Licentie

Microsoft Viva Insights

Met Viva Insights van Microsoft krijg je meer inzicht in hoe je medewerkers zich voelen. Vervolgens kun je via aanbevelingen zorgen dat zij beter kunnen werken.

  • Inzicht in het welzijn van je medewerkers
  • Ontvang aanbevelingen om meer rust en focus te creëren
  • Zorg dat iedereen productiever en efficiënter werkt

Weet je hoe het écht met de medewerkers in je onderwijsorganisatie gaat? Hoe ervaren zij de werkdruk bijvoorbeeld? Of hoe gaan ze om met (thuis)werken en de balans tussen werk en privé? En hoe verloopt de samenwerking onderling? Met Viva Insights krijg je hier inzicht in, op persoonlijk vlak maar ook organisatiebreed.

Microsoft Viva Insights

Met Microsoft Viva Insights krijg je als organisatie inzicht in de productiviteit en het welzijn van je medewerkers. Vervolgens kun je deze verbeteren door middel van aanbevelingen. Viva Insights haalt zowel informatie op vanuit Microsoft via Exchange Online, de agenda en Outlook, als informatie buiten dit platform. Vervolgens zie je op een dashboard van Viva Insights (te vinden in Microsoft Teams) deze informatie in. Ook vind je andere onderdelen hier terug.

Je krijgt inzicht in je medewerkers op zowel persoonlijk vlak, binnen teamverband en organisatiebreed. Hierdoor kunnen medewerkers meer rust en focus creëren om zo in hun dagelijkse werk productiever te zijn. Je kunt ook apps zoals Headspace (voor mindfulness en mediatie) integreren met Viva Insights.

  • Persoonlijk inzicht: Inzichten op het gebied van timemanagement, zoals het inplannen van focustijd en daardoor zorgen dat je niet gestoord wordt. Maar denk ook aan tijd met je leidinggevende voor bijvoorbeeld coaching. Of wat dacht je van ‘virtual commute’ (digitale reistijd) waarin je een thuiswerkdag rustig kan afsluiten.
  • Teaminzichten: Krijg -met privacybehoud van je medewerkers- inzicht in hoe het daadwerkelijk met iedereen gaat en hoe de samenwerking verloopt. Hoe zit het met de werkdruk? Werken er veel mensen buiten werktijd door? Stel stille dagen in op Teams voor de dagen dat je niet werkt. Zo ontvang je ook geen meldingen van de Teams-app op je telefoon en voorkom je dat je op je vrije dag verbonden bent met je werk.
  • Organisatie-inzichten: Inzichten vanuit de gehele organisatie over hoe je medewerkers alles binnen het werk ervaren.

Waar beschik je nu al over binnen Microsoft 365 A3?

Een bepaalde (basis)functionaliteit van Viva Insights maakt al onderdeel uit van je Microsoft 365 A3 licentie. Wil je zien waar je nu over beschikt en wat je extra krijgt wanneer je dit product aanschaft? Bekijk dan dit overzicht (uitvouwen voor volledig overzicht).

Viva Suite: vier Viva producten in één

Microsoft Viva heeft ook nog drie andere tools. Neem eens een kijkje bij Viva Suite, waarmee je alle vier de producten in één keer afneemt.

Kan ik de licenties jaarlijks afschalen of opzeggen?

De einddatum van deze licentie staat standaard op 31 december 2026, de einddatum van het Microsoft basispakket. Maar de licenties zijn, in tegenstelling tot het basispakket, wel jaarlijks opzegbaar. Ook kun je het aantal licenties jaarlijks afschalen. Wil je de licenties voor het komende jaar opzeggen of afschalen? Meld dat dan bij ons vóór eind november. Licenties opschalen kan op ieder moment van het jaarPlaats hiervoor een extra bestelling in de webwinkel.

In het kort

  • Aanbieder
    Microsoft

Je hebt één van de volgende licenties ook nodig:

Basispakket Microsoft (incl. M365 A3 voor medewerkers)