Licentie

Surface apparaten voor het onderwijs

De Microsoft Surface apparaten zijn speciaal ontwikkeld voor het onderwijs en altijd én overal te implementeren.

 • Apparaten die voldoen aan de behoeften van zowel medewerkers, leerkrachten als leerlingen
 • Bieden innovaties zoals een pen, waarmee je kunt schrijven als op papier
 • Volledig geïntegreerd met en geoptimaliseerd voor Microsoft 365

Verbeter het onderwijs met de juiste hardware

Wil jij het leerkrachten, leerlingen gemakkelijk maken om (virtuele) lessen te geven en te volgen? Laat hen een Surface apparaat gebruiken! Alle Microsoft Surface apparaten voor het onderwijs zijn namelijk volledig geoptimaliseerd voor gebruik in de klas. Zo kun je met een Surface:

 • direct handgeschreven digitale notities maken, sommen uitwerken, opdrachten markeren en ideeën schetsen met de Surface pen en digitale inkt;
 • helder communiceren door de HD-camera's en hoogwaardige microfoons tijdens (digitale) lessen;
 • veilig (samen)werken tijdens de les en huiswerk maken of nakijken.
De één wilt een krachtige laptop, de ander juist een lichte tablet. En de één typt veel, terwijl de ander liever werkt met een pen. Gelukkig is er voor iedereen een geschikte Surface! 


Gemakkelijk te beheren en veilig

Ook voor jou als ICT-beheerder brengen de Surface apparaten veel voordelen. De apparaten zijn goed te beheren via de cloud, tot op firmwareniveau. Dat gaat via Microsoft Intune. De nieuw aangeschafte Surfaces stel je met Autopilot gemakkelijk in, ook op afstand. Het enige wat een leerling of medewerker moet doen, is het apparaat aanzetten en inloggen. De Surface installeert zich automatisch met hetgeen wat voor deze specifieke gebruiker nodig is.

Daarnaast zijn de apparaten optimaal beveiligd. En dat is nodig in een tijd waarin we bijna dagelijks lezen over hacks en datalekken, helaas ook in het onderwijs. Microsoft ontwikkelt én onderhoudt elke laag, van chip naar cloud. Deze ingebouwde, proactieve beveiliging zorgt voor gemoedsrust op jouw school.

Tip: kijk de webinars over Surface terug

Benieuwd hoe andere scholen aan de slag zijn gegaan met Surface?

AMOS is een scholengemeenschap met 29 basisscholen in Amsterdam, waarbij het verlagen van werkdruk en het verbeteren van de onderwijskwaliteit voorop staan. Maar hoe kies je een apparaat dat bijdraagt aan het behalen van deze doelen? En waar moet je rekening mee houden? In de video hieronder zie je hoe AMOS werkt met Surface.

Aanbevolen Surface apparaten voor het onderwijs

 • Surface Laptop Go 2 / Surface Go 3
Dit zijn flexibele, lichte apparaten voor in het klaslokaal en daarbuiten. Ze hebben een comfortabel toetsenbord, speakers, microfoons en een camera die leerlingen nodig hebben om verbonden te blijven met hun klaslokaal. Ook is de batterijduur lang. Kortom: ideale apparaten voor dagelijks gebruik in de klas!
 • Surface Pro modellen
De Surface Pro modellen zijn lichte 2-in-1 apparaten, oftewel: een laptop en tablet in één. Als leerkracht neem je het apparaat overal mee naar toe en klik je hem op een docking station. De apparaten zijn eenvoudig te beheren en draaien op Windows 11 software. De Pro modellen zijn beschikbaar in verschillende varianten.


Bekijk ook de rest van het Surface portfolio voor onderwijs.

Interesse in een Surface apparaat?

Neem rechtstreeks contact op met Microsoft om te bespreken hoe Surface jouw school of stichting kan helpen. Of neem deel aan een van de specifieke onderwijs inspiratiesessies op het Microsoft (hoofd)kantoor.

In het kort

 • Aanbieder
  Microsoft

Offerte of meer informatie aanvragen

Meer informatie aanvragen

Aanvragen

Hulp nodig?

Neem dan gerust contact op met onze Servicedesk. We staan iedere werkdag van 8.30 tot 17.00 uur voor je klaar!