Licentie

Leerlijnen

De leskaarten van Leerlijnen ICT-basisvaardigheden zijn een waardevol hulpmiddel voor leerkrachten om leerlingen klaar te stomen voor de digitale toekomst.

 • Stimuleer digitale geletterdheid bij leerlingen én leerkrachten
 • Duidelijke instructies en heldere opdrachten
 • Bestel één licentie voor een hele school

ICT-basisvaardigheden stimuleren in de klas

Digitale geletterdheid krijgt een belangrijke en waarschijnlijk zelfs vaste plek in het curriculum. Maar hoe geef je hier als onderwijsinstelling vorm aan? 

Over het algemeen voelen kinderen zich al redelijk comfortabel met technologie. Een peuter van twee kan bijvoorbeeld vaak al met een iPad overweg. Maar er is nog zoveel meer! Door met mobiele apparaten in de klas te werken, maken leerlingen (spelenderwijs) kennis met alle mogelijkheden van hardware, software en het internet. Hoe maak je een presentatie op de laptop? Welke websites kun je hiervoor raadplegen? En waar sla je de bestanden precies op? 

Dit zijn allemaal voorbeelden van ICT-basisvaardigheden: één van de domeinen binnen digitale geletterdheid. De Leerlijnen ICT-basisvaardigheden ondersteunen leerkrachten om te werken aan deze essentiële competenties bij leerlingen én zichzelf. 

Wat zijn de Leerlijnen ICT-basisvaardigheden? 

Met de Leerlijnen ICT-basisvaardigheden maken leerlingen (en leerkrachten) kennis met allerlei programma’s binnen Microsoft 365 en/of Google Workspace. De leerlijnen bestaan uit praktische leskaarten. Op deze kaarten staan leuke opdrachten met uitleg over de verschillende mogelijkheden in de programma’s. Jaarlijks worden de leskaarten geactualiseerd en uitgebreid. Bekijk voorbeelden van leskaarten of het onderstaande webinar.


Jullie ontvangen de kaarten in pdf-vorm en kunnen deze online gebruiken of printen. De leskaarten zijn ontwikkeld vanuit de onderwijspraktijk en daardoor goed geschikt voor het primair onderwijs. De gehele school kan de kaarten gebruiken, maar we raden aan om te starten vanaf groep 4 of 5. 

Er zijn leskaarten voor: 

 • Microsoft 365 (denk aan OneDrive, Word, PowerPoint, Excel en Teams) 
 • Google Workspace (denk aan Drive, Documenten, Presentaties, Spreadsheets en Google Classroom) 

Bekijk het gehele overzicht van kaarten. Bij de bestelling kies je welke kaarten je wilt ontvangen; die voor Microsoft 365, Google Workspace of voor beide omgevingen. 

Meer informatie? 

Heb je vragen over Leerlijnen ICT-basisvaardigheden? Neem dan gerust contact op met onze Servicedesk

Veelgestelde vragen

Na je bestelling ontvang je de kaarten via de mail, binnen maximaal vijf werkdagen.
Wanneer je de leskaarten voor één school wilt bestellen, heb je maar één licentie nodig. Daarna kan iedereen binnen de school de leskaarten gebruiken. Wil je voor meerdere scholen bestellen? Bestel dan dus één licentie per school. Voor het bestuur dien je ook één licentie af te nemen.
Bestel je voor de hele stichting? Dan heb je één licentie per school nodig. Ook voor het bestuur dien je een losse licentie te bestellen.
Stuur hiervoor een e-mail naar Arno Coenders.

In het kort

 • Aanbieder
  Leerlijnen
 • Mogelijke varianten
  Voor dit product zijn meerdere varianten beschikbaar