Agenda

Teams informatiebijeenkomsten voor beheerders

Vanwege de uitbraak van het coronavirus organiseren we de komende informatiebijeenkomst(en) online via Microsoft Teams.

Tijdens deze bijeenkomsten hoort u hoe Microsoft Teams effectief ingezet kan worden op school, hoe u als beheerder de regie houdt en welke plek Teams inneemt in de infrastructuur.

Webinar: Hoe zet ik toepassingen zoals Flipgrid en Teams in de klas in?

Microsoft 365 bevat veel toepassingen die je perfect in de klas kunt gebruiken ter ondersteuning van het onderwijs. Welke dit zijn en hoe je de toepassingen inzet in je klas, hoor je tijdens ons webinar.

Microsoft 365 basistraining

Tijdens deze basistraining kijken we naar de verschillende onderdelen van Microsoft 365 en hoe deze met elkaar samenhangen. U komt te weten hoe u ze optimaal kunt  inzetten in het onderwijs en uw omgeving.

Direct aan de slag - Adobe Creative Cloud

Tijdens deze hands-on training bekijken we hoe Adobe programma’s het onderwijs kunnen verrijken. We laten u zien hoe Adobe kan helpen om 21e-eeuwse vaardigheden bij leerlingen te stimuleren en verbeteren.

Basistraining Teams voor beheerders

Het gebruik van Teams groeit snel in het onderwijs. Goed beheer en duidelijke afspraken zijn hierbij nodig om effectief gebruik door leerkrachten en leerlingen te bevorderen én wildgroei te voorkomen. Een juiste implementatie aan de beheerderskant is dus essentieel. 

Deze training Teams voor beheerders gaat in op de mogelijkheden en valkuilen van Microsoft Teams. 

Basistraining Teams train de trainer

Tijdens deze training komt u te weten wat de meerwaarde van Teams voor het onderwijs is en leert u op interactieve wijze alle ins en outs kennen op gebruikersniveau. Hoe werkt u hiermee samen en hoe zet u Teams in de les in? Dit zorgt ervoor dat u uw collega’s op weg kan helpen in Teams en het gesprek aan kunt gaan met een beheerder over de juiste implementatie van Teams op school.

Microsoft 365 Masterclass tweedaagse

De cloud-infrastructuur is voor veel scholen en schoolbesturen de nieuwe basis van de ICT-infrastructuur. U kunt deze omgeving zelf inrichten en beheren, maar kunt er ook voor kiezen dit uit te besteden aan een netwerkleverancier. In beide gevallen is het belangrijk om te weten wat Microsoft 365 betekent voor het onderwijs, waar het zich naartoe ontwikkelt en ook hoe u het kan inrichten en beheren.  

Tijdens de masterclass geven we u de handvatten die u nodig hebt voor de inrichting en het beheer van uw Microsoft 365 omgeving zodat u het zelf kunt doen of als volwaardig gesprekspartner voor uw netwerkleverancier kunt fungeren. Dit doen we aan de hand van practica, presentaties en bestaande voorbeelden ( demonstraties) uit het onderwijs. 

Basistraining Endpoint Management (Intune)

Om u wegwijs te maken in Endpoint Management (voorheen Intune) hebben wij de basistraining Intune ontwikkeld. Tijdens deze training Endpoint Management leert u in één dag wat de cloud-versie van Endpoint Management en Endpoint Management for Education voor uw onderwijsinstelling te bieden hebben en welke vaardigheden u voor beheer nodig hebt. 

 

Direct aan de slag - Flow, Forms en SharePoint

Scholen en schoolbesturen slaan vaak documenten op in SharePoint Online. Microsoft 365 heeft verschillende toepassingen die het afhandelen van document- en informatiestromen in SharePoint eenvoudig kunnen automatiseren. Het gaat om Flow in combinatie met Forms en SharePoint. Zo bespaart u tijd en wordt document management minder foutgevoelig.

Tijdens de training heeft u tijd om in uw eigen omgeving drie concrete toepassingen uit te werken in uw eigen omgeving. Zo gaat u naar huis met een drie ingerichte toepassingen die u direct tijd besparen.

Gevorderdentraining - Microsoft 365 Identity Management

Identity & Acces Management (IAM) is het startpunt en de kern van een goed beveiligde cloudomgeving. Met IAM regelt u de rollen en rechten die al gebruikers hebben.