Plannen en overzicht

Nooit meer je wachtwoord vergeten

Met een handige wachtwoordmanager is het vergeten van je wachtwoord verleden tijd. Maar wist je dat een wachtwoordmanager meer kan dan alleen je wachtwoorden onthouden? Waar je in bijvoorbeeld Google Chrome alleen je wachtwoorden kunt opslaan, heb je met een extern programma meer opties. Zo ben je niet verbonden aan één browser en heb je meer mogelijkheden om jouw persoonlijke inloggegevens goed te beschermen.

Je wachtwoorden worden versleuteld en afgeschermd zodat ook het programma waar je mee werkt geen inzicht heeft in de gegevens die je opslaat. Wil je zelf de gegevens inzien of beheren? Dan moet je inloggen door middel van twee-staps-verificatie, zo zijn jouw gevoelige gegevens extra goed beveiligd. 

Een ander voordeel is dat je de wachtwoorden kunt synchroniseren in elke browser en op al je apparaten. Zo kun je een wachtwoord opslaan op je laptop en inloggen op je telefoon zonder deze nogmaals te moeten invoeren. Ook het invullen van formulieren wordt een stuk makkelijker; de wachtwoordmanager weet wat je eerder hebt ingevuld en geeft je de optie om het formulier automatisch in te vullen. 

Uniek wachtwoord

Je beschermt je accounts het beste als deze allemaal een uniek wachtwoord hebben maar het is niet altijd even eenvoudig om een sterk wachtwoord op te stellen. Met een wachtwoord generator zorg jij dat je account écht veilig is. Sla het nieuwe wachtwoord simpelweg op in de kluis van je wachtwoordmanager en je hoeft er niet meer naar om te kijken. Nu hoef je alleen nog maar het wachtwoord van je kluis te onthouden. 

LastPass

Als je de inlog van LastPass onthoudt kun je eenvoudig al je andere wachtwoorden beheren én veilig bewaren. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden en wil je weten wat LastPass voor jouw school kan betekenen? Bekijk dan deze video of klik hier voor meer informatie over LastPass. 

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl