Home

ICT'er in het onderwijs over MijnRapportfolio

Op deze pagina lees je hoe andere scholen MijnRapportfolio inzetten: een combinatie van een digitaal rapport en portfolio dat een totaalbeeld geeft van de brede ontwikkeling van het kind.

Basisschool de Verwondering in Lent

''Wij hebben MijnRapportfolio leren kennen via IPC Nederland. Samen met MijnRapportfolio en IPC Nederland hebben we de invulling geoptimaliseerd zodat ook andere scholen binnen het IPC gebruik kunnen maken van MijnRapportfolio.

Omdat we als een van de eerste scholen begonnen met MijnRapportfolio, hebben we goed bij kunnen dragen aan de ontwikkelingen door onze ideeën en wensen te bespreken. Door de korte lijntjes en goede bereikbaarheid van de MijnRapportfolio-adviseurs werd er snel gehandeld wanneer dit nodig was. Zo hebben ze gekeken naar de mogelijkheden om onze ‘cruciale doelen’ toe te voegen, projectleerlijnen te maken, ontwikkelgrafieken te genereren en de mogelijkheid om met andere kleuren dan rood en groen te werken binnen bijvoorbeeld ‘Zo werk ik’.

De onderdelen van het portfolio als ‘Zo ben ik', Zo werk ik’ en ‘Zo leer ik’ vullen we met de kinderen twee keer per jaar in. Foto’s en filmpjes in talenten doen kinderen ook thuis, samen met ouders. Onze mentoren controleren dit en vullen het daarna aan. Het kopje ‘Vaardigheden’ (het rapport) vullen de mentoren en de kinderen samen gedurende het hele jaar in. We gebruiken alle onderdelen binnen MijnRapportfolio omdat het voor ons ook echt het leerlingvolgsysteem is.

Het is belangrijk een weloverwogen beslissing te nemen over wat er belangrijk is in het rapportfolio voor jouw school (hierbij kan de gesprekstool van Kennisnet je helpen). Op deze manier zijn wij ook met MijnRapportfolio in gesprek gegaan. Daarnaast raden we aan om tijdens de implementatie na te denken over de ‘nieuwe’ of ‘andere’ manier van denken bij MijnRapportfolio: dit geldt namelijk niet alleen voor leerkrachten, maar ook voor kinderen en ouders.

Het contact met MijnRapportfolio is prettig: de adviseurs zijn constructief, goed bereikbaar en altijd vriendelijk. Wij hebben daardoor echt het idee dat we het maximaal mogelijke halen uit MijnRapportfolio voor onze school.''

Lees ook de ervaringen van andere scholen

  • ''Neem kleine stappen en implementeer MijnRapportfolio stap voor stap (één onderdeel per keer) zodat het overzichtelijk blijft voor alle betrokkenen.'' - Basisschool de Verrekijker in Ell
  • ''De adviseurs luisteren en geven advies of mogelijkheden in plaats te vertellen wat we zouden moeten doen. Op deze manier blijft de inrichting ook dicht bij onze visie en wensen.'' - Kindcentrum Aelse
  • ''Het zou ondenkbaar zijn om in een rapportperiode alle gegevens te verliezen door een crash van één van onze computers. Doordat MijnRapportfolio online staat, kan dit niet gebeuren.'' - GBS de Kameleon in Werchter (Vlaanderen)

Volg het gratis webinar

Donderdag 28 september
Benieuwd naar de mogelijkheden van MijnRapportfolio? Volg het gratis webinar op donderdag 28 september en ontdek hoe je met deze mooie oplossing onder andere de betrokkenheid van leerkrachten, leerlingen en ouders vergroot.
Lees meer

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl