Agenda

We bieden trainingen, webinars en informatiemiddagen over uiteenlopende onderwerpen. Zowel voor beginners als voor gevorderden. APS IT-diensten biedt ook trainingen op maat aan, op elke gewenste locatie en op de wijze die bij jou en je collega's past.

Donderdag 8 december, sessie van 9.00 tot 17.00 uur

Power BI in het onderwijs

Dit is een Microsoft Power BI training voor het onderwijs. Power BI kun je inzetten om van data relevante informatie te maken. Denk bijvoorbeeld aan het in kaart brengen van de leeropbrengsten binnen je onderwijsinstelling of het ziekteverzuim van de medewerkers. Door gebruik te maken van Power BI krijgen het bestuur, maar ook onderwijsondersteunende en lesgevende collega’s meer inzicht in de organisatie, financiën en onderwijsresultaten. Hierdoor kan er beter en sneller gestuurd worden op kwaliteit en versterking.
Training
/
Donderdag 8 december, van 15.15 tot 17.15 uur

Microsoft Educator 8 en 19 dec. (middag)

Werk jij in het basisonderwijs en wil je jouw lessen didactisch ondersteunen en verrijken? Tijdens deze gratis online training leren we je hoe je dat doet met de Office 365 toepassingen - waar je toch al over beschikt. En met deze training verrijk jij ook jezelf, want na afloop ben je ‘Microsoft Educator’, met een officiële erkenningsbadge van Microsoft zelf.
Training
/
Donderdag 8 december, van 19.00 tot 21.00 uur

Microsoft Educator 8 en 19 dec. (avond)

Werk jij in het basisonderwijs en wil je jouw lessen didactisch ondersteunen en verrijken? Tijdens deze gratis online training leren we je hoe je dat doet met de Office 365 toepassingen - waar je toch al over beschikt. En met deze training verrijk jij ook jezelf, want na afloop ben je ‘Microsoft Educator’, met een officiële erkenningsbadge van Microsoft zelf.
Training
/
Vrijdag 13 januari, van 9.00 tot 17.00 uur

Teams voor beheerders

Tijdens deze training leer je hoe je als beheerder in het onderwijs een Teams omgeving inricht en goed beheert. De inrichting en het beheer van Microsoft Teams spelen een belangrijke rol in de werkbaarheid ervan. Je wilt dat er goed en veilig samengewerkt wordt en dat er effectief lesgegeven kan worden. Tegelijkertijd wil je wel zelf de regie behouden en de veiligheid waarborgen. Na de training weet je hoe er optimaal gewerkt kan worden, zonder dat je de regie verliest.
Training
/
Maandag 6 februari, van 9.00 tot 17.00 uur

Microsoft 365 beheren - starttraining

Tijdens deze starttraining leer je de basisprincipes kennen die nodig zijn bij het beheer van Microsoft 365 in het onderwijs. Met een goede basisinrichting van je Microsoft 365 omgeving zorg je ervoor dat medewerkers en leerlingen goed kunnen werken in een veilige online omgeving.
Training
/
Donderdag 9 februari, van 9.00 tot 17.00 uur

Forms, PowerAutomate en SharePoint

Microsoft 365 heeft verschillende toepassingen die het afhandelen van document- en informatiestromen in SharePoint eenvoudig kunnen automatiseren. Het gaat om PowerAutomate (Flow) in combinatie met Forms en SharePoint. Door hier gebruik van te maken bespaar je tijd en is je documentmanagement minder foutgevoelig. Tijdens deze training leer je deze toepassingen in te zetten in je eigen omgeving.
Training
/
Dinsdag 14 februari, van 9.00 tot 17.00 uur

Microsoft 365 beheren - vervolgtraining

Wil je precies weten hoe je je Microsoft omgeving veilig en duurzaam inricht en beheert? Tijdens deze vervolgtraining verdiepen we ons in de vele onderdelen zodat je nog beter in staat bent om je omgeving te beheren.
Training
/
Dinsdag 14 maart, van 9.00 tot 17.00 uur

Microsoft 365 beveiligen

Tijdens deze training leer je je Microsoft 365 omgeving zo veilig mogelijk inrichten met de functionaliteit die standaard in de A3 licentie zit. We plaatsen steeds meer data in Microsoft. Deze gegevens moet natuurlijk veilig blijven en de software biedt daarvoor ontzettend veel mogelijkheden. Maar hoe zet je deze mogelijkheden in voor je onderwijsorganisatie en wat zijn de gevaren van het delen van bestanden?
Training
/
Dinsdag 21 maart, van 9.00 tot 17.00 uur

Werkdruk verlagen met Outlook, OneNote, Planner en To-Do

Merk jij dat je een hoge werkdruk ervaart, bijvoorbeeld door toenemende administratieve taken? Raak je het overzicht steeds meer kwijt en heb je het gevoel dat je minder productief bent? Volg deze training en leer hoe je met de hulpmiddelen van Office 365 (die toch al op je laptop staan!) meer structuur, rust en plezier krijgt in je werk.
Training
/
Dinsdag 9 mei, van 9 tot 17.00 uur

PowerShell Microsoft 365

Kom tijdens deze PowerShell training voor het onderwijs te weten hoe je je beheerwerkzaamheden nog effectiever en efficiënter uitvoert! Als Microsoft 365 beheerder werk je meestal in het standaard beheercentrum. Soms schiet dit beheercentrum echter tekort. Denk aan het in bulk aanmaken van gebruikers, mailaliassen, het aanpassen van machtigingen of het maken van perioderapportages. In dat geval biedt PowerShell uitkomst.
Training
/

Maatwerk

Ben je op zoek naar een training die meer op maat is voor je organisatie of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl