Maak je binnen jouw onderwijsorganisatie gebruik van Microsoft 365? Dan sla je binnen deze omgeving je eigen gegevens op. Als eigenaar van deze gegevens ben je zelf geheel verantwoordelijk voor onder andere de beveiliging, want Microsoft regelt geen back-up van de data. Het is daarom belangrijk dat je nadenkt over back-up.

Waar staan mijn gegevens in Microsoft 365?

Wanneer je werkt met Microsoft, sla je gegevens op in bijvoorbeeld SharePoint of OneDrive. Ook binnen Microsoft Teams en je e-mail bevinden zich belangrijke gegevens. Microsoft is verantwoordelijk voor de continuïteit in haar dienstverlening, maar niet voor het herstel van data na menselijke fouten, zoals het per ongeluk weggooien van documenten of gegevensverlies door een ransomware-infectie. Ook na het beëindigen van je Microsoft contract, gooit Microsoft je tenant inclusief alle data vrij snel weg.

Dataverlies voorkomen met Microsoft

Microsoft biedt een heleboel mogelijkheden en instellingen om de risico’s op gegevensverlies te beperken. Je moet dit alleen wel zelf regelen. Met enkel de standaardmogelijkheden loop je namelijk de nodige risico’s. Wil je weten wat Microsoft standaard doet aan gegevensverlies en -herstel? Lees dan meer over dataverlies voorkomen met Microsoft 365.

Externe back-up

Microsoft biedt zelf geen back-up. Daarom kun je kiezen voor een externe back-up leverancier. Dan is het belangrijk na te gaan of zij de juiste diensten in hun back-up meenemen.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl