Agenda

We bieden trainingen, webinars en informatiemiddagen over uiteenlopende onderwerpen. Zowel voor beginners als voor gevorderden. APS IT-diensten biedt ook trainingen op maat aan, op elke gewenste locatie en op de wijze die bij jou en je collega's past.

Dinsdag 14 september, 3 lessen van 2,5 uur

Werkdruk verlagen met Outlook, OneNote, Planner en To-Do (online)

Leerkrachten en administratieve krachten in het onderwijs zijn druk. Veel dingen te doen, ideeën en “moetjes”. Hoe houd je nog overzicht en hoe zorg je ervoor dat je alle ballen in de lucht houdt, zonder dat je het allemaal moet onthouden? Tijdens deze training bespreken we alle mogelijkheden uit Office 365 die je helpen rust te creëren in je werk.
Training
/
Maandag 20 september, van 9.00 tot 17.00 uur

Endpoint Manager (voorheen Intune)

Met Endpoint Manager beheer je apparaten binnen het schoolnetwerk via de cloud. Hierdoor hoef je apparaten niet meer handmatig te installeren via een image of USB-stick en dit bespaart je flink wat tijd. Ook helpt het je de regie te behouden en kun je stappen maken in de beveiliging van je omgeving. Tijdens onze basistraining leer je wat Endpoint Manager te bieden heeft en hoe je het beheert.
Training
/
Dinsdag 21 september, 4 lessen van 2 uur

Teams voor beheerders (online)

Als beheerder merk je dat het beheer en de inrichting van Microsoft Teams een belangrijke rol spelen in de werkbaarheid ervan. Je wilt dat er goed en veilig samengewerkt wordt en er effectief lesgegeven kan worden. Tegelijkertijd wil je wel zelf de regie behouden en de veiligheid waarborgen. Tijdens deze training leer je hoe je Teams inricht en goed beheert. Zo kan er optimaal en veilig gewerkt worden, zonder dat je de regie verliest.
Training
/
Dinsdag 28 september, van 9.00 tot 17.00 uur

Powershell Microsoft 365

Het beheer van Microsoft 365 doe je meestal in het standaard beheercentrum. Soms schiet dit beheercentrum echter tekort. Denk aan het in bulk aanmaken van gebruikers, mailaliassen, het aanpassen van machtigingen of het maken van perioderapportages. In dat geval biedt PowerShell uitkomst. Powershell maakt het mogelijk om via commando's instellingen en beheerstaken te automatiseren.
Training
/
Dinsdag 5 oktober, van 9.00 tot 17.00 uur

Microsoft 365 beheren (start)

Met een goede basisinrichting van je Microsoft 365 omgeving zorg je ervoor dat medewerkers en leerlingen goed kunnen werken in een veilige online omgeving. Tijdens deze training leer je de basisprincipes kennen die nodig zijn bij het beheer Microsoft 365.
Training
/
Donderdag 7 oktober, van 9.00 tot 17.00 uur

Microsoft 365 Beheren (vervolg)

Wil je precies weten hoe je je Microsoft omgeving veilig en duurzaam inricht en beheert? Tijdens deze vervolg-training verdiepen we ons in de vele onderdelen zodat je nog beter in staat bent om je omgeving te beheren.
Training
/
Maandag 11 oktober, van 9.00 tot 17.00 uur

Alle mogelijkheden voor lesgeven met Office 365

Wil jij jouw lessen didactisch ondersteunen en verrijken? Office 365 biedt tal van applicaties die hierbij helpen. Denk aan Teams voor het uitdelen van opdrachten. Of Sway voor het maken van presentaties door middel van video. Tijdens deze online training bespreken we alle toepassingen - waar je toch al over beschikt - die jouw lessen kunnen verrijken.
Training
/
Woensdag 13 oktober, van 9.00 tot 17.00 uur

Microsoft 365 beveiligen

We plaatsen steeds meer data in Microsoft 365. Deze gegevens moet natuurlijk veilig blijven. Microsoft 365 biedt daarvoor ontzettend veel mogelijkheden. Maar hoe zet je deze mogelijkheden in voor je onderwijsorganisatie en wat zijn de gevaren van het delen van bestanden? Dat leer je tijdens deze training.
Training
/
Donderdag 14 oktober, 3 lessen van 2 uur

Teams train de trainer (voor superusers) (online)

Goed gebruik van Teams in een school(bestuur) start vaak met een superuser; iemand die het heel goed kan. Als superuser ken je de Teams functionaliteiten van binnen en van buiten en kun je de adoptie en implementatie succesvol ondersteunen als intermediair tussen het beheer en de eindgebruiker. Tijdens deze online training stomen we je klaar om superuser te zijn voor je collega's.
Training
/
Maandag 1 november, van 9.tot 17.00 uur

Power BI in het onderwijs

Scholen beschikken over veel data verspreid over verschillende bronnen. Power BI kan goed ingezet worden om van deze data relevante informatie te maken. Denk bijvoorbeeld het in kaart brengen van de leeropbrengsten binnen je instelling of het ziekteverzuim van de medewerkers. Door gebruik te maken van Power BI krijgt het bestuur, maar ook onderwijsondersteunende en lesgevende collega’s meer inzicht in de organisatie, financiën en onderwijsresultaten waardoor er beter en sneller gestuurd kan worden op kwaliteit en versterking.
Training
Dinsdag 2 november, van 9.00 tot 17.00 uur

SharePoint in combinatie met Teams inrichten

Vroeger was SharePoint dé plek voor online samenwerking. Inmiddels is deze functie is overgenomen door Teams en worden SharePoint en Teams veel naast elkaar gebruikt. Door deze twee oplossingen met elkaar te integreren, neemt het gebruiksgemak en daarmee het gebruik toe. Tijdens deze training ga je actief aan de slag met SharePoint en hoe je deze omgeving effectief integreert met Teams.
Training
/

Maatwerk

Ben je op zoek naar een training die meer op maat is voor je organisatie of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl