Alles over veilig mailen in het (speciaal) basisonderwijs

Welke veilige mailoplossing is geschikt voor jouw onderwijsorganisatie

Goed omgaan met privacy en gevoelige gezondheidsinformatie is in het onderwijs essentieel. Om medewerkers en leerlingen te beschermen worden er eisen gesteld aan de beveiliging bij de verzending van gevoelige persoonsgegevens. We vergelijken Bastion 365, SmartLockr en Zivver. Welke oplossing is voor jouw onderwijsorganisatie geschikt?

Vier oplossingen voor veilig mailen

Hieronder vind je een handig hulpmiddel bij het kiezen van een oplossing. We vergelijken Bastion 365 Educatie,  SmartLockr Veilig mailen en Zivver Veilig communiceren op de volgende onderdelen:

  • functionaliteit en gebruiksgemak
  • installatie en beheer
  • licentie- en prijsmodel
  • privacy en AVG

Bekijk het vergelijkingsdocument

Uiteraard kun je bij ons ook terecht voor advies of wanneer je vragen hebt. Neem hiervoor contact op met onze schooladviseurs.

Goed om te weten

De AVG stelt eisen ten aanzien van privacybescherming op het gebied van e-mail. Conventionele e-mail (een 'normale' mail, zonder passende technische en organisatorische maatregelen) voldoet niet aan die eisen. Daarom is er een NEN-norm gepubliceerd die duidelijkheid geeft over de voorwaarden waaronder e-mail wél veilig en in lijn met de AVG gebruikt kan worden. Het is dan ook belangrijk dat leveranciers gecertificeerd zijn voor NTA 7516.

Waarom veilig mailen in het onderwijs?

Veilig mailen is een must voor je onderwijsorganisatie. Want: als school of stichting moet je zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens van leerlingen, ouders en medewerkers. Maar waar ben je als onderwijsinstelling precies verantwoordelijk voor? Lees alles over veilig mailen in het (speciaal) basisonderwijs.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl