Agenda

Teams informatiebijeenkomsten voor beheerders

Vanwege de uitbraak van het coronavirus organiseren we de komende informatiebijeenkomst(en) online via Microsoft Teams.

Tijdens deze bijeenkomsten hoort u hoe Microsoft Teams effectief ingezet kan worden op school, hoe u als beheerder de regie houdt en welke plek Teams inneemt in de infrastructuur.

Webinar: Hoe zet ik toepassingen zoals Flipgrid en Teams in de klas in?

Microsoft 365 bevat veel toepassingen die je perfect in de klas kunt gebruiken ter ondersteuning van het onderwijs. Welke dit zijn en hoe je de toepassingen inzet in je klas, hoor je tijdens ons webinar.

Intune (Endpoint Management)

Om u wegwijs te maken in Endpoint Management (voorheen Intune) hebben wij de basistraining Intune ontwikkeld. Tijdens deze training Endpoint Management leert u in één dag wat de cloud-versie van Endpoint Management en Endpoint Management for Education voor uw onderwijsinstelling te bieden hebben en welke vaardigheden u voor beheer nodig hebt. 

 

Direct aan de slag - Flow, Forms en SharePoint

Scholen en schoolbesturen slaan vaak documenten op in SharePoint Online. Microsoft 365 heeft verschillende toepassingen die het afhandelen van document- en informatiestromen in SharePoint eenvoudig kunnen automatiseren. Het gaat om Flow in combinatie met Forms en SharePoint. Zo bespaart u tijd en wordt document management minder foutgevoelig.

Tijdens de training heeft u tijd om in uw eigen omgeving drie concrete toepassingen uit te werken in uw eigen omgeving. Zo gaat u naar huis met een drie ingerichte toepassingen die u direct tijd besparen.

Direct aan de slag - Vertrouwelijke data beveiligen en veilig delen

Scholen en besturen beschikken over veel vertrouwelijke gegevens die opgeslagen staan in bijvoorbeeld OneDrive, SharePoint of in e-mailboxen. Microsoft 365 biedt allerlei mogelijkheden die helpen om deze data te beschermen. Echter bestaat er ook het risico dat een collega per ongeluk vertrouwelijke data verspreidt. Ook tegen dat risico biedt Microsoft 365 bescherming. 

Gevorderdentraining - Microsoft 365 Identity Management

Identity & Acces Management (IAM) is het startpunt en de kern van een goed beveiligde cloudomgeving. Met IAM regelt u de rollen en rechten die al gebruikers hebben.

Direct aan de slag - onderwijsgereedschappen in Microsoft 365

Microsoft 365 biedt verschillende onderdelen die speciaal voor leerkrachten en leerlingen ontwikkeld zijn. Tijdens de training Onderwijsgereedschappen gaan we hier actief mee aan de slag. We bespreken de toepassingen waarmee leerlingen ICT-vaardigheden kunnen ontwikkelen en waarmee leerkrachten hun onderwijs kunnen verrijken en ondersteunen. 

Professionaliseringsdag 2020

Op woensdag 9 december 2020 vindt de derde editie van de Professionaliseringsdag voor ICT’ers plaats. Collega’s van scholen en besturen, onze trainers, netwerkbeheerders en leveranciers verzorgen dan diverse workshops en presentaties over de toepassingen van onder andere Adobe, Exclaimer, Microsoft 365 en Zivver.  

Schrijf u alvast in voor de Professionaliseringsdag »