Licentieoverzicht

Plandisc

Zorg ervoor dat je hele onderwijsorganisatie op de hoogte is van de (jaar)planning met Plandisc.

  • Interactieve, cirkelvormige planningen
  • Te integreren met Outlook, Teams en SharePoint
  • Optimaliseer het dagelijkse leven van medewerkers, ouders of leerlingen

Een overzichtelijke planning maken

Het begin van het nieuwe schooljaar is hét moment om te zorgen voor een succesvolle (jaar)kalender. Studiedagen, oudergesprekken, vakanties, schoolreisjes, vieringen en vergaderingen; alles moet worden gepland. En dat is vaak een uitdaging. Er is goede coördinatie nodig om ervoor te zorgen dat activiteiten op de juiste manier worden gepland, in relatie tot elkaar. Ook wil je dat iedereen dezelfde planning in zijn of haar agenda heeft staan, zodat niemand het overzicht verliest.

Plandisc: de cirkelvormige kalender

Plandisc is een cirkelvormige kalender waarin je alle bijeenkomsten, uitjes en vrije dagen in één oogopslag zichtbaar maakt. De kalender is gemakkelijk te delen met collega’s, leerlingen en/of ouders. Zo is iedereen op de hoogte van de juiste planning en optimaliseer je het teamwerk in de onderwijsorganisatie. In dit filmpje zie je hoe de zakelijke markt Plandisc inzet. Maar ook voor het onderwijs biedt Plandisc voordelen. Bijvoorbeeld bij het opstellen van jaarplannen, jaarroosters of de begrotingscyclus.

ICT-coördinator in het onderwijs over Plandisc

Vanaf 01:04 zie je Bart Brom van SKOzoK aan het woord over zijn ervaring met Plandisc.

Hoe werkt Plandisc?

Je bouwt een Plandisc met verschillende ringen. Elke ring staat voor een team, klas, school of leerjaar. De ringen zijn apart te bekijken, zodat een medewerker bijvoorbeeld alleen een ring ziet die relevant is voor hem of haar. Maar je kunt de ringen ook met elkaar samenvoegen. Zo ontstaat er een geheel overzicht van de planning. Denk aan een complete jaarkalender met alle vrije dagen, bijeenkomsten en uitjes. Daarnaast is het mogelijk om de cirkel door te draaien, zodat je vooruit kunt kijken. Bekijk een voorbeeldplanning.

Je kunt de Plandisc zelf bouwen, maar er zijn ook sjablonen beschikbaar speciaal voor het onderwijs. Het is natuurlijk mogelijk om alles aan te passen en te personaliseren zodat de planning helemaal aansluit op jullie wensen. Ook kun je gemakkelijk activiteiten herhalen, zodat deze het volgende (school)jaar opnieuw in de kalender staan.

Wil je dat collega’s, leerlingen of ouders de planning gemakkelijk kunnen raadplegen? Dan plaats je de Plandisc op een website of intranet. Hierdoor is iedereen in staat om te navigeren in de planning en bepaalde activiteiten (met bijlagen) te openen. Ook wijs je gemakkelijk taken toe aan anderen. In deze video krijg je een sneak peak van hoe de tool werkt. 

Waarom kiezen voor Plandisc?

Met deze oplossing van Plandisc:

  • maak je cirkelvormige planningen met allerlei bijeenkomsten en activiteiten;
  • personaliseer je de planningen naar eigen wensen;
  • is iedereen op de hoogte van deze (jaar)planning en zorg je voor beter teamwerk;
  • voeg je bestanden toe aan afspraken en wijs je taken toe aan anderen;
  • krijg je ongelimiteerde support vanuit Plandisc.

Het product werkt goed samen met:

  • Microsoft 365 (Planner, Teams, SharePoint en Outlook)
  • Google Workspace (Google Kalender)

Ook is het mogelijk om de Plandisc op een website te publiceren, zodat deze bijvoorbeeld zichtbaar is voor ouders. 

Plandisc Enterprise of Business

We bieden twee varianten aan: Plandisc Enterprise en Plandisc Business. Wil je Plandisc voor 5 of meer gebruikers aanschaffen? Dan is het voordeliger om te kiezen voor de Enterprise versie. Deze versie sluit je af voor een onbeperkt aantal gebruikers en heeft meer functionaliteiten. Plandisc Business sluit je per gebruiker af (voor een jaar).

Let op: wanneer je Plandisc via ons aanschaft, zitten alle add-ons inbegrepen in de licentieprijs (zowel bij de Enterprise als de Business variant).

Gratis onboarding

Wil je Plandisc bestellen? Na de bestelling kun je een online afspraak inplannen met Plandisc voor een gratis onboarding. 

Een demo of proeflicentie aanvragen?

Volg een gratis Plandisc demo of ga zelf vast aan de slag met een proeflicentie. Een proeflicentie vraag je aan via het aanvraagformulier.


Je kunt de volgende producten bestellen: