Je data beveiligen

Beveilig je omgeving, ook tegen vergissingen van medewerkers

Wanneer we het hebben over beveiliging, zijn we vaak bezig met het beveiligen van data tegen gevaren van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan virussen of ransomware. Natuurlijk is dit een belangrijk onderdeel van je beveiligingsbeleid. Maar vergeet ook zeker het gevaar niet van zij die ‘binnen’ zijn: de medewerkers. De meeste datalekken ontstaan namelijk door fouten van gebruikers.

Natuurlijk hebben medewerkers over het algemeen goede bedoelingen, maar onverhoopt kan er een hoop misgaan. Denk bijvoorbeeld aan een medewerker die per ongeluk een e-mail verkeerd adresseert waardoor gevoelige data op een verkeerde plek terechtkomt. In dit artikel lees je hoe je dit zoveel mogelijk kunt voorkomen. Er zijn namelijk verschillende oplossingen die hierin ondersteunen.

Voorkom fouten met Zivver

Zivver is een oplossing waarmee je veilig mailt en bestanden deelt. Het helpt menselijke fouten te voorkomen. Zo geeft het een waarschuwing wanneer je als gebruiker gevoelige data zoals BSN-nummers mailt. Ook kan je e-mails versturen met extra authenticatie. Stuur je een bericht met gevoelige data, dan kun je de ontvanger een SMS versturen met een toegangscode. Mocht je een verkeerd e-mailadres ingevoerd hebben, kan de ontvanger er nog steeds niets mee. 

Mocht het onverhoopt toch misgegaan zijn, dan biedt Zivver de mogelijkheid om in te zien wie je bericht heeft geopend. Dit is belangrijke informatie wanneer je een melding van een datalek moet doen.

Wat kan Azure Information Protection betekenen voor je beveiliging?

Azure Information Protection is onderdeel van de Microsoft cloudbundel en het beschermt de toegang van documenten. Je kunt met Azure Information Protection (AIP) namelijk labels aan e-mails en documenten meegeven. Stel bijvoorbeeld in dat een document strikt geheim is en dus niet doorgestuurd of geprint mag worden. 

Zo voorkom je dat niet-bevoegde personen bestanden kunnen inzien. Ook al krijgen ze bijvoorbeeld toch een Excel-bestand door via de e-mail. Kortom, het regelt de toegangsrechten van documenten en is daardoor een belangrijk onderdeel van je beveiligingsbeleid.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl