Agenda

We bieden trainingen, webinars en informatiemiddagen over uiteenlopende onderwerpen. Zowel voor beginners als voor gevorderden. APS IT-diensten biedt ook trainingen op maat aan, op elke gewenste locatie en op de wijze die bij jou en je collega's past.

Donderdag 23 september, 45 minuten

Gratis webinar: Vernieuwing Microsoft-contract bij Google Workspace

Binnen de schoolorganisatie werk je met Google Workspace, de nieuwe naam voor G Suite. Heeft verlenging van de Microsoft-overeenkomst dan zin? We bespreken het online op 23 september vanaf 15.30 uur.
Webinar
/
Dinsdag 28 september, van 9.00 tot 17.00 uur

Powershell Microsoft 365

Het beheer van Microsoft 365 doe je meestal in het standaard beheercentrum. Soms schiet dit beheercentrum echter tekort. Denk aan het in bulk aanmaken van gebruikers, mailaliassen, het aanpassen van machtigingen of het maken van perioderapportages. In dat geval biedt PowerShell uitkomst. Powershell maakt het mogelijk om via commando's instellingen en beheerstaken te automatiseren.
Training
/
Dinsdag 5 oktober, van 9.00 tot 17.00 uur

Microsoft 365 beheren (start)

Met een goede basisinrichting van je Microsoft 365 omgeving zorg je ervoor dat medewerkers en leerlingen goed kunnen werken in een veilige online omgeving. Tijdens deze training leer je de basisprincipes kennen die nodig zijn bij het beheer Microsoft 365.
Training
/
Donderdag 7 oktober, van 9.00 tot 17.00 uur

Microsoft 365 Beheren (vervolg)

Wil je precies weten hoe je je Microsoft omgeving veilig en duurzaam inricht en beheert? Tijdens deze vervolg-training verdiepen we ons in de vele onderdelen zodat je nog beter in staat bent om je omgeving te beheren.
Training
/
Maandag 11 oktober, van 9.00 tot 17.00 uur

Certified Microsoft Innovative Educator

Wil jij jouw lessen didactisch ondersteunen en verrijken? Tijdens deze online training bespreken we hoe je je lessen verrijkt met Office 365 toepassingen - waar je toch al over beschikt. En met deze training verrijk jij jezelf ook nog, want aan het einde ben je ‘Certified Microsoft Innovative Educator’, met een heus certificaat.
Training
/
Woensdag 13 oktober, van 9.00 tot 17.00 uur

Microsoft 365 beveiligen

We plaatsen steeds meer data in Microsoft 365. Deze gegevens moet natuurlijk veilig blijven. Microsoft 365 biedt daarvoor ontzettend veel mogelijkheden. Maar hoe zet je deze mogelijkheden in voor je onderwijsorganisatie en wat zijn de gevaren van het delen van bestanden? Dat leer je tijdens deze training.
Training
/
Donderdag 14 oktober, van 9.00 tot 17.00 uur

Forms, PowerAutomate en SharePoint

Microsoft 365 heeft verschillende toepassingen die het afhandelen van document- en informatiestromen in SharePoint eenvoudig kunnen automatiseren. Het gaat om PowerAutomate (Flow) in combinatie met Forms en SharePoint. Door hier gebruik van de bespaar je tijd en wordt documentmanagement minder foutgevoelig. Tijdens deze training leer je deze toepassingen in te zetten in je eigen omgeving.
Training
/
Donderdag 14 oktober, 3 lessen van 2 uur

Teams train de trainer (voor superusers) (online)

Goed gebruik van Teams in een school(bestuur) start vaak met een superuser; iemand die het heel goed kan. Als superuser ken je de Teams functionaliteiten van binnen en van buiten en kun je de adoptie en implementatie succesvol ondersteunen als intermediair tussen het beheer en de eindgebruiker. Tijdens deze online training stomen we je klaar om superuser te zijn voor je collega's.
Training
/
Donderdag 14 oktober, 30 minuten

Gratis webinar: Het belang van back-up

Wat versta jij onder een back-up? Een goed Nederlands woord voor back-up is: reservekopie, de kopie die je kunt gebruiken om het origineel te herstellen na een gebeurtenis met gegevensverlies. Het is een essentieel onderdeel in je beveiligingsplan.
Webinar
/
Maandag 1 november, van 9.tot 17.00 uur

Power BI in het onderwijs

Scholen beschikken over veel data verspreid over verschillende bronnen. Power BI kan goed ingezet worden om van deze data relevante informatie te maken. Denk bijvoorbeeld het in kaart brengen van de leeropbrengsten binnen je instelling of het ziekteverzuim van de medewerkers. Door gebruik te maken van Power BI krijgt het bestuur, maar ook onderwijsondersteunende en lesgevende collega’s meer inzicht in de organisatie, financiën en onderwijsresultaten waardoor er beter en sneller gestuurd kan worden op kwaliteit en versterking.
Training
/
Dinsdag 2 november, van 9.00 tot 17.00 uur

SharePoint in combinatie met Teams inrichten

Vroeger was SharePoint dé plek voor online samenwerking. Inmiddels is deze functie is overgenomen door Teams en worden SharePoint en Teams veel naast elkaar gebruikt. Door deze twee oplossingen met elkaar te integreren, neemt het gebruiksgemak en daarmee het gebruik toe. Tijdens deze training ga je actief aan de slag met SharePoint en hoe je deze omgeving effectief integreert met Teams.
Training
/
Donderdag 11 november, 45 minuten

Gratis webinar: Documentprocessen automatiseren en digitaal ondertekenen

Het opstellen van facturen, het verwerken van declaraties en verlofaanvragen of het verzenden van de uitnodiging voor de eindmusical; het zijn allemaal administratieve taken die vaak veel handelingen én tijd vragen. Op 29 juni organiseren wij een webinar in samenwerking met Evidos en Documizers waar we je laten zien hoe je deze processen ook eenvoudiger kunt inrichten. Zo bespaar jij tijd én heb je meer grip op je documentmanagement.
Webinar
/
Donderdag 25 november, 45 minuten

Gratis webinar Microsoft 365 update

Blijf op de hoogte van de laatste functionaliteiten en ontwikkelingen binnen de Microsoft 365 omgeving.
Webinar
/
Woensdag 15 december, 1 dag

Professionaliseringsdag 2021

Op woensdag 15 december vindt de vierde editie van de Professionaliseringsdag plaats. Tijdens deze dag geven onze trainers, leerkrachten en ICT'ers van collega-scholen en leveranciers presentaties over het effectief inzetten van ICT in het onderwijs.
Informatiebijeenkomst

Maatwerk

Ben je op zoek naar een training die meer op maat is voor je organisatie of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl