Agenda

OneNote in de klas - klassikaal

OneNote is een ideale aanvulling om lessen interactief en digitaal aan te bieden. Alles wat u en de leerlingen nodig hebben staat overzichtelijk op een plaats.

3D Printen in de klas

In samenwerking met IT-Randsteden bieden we de training 3D printen in de klas aan. Tijdens deze training maken wij u wegwijs met de 3D Printer. U ontvangt van ons een 3D printer die u na afloop direct kunt gebruiken op school. We doorlopen een aantal (gratis) applicaties die u kunt gebruiken met de leerlingen en zonder verdere voorkennis kunt u alles printen wat u wilt.

Minecraft informatiesessie

Tijdens deze bijeenkomst laat een van onze trainers u zien wat u kunt met Minecraft Education en hoe het werkt.  Ook bespreken we welke leerdoelen er behaald kunnen worden en welke kennis er nodig is bij leerkrachten.
 

Masterclass Microsoft Teams

Om samenwerking goed te ondersteunen is er in Office 365 een nieuwe functionaliteit toegevoegd: Teams. Om alle Teams-functionaliteiten goed te leren kennen en daar praktische ervaring mee op te doen organiseren wij een Masterclass Microsoft Teams in het onderwijs.

Minecraft in de klas

In deze ééndaagse training maakt u kennis met Minecraft en krijgt u ideeën en handvatten om na afloop van de training direct met Minecraft Education in de klas aan de slag te gaan.

Webinar Microsoft Teams

Speciaal voor leerkrachten uit het basisonderwijs staat er op 22 mei 2018 een webinar gepland over het gebruik van Microsoft Teams in het onderwijs. We bespreken hoe u Teams effectief kunt inzetten in de klas en hoe het uw lesprogramma en de samenwerking met collega's kan verrijken. 

Introductietraining Micro:bit

Tijdens deze training introduceren wij u de Micro:bit. Tijdens deze training leert u hoe u kunt programmeren met de Micro:bit en hoe u dit apparaatje kunt inzetten in de les. Door middel van demonstraties laten we u in een halve dag de mogelijkheden zien.

Informatiebijeenkomst Microsoft-basispakket

Dit voorjaar organiseren we gratis informatiebijeenkomsten waarin we ingaan op de inhoud van het Microsoft-basispakket en de mogelijkheden die het biedt voor het onderwijs. 

Inspiratiesessie Teams

Graag nodigen wij u uit voor de inspiratiesessie Microsoft Teams op 30 mei in Utrecht.

Microsoft Teams is een handige en gebruiksvriendelijke tool die samenwerking in het onderwijs kan ondersteunen. Echter als ICT’er wilt u de regie blijven voeren en voorkomen dat u en uw collega’s door de Teams-bomen het Office-365-bos niet meer zien!

Basis beheer Office 365

In deze training krijgt u een overzicht van alle belangrijke onderdelen van Office 365. Op basis van deze onderdelen krijgt u ook inzicht hoe u Office 365 basaal kunt inrichten en beheren.