Agenda

Webinar: Apparaten beheren en de regie behouden met Endpoint Management (Intune)

Het handmatig gebruiksklaar maken van nieuwe apparaten kan flink wat tijd kosten. Met Endpoint Management (voorheen Intune) zet je de gewenste instelling vooraf en op afstand klaar. Zodra een gebruiker opstart en inlogt is elk apparaat voorzien van de juiste instellingen.

Gratis webinar: Microsoft voldoet aan de AVG, wat is de verantwoordelijkheid van de scholen nog?

Om scholen en schoolbesturen inzicht te geven in hoe leveranciers persoonsgegevens verwerken, vergelijken wij de voorwaarden van leveranciers met de model verwerkersovereenkomst van het Privacyconvenant Onderwijs. Ook de voorwaarden van Microsoft zijn onlangs bekeken door juristen. Hier gaan we op in tijdens ons webinar op 10 juni.

Online basistraining: Microsoft 365

Tijdens deze basistraining kijken we naar de verschillende onderdelen van Microsoft 365 en hoe deze met elkaar samenhangen. U komt te weten hoe u ze optimaal kunt  inzetten in het onderwijs en uw omgeving.

Vanwege de huidige situatie rondom corona zal deze training online plaatsvinden via Teams. We hebben de training opgedeeld in twee dagdelen. De trainingsmomenten zijn 15 en 22 juni van 08:30 tot 12:00. Deelnemers ontvangen vlak voor de start een link naar de training.


Webinar: Data beschermen door middel van labeling binnen Microsoft 365

Door het instellen van rechten op een SharePoint-bibliotheek, geeft u als beheerder bepaalde groepen of  gebruikers toegang tot documenten. Op deze manier kan iedereen die toegang heeft tot SharePoint ook bij deze documenten. 

Online training: Direct aan de slag - Adobe Creative Cloud

Tijdens deze hands-on training bekijken we hoe Adobe programma’s het onderwijs kunnen verrijken. We laten u zien hoe Adobe kan helpen om 21e-eeuwse vaardigheden bij leerlingen te stimuleren en verbeteren.

Vanwege de huidige situatie rondom corona zal deze training online plaatsvinden via Teams. Deelnemers ontvangen vlak voor de start een link naar de training.

Basistraining: Teams voor beheerders

Het gebruik van Teams groeit snel in het onderwijs. Goed beheer en duidelijke afspraken zijn hierbij nodig om effectief gebruik door leerkrachten en leerlingen te bevorderen én wildgroei te voorkomen. Een juiste implementatie aan de beheerderskant is dus essentieel. 

Deze training Teams voor beheerders gaat in op de mogelijkheden en valkuilen van Microsoft Teams. 

Gevorderdentraining - Microsoft 365 Identity Management

Identity & Acces Management (IAM) is het startpunt en de kern van een goed beveiligde cloudomgeving. Met IAM regelt u de rollen en rechten die al gebruikers hebben.

Professionaliseringsdag 2020

Op woensdag 9 december 2020 vindt de derde editie van de Professionaliseringsdag voor ICT’ers plaats. Collega’s van scholen en besturen, onze trainers, netwerkbeheerders en leveranciers verzorgen dan diverse workshops en presentaties over de toepassingen van onder andere Adobe, Exclaimer, Microsoft 365 en Zivver.  

Schrijf u alvast in voor de Professionaliseringsdag »