Alles over veilig mailen in het (speciaal) basisonderwijs

Oplossingen voor veilig mailen: een vergelijking

Op deze pagina vind je de oplossingen voor veilig mailen die wij bieden én een handig vergelijkingsdocument om een oplossing te kiezen.

In onze webwinkel vind je de volgende oplossingen voor veilig mailen:

Vergelijking oplossingen voor veilig mailen

Hoe kies je nu de oplossing die het beste past bij jouw onderwijsorganisatie? We helpen je graag. Bekijk onze vergelijking tussen de mailoplossingen. In dit document worden de aanbieders vergeleken in een overzichtelijke tabel. Een handig hulpmiddel!

Open de vergelijking


Goed om te weten

De AVG stelt eisen ten aanzien van privacybescherming op het gebied van e-mail. Conventionele e-mail (een 'normale' mail, zonder passende technische en organisatorische maatregelen) voldoet niet aan die eisen. Daarom wordt er een nieuwe NEN-norm gepubliceerd die duidelijkheid geeft over de voorwaarden waaronder e-mails met gevoelige of bijzondere gegevens wél veilig en in lijn met de AVG gebruikt kan worden. 

Waarom en wanneer veilig mailen in het onderwijs?

Veilig mailen is een must wanneer je gevoelige of bijzondere persoonsgegevens deelt met externen. Want: als school of stichting moet je zorgvuldig omgaan met deze persoonsgegevens van leerlingen, ouders en medewerkers. Maar waar ben je als onderwijsinstelling precies verantwoordelijk voor? Lees alles over veilig mailen in het (speciaal) basisonderwijs.

Tip!

Gratis webinar: persoonsgegevens veilig mailen

Donderdag 13 juni
Versturen jullie vaak gevoelige en bijzondere gegevens, bijvoorbeeld medische informatie in zorgdossiers? Dan ben je verplicht om deze gegevens via een mailoplossing zoals Zivver of Bastion 365 met anderen te delen. Volg dit webinar van expert Maurits en maak kennis met de mogelijkheden van veilig mailen!
Lees meer

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl