Agenda

Basis beheer Office 365

In deze training krijgt u een overzicht van alle belangrijke onderdelen van Office 365. Op basis van deze onderdelen krijgt u ook inzicht hoe u Office 365 basaal kunt inrichten en beheren.

Webinar ATP inrichten

Het ontvangen van e-mail vormt een gevaar voor de veiligheid van uw systemen. Denk hierbij aan virussen, malware en ransomware. Maar hoe kunt u voorkomen dat uw onderwijsorganisatie wordt besmet?

Inspiratiedag ICT in de onderwijspraktijk

Op zaterdag 10 november vindt voor de derde keer de Inspiratiedag ICT in de onderwijspraktijk plaats. Het wordt een dag vol workshops en inspiratie, gegeven door collega-leerkrachten. Tijdens deze workshops laten zij zien, door middel van voorbeelden uit eigen lessen, hoe zij met ICT het onderwijs vernieuwen en 21-eeuws maken. 

AVG 'train-de-trainer'

Op 25 mei 2018 is de Europese wetgeving op de privacy van kracht geworden. Deze strenge wet zorgt ervoor dat organisaties beter zorg gaan dragen voor persoonsgegevens die verzameld worden. Het is ontzettend belangrijk om bewustwording te creëren in uw organisatie. Tijdens deze training willen we u de handvatten geven om uw collega's te scholen over de nieuwe wetgeving.

Webinar SharePoint online - van klassiek naar modern

Samen leren, werken en delen; het zijn activiteiten die dagelijks plaatsvinden in een onderwijsorganisatie. SharePoint biedt hiervoor allerlei mogelijkheden. Denk aan het tegelijkertijd werken aan documenten of het delen van informatie. Binnen SharePoint zijn veel nieuwe functionaliteiten beschikbaar waardoor er volop toepassingsmogelijkheden ontstaan en de flexibiliteit van samenwerken toeneemt. Zo biedt modern SharePoint (of SharePoint Online 2019) een scala aan samenwerkmogelijkheden op basis van Communicatie-sites, teamsites, moderne bibliotheken en lijsten in combinatie met Groepen en Microsoft Teams.

Driedaagse masterclass Functioneel beheer

Tijdens deze gevorderden training leert u in drie dagen Office 365 op functioneel niveau in te richten en te beheren! 

Masterclass Microsoft Teams

Om samenwerking goed te ondersteunen is er in Office 365 een nieuwe functionaliteit toegevoegd: Teams. Om alle Teams-functionaliteiten goed te leren kennen en daar praktische ervaring mee op te doen organiseren wij een Masterclass Microsoft Teams in het onderwijs.

Intune

Om u wegwijs te maken in Intune hebben wij de basistraining Intune ontwikkeld. Tijdens deze training Intune leert u in één dag wat de cloud-versie van Intune en Intune for Education voor uw onderwijsinstelling te bieden hebben en welke vaardigheden u voor beheer nodig hebt. 

 

Basistraining Security in Office 365

Office 365 biedt veel mogelijkheden om gevoelige gegevens extra te beschermen en veilig te delen. In deze training bespreken we deze mogelijkheden en onderdelen van Office 365 waarmee u gegevens kunt beschermen. Ook leert u de functies aan te zetten en in te richten.

Dag voor ICT'ers: Microsoft 365 in het onderwijs

Op 11 december organiseren we een bijeenkomst speciaal voor ICT’ers: Microsoft 365 in het onderwijs. Op deze dag praten we u door middel van presentaties en workshops bij over alles wat met Microsoft 365 te maken heeft. Denk aan onderwerpen als Intune, Advanced Threat Protection en Azure AD.

Het precieze programma maken we binnenkort bekend. U kunt zich hier vast inschrijven.