Licentie

ESET PROTECT

ESET PROTECT is een modern beveiligingssysteem die al je omgevingen beschermt tegen bedreigingen.

 • Uitgebreide en meerlaagse bescherming
 • Eenvoudig te implementeren en beheren vanuit centraal platform
 • Lage systeembelasting

Het belang van een goed beveiligingssysteem

Persoonsgegevens die in verkeerde handen vallen, collega’s die hun werk niet kunnen doen, een beschadigde reputatie en enorm hoge kosten. Klinkt als een nachtmerrie, maar helaas zijn dit reële scenario’s voor onderwijsinstellingen. Daarom wil je alle omgevingen en gegevens zo goed mogelijk beschermen tegen cyberdreigingen.


Wat is ESET PROTECT?

ESET PROTECT beschermt al jullie omgevingen op alle besturingssystemen. Denk aan apparaten, servers, mobiele telefoons, cloudapplicaties en mail- en documentsystemen. Het platform is gebaseerd op meerlaagse technologieën die ESET voortdurend verbetert. De oplossingen binnen het platform hebben hoge detectiescores en weinig vals positieven. Zo weet je zeker dat bedreigingen goed worden gedetecteerd en inbreuken worden voorkomen. ESET PROTECT zorgt dus voor een veilige (en gebruiksvriendelijke) omgeving waar gegevens en data van leerlingen, medewerkers en bestuursleden goed beschermd blijven!

Beheer via console
Het implementeren en beheren van ESET PROTECT gaat allemaal eenvoudig via één centrale console. Deze console kun je gebruiken in de door ESET beheerde cloudomgeving of on-premise hosten in jullie eigen omgeving. Wij raden de cloudomgeving van ESET aan, omdat deze altijd een actueel beveiligingsoverzicht geeft van alle eindpunten. Daarnaast onderhoudt ESET de omgeving waardoor jij hier als ICT’er minder omkijken naar hebt. Uitrollen via Intune is ook mogelijk.


Drie varianten van ESET PROTECT

ESET PROTECT Advanced
ESET PROTECT Advanced biedt een uitgebreide, meerlaagse bescherming van eindpunten tegen ransomware en zero-day dreigingen (waarbij hackers misbruik maken van een nog onbekende softwarefout). Bekijk alle oplossingen binnen ESET PROTECT Advanced.

SET PROTECT Complete
ESET PROTECT Complete biedt (naast de mogelijkheden van Advanced) ook bescherming van cloudapplicaties en e-mail. En een extra beveiligingslaag om dreigingen van verouderde besturingssystemen en applicaties te tegenhouden. Bekijk alle oplossingen binnen ESET PROTECT Complete.

ESET PROTECT Elite
ESET PROTECT Elite biedt (naast de mogelijkheden van Advanced en Complete) een alles-in-één preventie. Zo krijg je via XDR (uitgebreide detectie en reactie) uitstekend inzicht in bedreigingen en systemen, kun je diepgaande analyses uitvoeren én onmiddellijk reageren op incidenten. Ook biedt Elite een MFA-oplossing. Bekijk alle oplossingen binnen ESET PROTECT Elite.


Overzicht van verschillen tussen de drie varianten

eset-protect-platform.png

Waarom kiezen voor ESET PROTECT?

Deze oplossing van ESET:
 • levert een complete, meerlaagse (gegevens)bescherming op;
 • draagt bij aan een veilige werkomgeving;
 • verlaagt de kans op ransomware en dreigingen;
 • heeft een lage systeembelasting, het platform heeft zeer weinig impact op jullie netwerk.
Het PROTECT-platform wordt al zo’n 35 jaar ontwikkeld door ESET en blijft zich ontwikkelen met steeds bredere diensten. Daarom is de keuze voor ESET duurzaam voor de toekomst. Ook biedt ESET lokale dienstverlening: de organisatie heeft in Nederland 80 experts.

ESET PROTECT werkt op alle besturingssystemen en is goed te integreren met:
 • Microsoft 365 (bijvoorbeeld SharePoint)
 • Google Workspace

Vragen of meer informatie?

Meer informatie over ESET PROTECT vind je op de website van ESET.

 

Veelgestelde vragen

Of beveiligen bij een derde partij zoals ESET van toegevoegde waarde is, hangt af van verschillende factoren en is situatieafhankelijk. ESET PROTECT biedt vele mogelijkheden om de omgevingen extra te beschermen. Deze proactieve meerlaagse bescherming helpt onder andere om te voldoen aan het IBP-normenkader. Een andere overweging kan zijn dat de ESET-experts uitgebreide (lokale en Nederlandstalige) ondersteuning bieden. Ook heeft het platform een lage systeembelasting. Neem gerust contact met ons op voor advies of ESET PROTECT bij jullie past.
Ja, ESET PROTECT is geschikt voor elk besturingssysteem en elke omgeving.
Via de interactieve demo krijg je een goede indruk van het dashboard. Kijk ook op het Nederlandstalige ESET Techlab-kanaal, daar staan video’s waarin ESET-experts de oplossingen in actie laten zien.
Je sluit ESET PROTECT af voor 4 jaar. Een jaarlijkse prijsstijging vanuit ESET kan van toepassing zijn. Mocht de prijs met meer dan 5% stijgen en is dit voor jullie onderwijsinstelling niet toereikend, dan is jaarlijks opzeggen mogelijk.
Je bestelt ESET PROTECT per ‘seat’: een werkstation of apparaat waarop de software draait. Denk aan laptops, servers, tablets of thin cliënts. Het is mogelijk om deze seats jaarlijks op- of af te schalen.
Nadat je ESET PROTECT bij ons hebt besteld, zullen wij we de beheerconsole voor jullie aanmaken en de licenties toewijzen.
Omdat het licentietype verandert, moet de ESET-software een activatietaak krijgen van de nieuwe licentie. Zo'n activatietaak maak je aan binnen het ESET PROTECT Platform. Lees hoe je dit doet.

In eerste instantie ontvangen jullie een een gratis proeflicentie van 30 dagen (voor de maand april 2024), zodat je de tijd hebt om de licenties uit te rollen. Per 1 mei zetten wij de licenties om naar de betaalde versie.
De Agent en de Endpoint-beveiliging hoeven niet verwijderd te worden. De Agent moet je wel migreren naar een nieuwe console. Lees hiervoor deze uitleg of bekijk deze video.
Het is mogelijk om de licenties op te schalen. Hiervoor bestel je extra licenties in onze webwinkel.
ESET biedt Nederlandstalige ondersteuning, onder andere via het Techcenter..

In het kort

 • Aanbieder
  ESET
 • Mogelijke varianten
  Voor dit product zijn meerdere varianten beschikbaar