Agenda

Webinar - Update van de nieuwe ontwikkelingen in Microsoft 365

In de Microsoft omgeving vind je regelmatig nieuwe functionaliteiten en updates. Het is soms lastig om al deze ontwikkelingen bij te houden. Daarom hebben wij bekeken welke functionaliteiten en updates interessant zijn voor het basisonderwijs en hoe deze jouw organisatie verder kunnen helpen.

Bootcamp: Forms, PowerAutomate en SharePoint

Scholen en schoolbesturen slaan vaak documenten op in SharePoint Online. Microsoft 365 heeft verschillende toepassingen die het afhandelen van document- en informatiestromen in SharePoint eenvoudig kunnen automatiseren. Het gaat om PowerAutomate (voorheen Flow) in combinatie met Forms en SharePoint. Zo bespaar je tijd en wordt document management minder foutgevoelig.

Tijdens de training heb je tijd om drie concrete toepassingen uit te werken in je eigen omgeving. Zo ga je naar huis met een drie ingerichte toepassingen die je direct tijd besparen.

Basistraining Powershell Microsoft 365

Het doel van deze training is om je kennis te laten maken met Powershell zodat je weet hoe je het kunt laten samenwerken met Microsoft 365. 

Webinar E-mailhandtekeningen beheren met Exclaimer

Eenduidig communiceren binnen- en buiten de onderwijsorganisatie is belangrijk om professionaliteit en betrouwbaarheid uit te stralen. Een e-mailhandtekening is een vorm van communicatie die je eenvoudig kunt standaardiseren met Exclaimer.

Online basistraining samenwerken en lesgeven met Teams voor leerkrachten

Steeds meer scholen werken met Teams. Zowel voor de samenwerking tussen collega’s als met leerlingen. Tijdens deze training leer je hoe je Teams als leerkracht gestructureerd inzet, welke mogelijkheden Teams biedt in de klas en welke etiquette goed zijn om te onthouden.

Deze training vindt online plaats via Microsoft Teams. De trainingsmomenten zijn 30 september en 7 oktober van 09:00 tot 12:30. Deelnemers ontvangen vlak voor de start een link naar de training.

Bootcamp Microsoft 365 beveiligen

Het doel van de training is dat je leert hoe je je Microsoft 365 omgeving zo veilig mogelijk inricht. Zo zorg je ervoor dat je interne data (bijvoorbeeld opgeslagen in SharePoint, Teams, Exchange en OneDrive) goed beveiligd is tegen ongewenste toegang of een datalek.

Basistraining Microsoft 365 beheren

Het doel van deze training is om jou als beheerder de handvatten te geven die je nodig hebt tijdens de inrichting en beheer van je Microsoft 365 omgeving. Je leert de basis kennen en kunt bij thuiskomst aan de slag voor je eigen onderwijsorganisatie.

Webinar Microsoft 365 op Chromebooks en de integratie van G-Suite met Microsoft 365

Maken jullie gebruik van Chromebooks binnen het onderwijs? Ontdek dan tijdens ons webinar op 27 oktober welke vormen van integratie en koppelingen er mogelijk zijn met G-suite en Microsoft 365.

Basistraining Teams voor superusers (train de trainer)

Tijdens deze training komt u te weten wat de meerwaarde van Teams voor het onderwijs is en leert u op interactieve wijze alle ins en outs kennen op gebruikersniveau. Hoe werkt u hiermee samen en hoe zet u Teams in de les in? Dit zorgt ervoor dat u uw collega’s op weg kan helpen in Teams en het gesprek aan kunt gaan met een beheerder over de juiste implementatie van Teams op school.

Security informatiebijeenkomsten 2020

Dit najaar organiseren we een aantal informatiebijeenkomsten waar onze experts Maurits en Jan vertellen over diverse beveiligingsmogelijkheden met onder andere Microsoft 365, Verder komen ZIVVER en de benodigde beleidsinstellingen rondom het delen en gebruiken van bestanden aan bod.

Na de bijeenkomst weet je hoe je als onderwijsinstelling een balans kunt vinden tussen beveiliging, privacy waarborging, toegankelijkheid en gebruiksgemak.