Agenda

Microsoft 365 basistraining

Tijdens deze basistraining kijken we naar de verschillende onderdelen van Microsoft 365 en hoe deze met elkaar samenhangen. U komt te weten hoe u ze optimaal kunt  inzetten in het onderwijs en uw omgeving.

Basistraining Teams voor beheerders

Het gebruik van Teams groeit snel in het onderwijs. Goed beheer en duidelijke afspraken zijn hierbij nodig om effectief gebruik door leerkrachten en leerlingen te bevorderen én wildgroei te voorkomen. Een juiste implementatie aan de beheerderskant is dus essentieel. 

Deze training Teams voor beheerders gaat in op de mogelijkheden en valkuilen van Microsoft Teams. 

IPON 2020

De IPON komt er weer aan! Deze tweedaagse beurs vindt plaats op 5 en 6 februari in de Jaarbeurs Utrecht. IPON is de ontmoetingsplek voor iedereen die met ICT in het onderwijs werkt. Naast een uitgebreid beursprogramma is APS IT-diensten aanwezig met een stand (D090) en aangrenzend eigen theater.

Microsoft 365 Masterclass tweedaagse

De cloud-infrastructuur is voor veel scholen en schoolbesturen de nieuwe basis van de ICT-infrastructuur. U kunt deze omgeving zelf inrichten en beheren, maar kunt er ook voor kiezen dit uit te besteden aan een netwerkleverancier. In beide gevallen is het belangrijk om te weten wat Microsoft 365 betekent voor het onderwijs, waar het zich naartoe ontwikkelt en ook hoe u het kan inrichten en beheren.  

Tijdens de masterclass geven we u de handvatten die u nodig hebt voor de inrichting en het beheer van uw Microsoft 365 omgeving zodat u het zelf kunt doen of als volwaardig gesprekspartner voor uw netwerkleverancier kunt fungeren. Dit doen we aan de hand van practica, presentaties en bestaande voorbeelden ( demonstraties) uit het onderwijs. 

Webinar Power Platform

Door data uit Microsoft 365 te verzamelen, verwerken en inzichtelijk te maken kunt u processen automatiseren. Het Microsoft 365 Power Platform helpt u hierbij. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een storingsmelder te maken, waardoor een ICT’er direct in een dashboard ziet of er een apparaat met een storing kampt.

Basistraining Teams train de trainer

Tijdens deze training komt u te weten wat de meerwaarde van Teams voor het onderwijs is en leert u op interactieve wijze alle ins en outs kennen op gebruikersniveau. Hoe werkt u hiermee samen en hoe zet u Teams in de les in? Dit zorgt ervoor dat u uw collega’s op weg kan helpen in Teams en het gesprek aan kunt gaan met een beheerder over de juiste implementatie van Teams op school.

Direct aan de slag - onderwijsgereedschappen in Microsoft 365

Microsoft 365 biedt verschillende onderdelen die speciaal voor leerkrachten en leerlingen ontwikkeld zijn. Tijdens de training Onderwijsgereedschappen gaan we hier actief mee aan de slag. We bespreken de toepassingen waarmee leerlingen ICT-vaardigheden kunnen ontwikkelen en waarmee leerkrachten hun onderwijs kunnen verrijken en ondersteunen. 

Informatiebijeenkomst over Teams in de klas en Adobe

Dit najaar organiseren we twee informatiebijeenkomsten over Teams in de klas en Adobe in uw regio. 

Tijdens deze bijeenkomsten leert u op interactieve wijze hoe u Teams kunt inzetten in de klas en welke functies kunnen bijdragen aan een goede samenwerking met leerlingen.

Informatiebijeenkomst over Teams in de klas en Adobe

Dit najaar organiseren we twee informatiebijeenkomsten over Teams in de klas en Adobe in uw regio. 

Tijdens deze bijeenkomsten leert u op interactieve wijze hoe u Teams kunt inzetten in de klas en welke functies kunnen bijdragen aan een goede samenwerking met leerlingen.

Teams informatiebijeenkomsten voor beheerders

Dit najaar organiseren we vijf informatiebijeenkomsten in uw regio. 

Tijdens deze bijeenkomsten hoort u hoe Microsoft Teams effectief ingezet kan worden op school, hoe u als beheerder de regie houdt en welke plek Teams inneemt in de infrastructuur.