Licentie

Power Virtual Agent Education (GRATIS)

Met Microsoft Power Virtual Agent kun je AI-gestuurde chatbots bouwen voor allerlei soorten vragen.

  • Speciaal voor het maken van chatbots binnen Microsoft Teams
  • Voor zowel standaardvragen als complexe vraagstukken
  • Bouw chatbots zonder kennis van programmeren en coderen

Wat is Power Virtual Agent? 

Met Microsoft Power Virtual Agent kun je AI-gestuurde chatbots bouwen voor verschillende vragen, van standaardvragen tot complexe vraagstukken. Denk aan vragen over de regeling van vrije dagen binnen jullie stichting. Iedereen kan met deze oplossing aan de slag, hier zijn geen ontwikkelaars of data-experts voor nodig. 

Daarnaast kun je de chatbot implementeren op verschillende kanalen, bijvoorbeeld op je website, Facebook of Microsoft Teams. Maar ook met honderden apps en diensten met behulp van kant-en-klare connectoren. Ook is het mogelijk om aangepaste werkstromen met Power Automate te koppelen, zodat de bots actie kunnen ondernemen en werkstromen kunnen starten. 

Meer weten over Power Virtual Agent? 

Microsoft biedt een aantal gratis cursussen aan waar je snel leert werken met Power Virtual Agent. Ook vind je bij Microsoft een handig overzicht met allerlei leermiddelen. Bekijk ook deze video over Power Virtual Agent en een demo van de chatbot in Microsoft Teams

Power Virtual Agent versus Microsoft Copilot Studio 

Power Virtual Agent maakt tegenwoordig onderdeel uit van Copilot Studio. Dat is de geüpdatete versie van Power Virtual Agent die steeds verder wordt ontwikkeld. Power Virtual Agent en Copilot Studio zijn niet hetzelfde. Hieronder vind je enkele verschillen tussen beide varianten: 

  • Copilot Studio kost geld en Power Virtual Agent is gratis. 
  • Power Virtual Agent is een onderdeel van Copilot Studio: hiermee kun je aangepaste Copilots ontwerpen voor verschillende Microsoft-platforms. Power Virtual Agent is voor het maken van chatbots binnen Microsoft Teams. 
  • Power Virtual Agent en Copilot Studio bieden uitbreidingsmogelijkheden via plug-ins, maar Copilot Studio is specifiek bedoeld voor het uitbreiden van de bestaande Microsoft Copilot. Met Power Virtual Agents kun je aangepaste Copilots maken. 
  • Power Virtual Agent vereist extra (betaalde) licenties via berichtenpakketten van 25.000 berichten. 

In het kort

  • Aanbieder
    Microsoft

Je hebt één van de volgende licenties ook nodig:

Basispakket Microsoft (incl. M365 A3 voor medewerkers)