Agenda

Webinar Microsoft 365 op Chromebooks

Maken jullie gebruik van Chromebooks binnen het onderwijs? Ontdek dan tijdens ons webinar op 27 oktober welke vormen van integratie en koppelingen er mogelijk zijn met G-suite en Microsoft 365.

Basistraining Teams voor superusers (train de trainer)

Tijdens deze training komt u te weten wat de meerwaarde van Teams voor het onderwijs is en leert u op interactieve wijze alle ins en outs kennen op gebruikersniveau. Hoe werkt u hiermee samen en hoe zet u Teams in de les in? Dit zorgt ervoor dat u uw collega’s op weg kan helpen in Teams en het gesprek aan kunt gaan met een beheerder over de juiste implementatie van Teams op school.

Online basistraining vernieuwend onderwijs met Microsoft 365 (onderwijsgereedschappen)

Microsoft 365 biedt verschillende onderdelen die speciaal voor leerkrachten en leerlingen ontwikkeld zijn. Tijdens deze training gaan we aan de slag met deze onderdelen die je lessen kunnen ondersteunen, denk aan Teams Lesgroepen, OneNote Klasnotitieblok, Forms, Sway, de Insluitende lezer en Skype.

Endpoint Manager (voorheen Intune)

Om je wegwijs te maken in Endpoint Manager (voorheen Intune) hebben wij de basistraining Intune ontwikkeld. Tijdens deze training Endpoint Manager (voorheen Intune) leer je in één dag wat de cloud-versie van Endpoint Manager en Endpoint Manager for Education voor jouw onderwijsinstelling te bieden hebben en welke vaardigheden je voor beheer nodig hebt. 

 

Webinar Aan de slag met Adobe in de klas

In het webinar van 18 november laten we zien hoe laagdrempelig, makkelijk en leuk het is om aan de slag te gaan met de creatieve producten van Adobe. Online verhalen vertellen, opdrachten maken, gezamenlijk werken aan projecten en deze delen via Spark Page, Microsoft Teams of Google Classroom. 
In drie kwartier maak je kennis met de mogelijkheden van Adobe voor in de klas.

Bootcamp Personaliseren Microsoft 365

Het kan soms lastig zijn om alle relevante gegevens snel terug te vinden in Microsoft 365.

Het doel van deze training Personalisatie in Microsoft 365 is dat je leert hoe je Microsoft 365 gepersonaliseerd inricht. Hierdoor is het eenvoudiger om zaken terug te vinden en dit maak het gebruik efficiënter.

Security informatiebijeenkomsten 2020

Dit najaar organiseren we een aantal informatiebijeenkomsten waar onze experts Maurits en Jan vertellen over diverse beveiligingsmogelijkheden met onder andere Microsoft 365, Verder komen ZIVVER en de benodigde beleidsinstellingen rondom het delen en gebruiken van bestanden aan bod.

Na de bijeenkomst weet je hoe je als onderwijsinstelling een balans kunt vinden tussen beveiliging, privacy waarborging, toegankelijkheid en gebruiksgemak. 

Professionaliseringsdag 2020

Op 9 december vindt de derde editie van de Professionaliseringsdag plaats. Collega’s van scholen en besturen, onze trainers, netwerkbeheerders en leveranciers verzorgen diverse workshops en presentaties over de toepassingen van onder andere Azure, iBabs, Microsoft 365 en Endpoint Manager.  

Praktische informatie

Vanwege het coronavirus hebben we besloten om het dit jaar online te laten plaatsvinden. Op deze manier kun je vanachter je eigen bureau deelnemen aan de sessies van jouw voorkeur. Er zijn praktische workshops en informatieve presentaties te volgen die je helpen ICT nóg beter in te zetten in het onderwijs. Zo ben je aan het einde van de dag op de hoogte van de laatste ICT-ontwikkelingen en kun je de opgedane kennis en vaardigheden direct in de praktijk toepassen. 

's Ochtends zijn er presentaties voor beheerders en het middagprogramma bestaat uit workshops voor leerkrachten en beheerders. Ben je nieuwsgierig welke sessies je allemaal kunt volgen? Bekijk dan het programma en schrijf je gratis in.

Bootcamp Microsoft 365 beveiligen

Het doel van de training is dat je leert hoe je je Microsoft 365 omgeving zo veilig mogelijk inricht. Zo zorg je ervoor dat je interne data (bijvoorbeeld opgeslagen in SharePoint, Teams, Exchange en OneDrive) goed beveiligd is tegen ongewenste toegang of een datalek.

Gevorderdentraining Microsoft 365 dashboards – Krijg meer inzicht in je omgeving

Door gebruik te maken van dashboards krijg je je beter inzicht in je omgeving. Het doel van deze training is om je te laten zien hoe je verschillende dashboards gebruikt voor het dagelijks beheer van je omgeving en hoe je hierdoor het gebruik van Microsoft 365 in je organisatie veiliger en productiever maakt.