Je data beveiligen

Het belang van updaten

Wij zorgen altijd dat de meest recente versies beschikbaar zijn in onze webwinkel. Door de updates uit te voeren, ben je beter beveiligd tegen internetcriminaliteit. We leggen je op deze pagina uit wat er is veranderd aan de frequentie van updates en waarom het belangrijk is om een update uit te voeren.

Wat er is veranderd 

Waar Microsoft voorheen één keer per drie jaar een grote upgrade uitbracht, komt er nu twee keer per jaar een update uit. Dit doet Microsoft om sneller in te spelen op veranderingen in de digitale wereld en de beveiliging continu te verbeteren. Deze updates zorgen voor een betere beveiliging tegen internetcriminaliteit. 

Het gevolg hiervan is dat versies sneller verlopen en oudere versies na verloop van tijd geen (beveiligings)updates meer krijgen. Zorg er daarom voor dat pc's en laptops binnen de organisatie tijdig en regelmatig geüpdatet worden om veilig te werken. Op deze pagina zie je een overzicht van versies en de ondersteuningsperiode hiervan.

Welke versie heb ik? 

Om te zien welke versie je gebruikt, klik je met de rechtermuisknop linksonder op het Windows-logo en ga naar Systeem. Bij Editie en Versie zie je de versie die je nu hebt.

Netwerkbeheerder of bovenschoolse ICT'er 

Heb je een verouderde versie en is het onderhoud uitbesteed, bijvoorbeeld aan een netwerkbeheerder of een bovenschoolse ICT-er? Bespreek dit dan om te zorgen dat zij er tijdig mee aan de slag gaan. 

Altijd de nieuwste versie 

Wanneer je een Microsoft-basispakket hebt, kun je altijd updaten naar de nieuwste versie van Windows. Dit komt door de Software Assurance die op deze licenties zit. Dit maakt dat licenties in het basispakket niet versie-gebonden zijn. Via onze webwinkel zijn de downloads beschikbaar voor zowel het besturingssysteem, als voor Office (Word, Excel, etc.).  

Hoe verkrijg ik de nieuwste Windows 10 update? 

  • Je kunt de update éénmalig als download via onze webshop bestellen. Je ontvangt dan een ISO-file. 
  • Of je voert de update zelf uit via Windows

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl