Agenda

We bieden trainingen, webinars en informatiemiddagen over uiteenlopende onderwerpen. Zowel voor beginners als voor gevorderden. APS IT-diensten biedt ook trainingen op maat aan, op elke gewenste locatie en op de wijze die bij jou en je collega's past.

Donderdag 20 januari, van 15.30 tot 16.15 uur

Gratis webinar Microsoft 365 update

Volg het gratis webinar en blijf op de hoogte van de laatste functionaliteiten en updates binnen de Microsoft 365 omgeving!
Webinar
/
Donderdag 3 maart, van 9.00 tot 17.00 uur

Powershell Microsoft 365

Kom tijdens deze PowerShell training voor het onderwijs te weten hoe je je beheerwerkzaamheden nog effectiever en efficiënter uitvoert! Als Microsoft 365 beheerder werk je meestal in het standaard beheercentrum. Soms schiet dit beheercentrum echter tekort. Denk aan het in bulk aanmaken van gebruikers, mailaliassen, het aanpassen van machtigingen of het maken van perioderapportages. In dat geval biedt PowerShell uitkomst.
Training
/
Maandag 7 maart, van 9.00 tot 17.00 uur

Teams voor beheerders

Tijdens deze training leer je hoe je als beheerder in het onderwijs een Teams omgeving inricht en goed beheert. De inrichting en het beheer van Microsoft Teams spelen een belangrijke rol in de werkbaarheid ervan. Je wilt dat er goed en veilig samengewerkt wordt en dat er effectief lesgegeven kan worden. Tegelijkertijd wil je wel zelf de regie behouden en de veiligheid waarborgen. Na de training weet je hoe er optimaal gewerkt kan worden, zonder dat je de regie verliest.
Training
/
Dinsdag 8 maart, van 9.00 tot 17.00 uur

Microsoft 365 beveiligen

Tijdens deze training leer je hoe je je onderwijsomgeving in Microsoft 365 goed kunt beveiligen. We plaatsen steeds meer data in deze software. Deze gegevens moet natuurlijk veilig blijven en Microsoft 365 biedt daarvoor ontzettend veel mogelijkheden. Maar hoe zet je deze mogelijkheden in voor je onderwijsorganisatie en wat zijn de gevaren van het delen van bestanden?
Training
/
Donderdag 10 maart, 15:30 tot 16:30 uur

Gratis webinar: Het belang van wachtwoordmanagement

Wist je dat meer dan 80% van de hacks ontstaan door zwakke wachtwoorden?
Webinar
/
Vrijdag 11 maart, van 9.00 tot 17.00 uur

Forms, PowerAutomate en SharePoint

Microsoft 365 heeft verschillende toepassingen die het afhandelen van document- en informatiestromen in SharePoint eenvoudig kunnen automatiseren. Het gaat om PowerAutomate (Flow) in combinatie met Forms en SharePoint. Door hier gebruik van de bespaar je tijd en wordt documentmanagement minder foutgevoelig. Tijdens deze training leer je deze toepassingen in te zetten in je eigen omgeving.
Training
/
Maandag 14 maart, van 9.00 tot 17.00 uur

SharePoint in combinatie met Teams inrichten

Tijdens deze training ga je actief aan de slag met het inrichten van SharePoint en leer je hoe je deze omgeving effectief integreert met Teams. Vroeger was SharePoint dé plek voor online samenwerking. Inmiddels is deze functie is overgenomen door Teams en worden SharePoint en Teams veel naast elkaar gebruikt. Door deze twee oplossingen met elkaar te integreren, neemt het gebruiksgemak en daarmee het gebruik in het onderwijs toe.
Training
/
Maandag 14 maart, 3 online lessen van 2 uur

Teams train de trainer (voor superusers) (online)

Goed gebruik van Teams in een school(bestuur) start vaak met een superuser; iemand die het heel goed kan. Als superuser ken je de Teams functionaliteiten van binnen en van buiten en kun je de adoptie en implementatie succesvol ondersteunen als intermediair tussen het beheer en de eindgebruiker. Tijdens deze online training stomen we je klaar om superuser te zijn voor je collega's.
Training
/
Dinsdag 15 maart, van 9.00t tot 17.00 uur

Microsoft 365 beheren (start)

Tijdens deze starttraining leer je de basisprincipes kennen die nodig zijn bij het beheer van Microsoft 365 in het onderwijs. Met een goede basisinrichting van je Microsoft 365 omgeving zorg je ervoor dat medewerkers en leerlingen goed kunnen werken in een veilige online omgeving.
Training
/
Maandag 21 maart, van 9.00 tot 17.00 uur

Endpoint Manager (voorheen Intune)

Tijdens onze Endpoint Manager basistraining voor het onderwijs leer je hoe je alle apparaten binnen het schoolnetwerk veilig beheert. Met Endpoint Manager beheer je apparaten via de cloud. Hierdoor hoef je deze niet meer handmatig te installeren via een image of USB-stick. Dit bespaart je flink wat tijd. Na deze training weet je hoe je met het programma de regie kunt behouden én hoe je stappen maakt in de beveiliging van je omgeving.
Training
/
Dinsdag 22 maart, van 9.00 tot 17.00 uur

Werkdruk verlagen met Outlook, OneNote, Planner en To-Do

Tijdens deze training voor het onderwijs leer je hoe je de werkdruk kunt verlagen met Outlook, OneNote, Planner en To-Do. Leerkrachten en administratieve krachten in het onderwijs zijn druk. Veel dingen te doen, ideeën en “moetjes”. Hoe houd je nog overzicht en hoe zorg je ervoor dat je alle ballen in de lucht houdt, zonder dat je het allemaal moet onthouden? Tijdens deze training bespreken we alle mogelijkheden uit Office 365 die je helpen rust te creëren in je werk.
Training
/
Donderdag 24 maart, van 15.30 tot 16.00 uur

Gratis webinar: Het belang van back-up

Wil je graag meer weten over de afwegingen rondom het kiezen van een back-up oplossing? En heb je het vorige webinar over back-up gemist? Schrijf je dan nu gratis in voor het webinar: Het belang van back-up.
Webinar
/
Dinsdag 29 maart, van 9.00 tot 17.00 uur

Microsoft 365 Beheren (vervolg)

Wil je precies weten hoe je je Microsoft omgeving veilig en duurzaam inricht en beheert? Tijdens deze vervolg-training verdiepen we ons in de vele onderdelen zodat je nog beter in staat bent om je omgeving te beheren.
Training
/
Dinsdag 5 april, van 9.00 tot 17.00 uur

Power BI in het onderwijs

Dit is een Microsoft Power BI training voor het onderwijs. Power BI kan goed ingezet worden om van deze data relevante informatie te maken. Denk bijvoorbeeld het in kaart brengen van de leeropbrengsten binnen je instelling of het ziekteverzuim van de medewerkers. Door gebruik te maken van Power BI krijgt het bestuur, maar ook onderwijsondersteunende en lesgevende collega’s meer inzicht in de organisatie, financiën en onderwijsresultaten waardoor er beter en sneller gestuurd kan worden op kwaliteit en versterking.
Training
/
Donderdag 19 mei, 09:00 tot 15:30 uur

Professionaliseringsdag 2022

Op 19 mei vindt de vierde editie van de Professionaliseringsdag plaats. Tijdens deze dag geven onze trainers, leerkrachten en ICT'ers van collega-scholen en leveranciers presentaties over het effectief inzetten van ICT in het onderwijs.
Informatiebijeenkomst

Maatwerk

Ben je op zoek naar een training die meer op maat is voor je organisatie of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl