Agenda

Endpoint Manager (voorheen Intune)

Om je wegwijs te maken in Endpoint Manager (voorheen Intune) hebben wij de basistraining Intune ontwikkeld. Tijdens deze training Endpoint Manager (voorheen Intune) leer je in één dag wat de cloud-versie van Endpoint Manager en Endpoint Manager for Education voor jouw onderwijsinstelling te bieden hebben en welke vaardigheden je voor beheer nodig hebt. 

 

Online bootcamp werkdruk verlagen met Outlook, OneNote, Planner en To-Do

In deze training leer je hoe je grip houdt op je tijd en taken door Outlook voor je te laten werken en OneNote effectief in te zetten. Je leert hoe je in teamverband werkzaamheden kunt verdelen en hoe je vervolgens zelf overzicht houdt en effectief je eigen tijd plant. 

Online basistraining vernieuwend onderwijs met Microsoft 365 (onderwijsgereedschappen)

Microsoft 365 biedt verschillende onderdelen die speciaal voor leerkrachten en leerlingen ontwikkeld zijn. Tijdens deze training gaan we aan de slag met deze onderdelen die je lessen kunnen ondersteunen, denk aan Teams Lesgroepen, OneNote Klasnotitieblok, Forms, Sway, de Insluitende lezer en Skype.

Basistraining: Teams voor beheerders

Het gebruik van Teams groeit snel in het onderwijs. Goed beheer en duidelijke afspraken zijn hierbij nodig om effectief gebruik door leerkrachten en leerlingen te bevorderen én wildgroei te voorkomen. Een juiste implementatie aan de beheerderskant is dus essentieel. 

Deze training Teams voor beheerders gaat in op de mogelijkheden en valkuilen van Microsoft Teams. 

Gevorderdentraining - Microsoft 365 Identity Management

Identity & Acces Management (IAM) is het startpunt en de kern van een goed beveiligde cloudomgeving. Met IAM regelt u de rollen en rechten die al gebruikers hebben.

Training: Direct aan de slag - Flow, Forms en SharePoint

Scholen en schoolbesturen slaan vaak documenten op in SharePoint Online. Microsoft 365 heeft verschillende toepassingen die het afhandelen van document- en informatiestromen in SharePoint eenvoudig kunnen automatiseren. Het gaat om Flow in combinatie met Forms en SharePoint. Zo bespaart u tijd en wordt document management minder foutgevoelig.

Tijdens de training heeft u tijd om in uw eigen omgeving drie concrete toepassingen uit te werken in uw eigen omgeving. Zo gaat u naar huis met een drie ingerichte toepassingen die u direct tijd besparen.

Basistraining Powershell Microsoft 365

Het doel van deze training is om je kennis te laten maken met Powershell zodat je weet hoe je het kunt laten samenwerken met Microsoft 365. 

Online basistraining samenwerken en lesgeven met Teams voor leerkrachten

Steeds meer scholen werken met Teams. Zowel voor de samenwerking tussen collega’s als met leerlingen. Tijdens deze training leer je hoe je Teams als leerkracht gestructureerd inzet, welke mogelijkheden Teams biedt in de klas en welke etiquette goed zijn om te onthouden.

Deze training vindt online plaats via Microsoft Teams. De trainingsmomenten zijn 30 september en 7 oktober van 09:00 tot 12:30. Deelnemers ontvangen vlak voor de start een link naar de training.

Gevorderdentraining Grip op Teams en Office 365 - Governance

Het is belangrijk om goed overzicht te houden op deze data. Want wat staat waar, wie heeft er toegang tot deze data? En hoe wordt bepaalt wie er toegang tot heeft? 

Tijdens deze training leer je alle aspecten kennen die horen bij een Governance-plan. Dit resulteert in een uitgewerkt Governance-plan dat je tijdens deze training opstelt en dat je vervolgens kunt gebruiken voor je schoolbestuur.

Bootcamp Microsoft 365 beveiligen

Het doel van de training is dat je leert hoe je je Microsoft 365 omgeving zo veilig mogelijk inricht. Zo zorg je ervoor dat je interne data (bijvoorbeeld opgeslagen in SharePoint, Teams, Exchange en OneDrive) goed beveiligd is tegen ongewenste toegang of een datalek.