Agenda

Basistraining Microsoft 365 beheren

Het doel van deze training is om jou als beheerder de handvatten te geven die je nodig hebt tijdens de inrichting en beheer van je Microsoft 365 omgeving. Je leert de basis kennen en kunt bij thuiskomst aan de slag voor je eigen onderwijsorganisatie.

Basistraining: 21e-eeuwse vaardigheden met Adobe

Tijdens deze hands-on training bekijken we hoe Adobe programma’s het onderwijs kunnen verrijken. We laten u zien hoe Adobe kan helpen om 21e-eeuwse vaardigheden bij leerlingen te stimuleren en verbeteren.

Basistraining Powershell Microsoft 365

Het doel van deze training is om je kennis te laten maken met Powershell zodat je weet hoe je het kunt laten samenwerken met Microsoft 365. 

Basistraining Teams train de trainer (voor superusers)

Tijdens deze training komt u te weten wat de meerwaarde van Teams voor het onderwijs is en leert u op interactieve wijze alle ins en outs kennen op gebruikersniveau. Hoe werkt u hiermee samen en hoe zet u Teams in de les in? Dit zorgt ervoor dat u uw collega’s op weg kan helpen in Teams en het gesprek aan kunt gaan met een beheerder over de juiste implementatie van Teams op school.

Bootcamp: Forms, PowerAutomate en SharePoint

Scholen en schoolbesturen slaan vaak documenten op in SharePoint Online. Microsoft 365 heeft verschillende toepassingen die het afhandelen van document- en informatiestromen in SharePoint eenvoudig kunnen automatiseren. Het gaat om PowerAutomate (voorheen Flow) in combinatie met Forms en SharePoint. Zo bespaar je tijd en wordt document management minder foutgevoelig.

Tijdens de training heb je tijd om drie concrete toepassingen uit te werken in je eigen omgeving. Zo ga je naar huis met drie ingerichte toepassingen die je direct tijd besparen.

Online bootcamp werkdruk verlagen met Outlook, OneNote, Planner en To-Do

In deze training leer je hoe je grip houdt op je tijd en taken door Outlook voor je te laten werken en OneNote effectief in te zetten. Je leert hoe je in teamverband werkzaamheden kunt verdelen en hoe je vervolgens zelf overzicht houdt en effectief je eigen tijd plant. 

Basistraining: Teams voor beheerders

Het gebruik van Teams groeit snel in het onderwijs. Goed beheer en duidelijke afspraken zijn hierbij nodig om effectief gebruik door leerkrachten en leerlingen te bevorderen én wildgroei te voorkomen. Een juiste implementatie aan de beheerderskant is dus essentieel. 

Deze training Teams voor beheerders gaat in op de mogelijkheden en valkuilen van Microsoft Teams. 

Bootcamp Personaliseren Microsoft 365

Het kan soms lastig zijn om alle relevante gegevens snel terug te vinden in Microsoft 365.

Het doel van deze training Personalisatie in Microsoft 365 is dat je leert hoe je Microsoft 365 gepersonaliseerd inricht. Hierdoor is het eenvoudiger om zaken terug te vinden en dit maak het gebruik efficiënter.

Gevorderdentraining Grip op Teams en Office 365 - Governance

Het is belangrijk om goed overzicht te houden op deze data. Want wat staat waar, wie heeft er toegang tot deze data? En hoe wordt bepaalt wie er toegang tot heeft? 

Tijdens deze training leer je alle aspecten kennen die horen bij een Governance-plan. Dit resulteert in een uitgewerkt Governance-plan dat je tijdens deze training opstelt en dat je vervolgens kunt gebruiken voor je schoolbestuur.

Bootcamp Microsoft 365 beveiligen

Het doel van de training is dat je leert hoe je je Microsoft 365 omgeving zo veilig mogelijk inricht. Zo zorg je ervoor dat je interne data (bijvoorbeeld opgeslagen in SharePoint, Teams, Exchange en OneDrive) goed beveiligd is tegen ongewenste toegang of een datalek.