Agenda

Webinar Dynamisch aankoopsysteem

Op 18 september organiseren we een webinar over het dynamisch aankoopsysteem (het DAS) dat APS IT-diensten sinds kort aanbiedt. Deze nieuwe aanbestedingsdienst is bedoeld voor het (speciaal) basis- en voortgezet onderwijs

ESET bijeenkomst Security Management Center (basis)

Beveiligt u uw omgeving met ESET-software? Of gebruikt u ESET nog niet, maar bent u benieuwd naar de mogelijkheden van deze beveiligingssoftware? Op 19 september organiseren we een gratis bijeenkomst waar u hoort hoe u ESET-security op afstand beheert en hoe u uw school en/of bestuur beschermt tegen malware met de centrale beheerconsole Security Management Center (ESMC). We behandelen de theorie, maar ook krijgt u demonstraties en oefenen we in een virtuele omgeving.

Intune basistraining

Om u wegwijs te maken in Intune hebben wij de basistraining Intune ontwikkeld. Tijdens deze training Intune leert u in één dag wat de cloud-versie van Intune en Intune for Education voor uw onderwijsinstelling te bieden hebben en welke vaardigheden u voor beheer nodig hebt. 

 

Direct aan de slag - SharePoint van klassiek naar modern

SharePoint Online maakt al jarenlang onderdeel uit van Office 365. In 2018 heeft Microsoft Modern SharePoint geïntroduceerd. Tijdens deze training leert u uw klassieke SharePoint omgeving om te zetten naar een moderne SharePoint omgeving.

Gratis bijeenkomst Microsoft 365 in het onderwijs bij Heutink ICT

Microsoft 365 omvat verschillende toepassingen om efficiënt samen te werken op een veilige manier. Veel van deze toepassingen heeft u al in huis, wanneer u beschikt over het Microsoft-basispakket. In samenwerking met Heutink ICT organiseren we op woensdagmiddag 25 september 2019 een gratis informatiebijeenkomst in Hengelo.

Training Functionaris Gegevensbescherming

Is er in uw school of schoolbestuur nog onvoldoende kennis over de privacywetgeving? Wilt u de functie Functionaris voor de Gegevensbescherming of Privacy Officer uitvoeren met toepasbare kennis en praktische vaardigheden? Volg dan de training Functionaris Gegevensbescherming. 

Microsoft 365 basistraining

Tijdens deze basistraining kijken we naar de verschillende onderdelen van Microsoft 365 en hoe deze met elkaar samenhangen. U komt te weten hoe u ze optimaal kunt  inzetten in het onderwijs en uw omgeving.

Direct aan de slag - ZIVVER

ZIVVER maakt het voor scholen en besturen mogelijk om eenvoudig veilig te mailen en bestanden te delen. ZIVVER versleutelt ten eerste e-mailberichten, wat ervoor zorgt dat niemand anders dan de ontvanger het bericht kan bekijken. Tijdens deze training heeft u ruim de tijd om ZIVVER voor uw eigen onderwijsinstelling in te richten onder begeleiding van de trainer.

Direct aan de slag - Vertrouwelijke data beveiligen en veilig delen

Scholen en besturen beschikken over veel vertrouwelijke gegevens die opgeslagen staan in bijvoorbeeld OneDrive, SharePoint of in e-mailboxen. Microsoft 365 biedt allerlei mogelijkheden die helpen om deze data te beschermen. Echter bestaat er ook het risico dat een collega per ongeluk vertrouwelijke data verspreidt. Ook tegen dat risico biedt Microsoft 365 bescherming. 

Basistraining Teams voor beheerders

Het gebruik van Teams groeit snel in het onderwijs. Goed beheer en duidelijke afspraken zijn hierbij nodig om effectief gebruik door leerkrachten en leerlingen te bevorderen én wildgroei te voorkomen. Een juiste implementatie aan de beheerderskant is dus essentieel. 

Deze training Teams voor beheerders gaat in op de mogelijkheden en valkuilen van Microsoft Teams.