Handleidingen

Microsoft handleidingen - Overige online diensten

Hier vind je diverse Microsoft handleidingen.

Beveiliging van je omgeving

Beveiligingsinstellingen in je tenant die helpen te voldoen aan de AVG

In deze handleiding bespreken we de beveiligingsinstellingen die wij aanraden in Microsoft 365, om zo als onderwijsorganisatie aan de AVG-richtlijnen te voldoen.

Office 365 Advanced Thread Protection (Office 365 ATP)

Office ATP aanzetten

Office 365 ATP zorgt voor een realtime beveiliging van je email in Microsoft 365 tegen onbekende en geavanceerde aanvallen. Office 365 ATP is geen licentie die je aan gebruikers koppelt, maar een instelling die je aanzet voor je hele organisatie. 

Beleidsregels instellen Office 365 ATP

Om Office 365 ATP zijn werk te laten doen, is het noodzakelijk dat je beleidsregels instelt. Met deze beleidsregels geef je aan wat er moet gebeuren met welk type bestanden en voor wie dat geldt. Als je hier niets instelt, dan kan Office 365 ATP niets controleren.  

Rapporten opvragen Office 365 ATP

Office 365 ATP gaat aan het werk volgens de door jou opgestelde beleidsregels. Door de rapportages op te vragen, krijg je inzicht in wat er zich afspeelt binnen je organisatie.

Je scanner uitsluiten van Office 365 ATP scanning

Biedt jullie scanner de mogelijkheid om ingescande documenten direct naar je e-mailadres te mailen? Wanneer er Office 365 Advanced Threat Protection gebruikt wordt in jullie onderwijsorganisatie, kan het zijn dat scan-documenten daardoor vertraagd binnenkomen. Deze worden dan namelijk eerst gecontroleerd door Office 365 ATP. Het kan daarom handig zijn het adres van de scanner uit te sluiten voor Office 365 ATP.

Enterprise Mobility + Security (EM+S)

EM+S - AIP aanzetten
EM+S bestaat uit de hoofdcomponenten: Intune, Azure Active Directory Premium en Azure Information Protection. Met Azure Information Protection kun je documenten en e-mails classificeren, labelen en beveiligen.

Versleuteld mailen

Je kunt de gegevens in een bericht beschermen door het bericht versleuteld te versturen. In de handleiding worden verschillende mogelijkheden beschreven.

Azure

Azure CSP abonnement koppelen/activeren

Via Azure kun je (evenals in Microsoft 365) diensten en services aanzetten. Om te zorgen dat je onderwijskorting ontvangt, moet je de volgende stappen volgen om een CSP-koppeling te maken naar ons als reseller.

Azure EA abonnement koppelen/activeren

Wanneer APS IT-diensten je organisatie aan onze Azure Enterprise portal heeft toegevoegd, ontvang je van Microsoft een e-mail om te activeren. Via deze handleiding leggen wij je uit welke stappen je moet doorlopen om te zorgen dat je onderwijskorting ontvangt zodra je Azure via EA wilt gaan gebruiken. 

APS IT-diensten aan uw Azure abonnementen koppelen

Volg deze handleiding om ons als (onderwijs)partner aan je Azure-abonnementen toe te voegen.

Gebruikers machtigen op je Azure Abonnementen

Volg deze handleiding om extra gebruikers te machtigen die de Azure-abonnementen in je tenant mogen inzien en beheren, zodat je (onderwijs)korting ontvangt en wij je factureren in plaats van dat je je creditcard nodig hebt. Dit kan ook nodig zijn wanneer een andere partij (of een andere persoon dan de algemene hoofdbeheerder) Azure-diensten voor je gaat implementeren.

Minecraft

Minecraft instellen

De licenties voor Minecraft worden niet specifiek aan bepaalde personen toegewezen, maar komen beschikbaar via de Microsoft Store voor Onderwijs. In de handleiding staat beschreven hoe je de licenties beschikbaar stelt aan gebruikers.

Minecraft op Chromebooks

Volg deze handleiding om Minecraft education werkend te krijgen op een Chromebook. 

Hulp bij problemen

Ervaart je (technische) problemen in je tenant? Maak dan een service request aan in je tenant. In deze handleiding lees je hoe je dat doet. Heb je vragen over het proces zelf, dan kun je bij onze ServiceDesk terecht.

Achtergrondinformatie

Opstarttips voor het beheer van je tenant: in deze handleiding wordt een aantal tips gegeven om aan de slag te gaan met je tenant. Denk hierbij aan het organisatieprofiel of het aanmaken van gebruikers.

MS - Startersgids for education: in deze startersgids van Microsoft wordt stap voor stap uitgelegd wat Microsoft 365 is en hoe het werkt.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl

Hulp nodig? Of wijzigingen doorgeven?

Handige linkjes

Bekijk je licenties, lees de handleidingen of ga naar de wijzigingsformulieren.

Heb je vragen?

Onze Servicedesk staat elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur voor je klaar en is bereikbaar via 030 - 285 68 70 of info@apsitdiensten.nl