Licentie

Enterprise Skills Initiative (ESI)

Met Enterprise Skills Initiative (ESI) volg je gratis Microsoft trainingen. Behaal certificaten en vergroot hiermee je technische cloudkennis en –vaardigheden!

  • Gratis online technische trainingen met certificaten
  • Maak gebruik van de ESI-portal
  • Beschikbaar voor alle goedgekeurde domeinnamen

Maak gebruik van ESI

Het Enterprise Skills Initiative (ESI) is een trainingsinitiatief van SURF, SLBdiensten en APS IT-diensten in samenwerking met Microsoft. Met ESI kun je als onderwijsinstelling de technische Microsoft Cloud kennis- en vaardigheden van je IT-medewerkers én leerkrachten vergroten. Dit gaat via de ESI-portal. Iedereen met een door Microsoft goedgekeurd schoolaccount (Whitelisted Domeinnaam) kan hier inloggen. In deze handleiding lees hoe je ermee aan de slag gaat.

Let op: wil je met je schoolaccount bij de ESI-portal aanmelden maar lukt dat niet? Dan kan het zijn dat de domeinnaam van jouw instelling nog niet gewhitelist is. Stuur een mailtje naar Microsoft en geef je domeinnaam door.

In de ESI-portal vind je gratis technische cloud-trainingen voor Azure, Microsoft 365, Dynamics en Power Platform. Het niveau varieert van basis (‘fundamentals’) tot specialist. Ook is het mogelijk om persoonlijke trainingen op maat te laten verzorgen door gespecialiseerde Microsoft opleiders. Dit kan voor een heel gereduceerd tarief.

Bovendien kun je gratis Microsoft certificaten halen.

Meer informatie over ESI

Op woensdag 6 juli 2022 vond er webinar plaats over het vernieuwde ESI-programma. Bekijk het item over de ESI-portal. Hierin zie je een uitleg van het ESI-programma met een korte demo van de ESI-portal.

Wil je meer weten over welke certificeringen er zijn? Bekijk dan dit filmpje of de certificeringsposter.

ESI versus Microsoft Learn

ESI en Microsoft Learn zijn twee vergelijkbare platforms. Microsoft Learn biedt ook gratis online (technische) trainingen aan en is zelfs terug te vinden op de ESI-portal. Deze trainingen zijn meer gebaseerd op rollen. Bijvoorbeeld trainingen specifiek voor ontwikkelaar, maar ook trainingen voor leerkrachten.

In het Microsoft Learn Educator Center vind je meer informatie over de traingingen en mogelijkheden voor leerkrachten binnen het onderwijs. Zo zijn er zelfs speciale programma’s om een Microsoft gecertificeerde leerkracht te worden.

Microsoft Learn versus Microsoft Learn for Educators

Microsoft Learn for Educators is één van de vele programma’s binnen Microsoft Learn. In dit programma vinden leerkrachten kant-en-klare lesstof terug, afgestemd op Microsoft certificeringen die door de branche zijn erkend.

Op woensdag 6 juli 2022 vond er webinar plaats over het vernieuwde ESI-programma. Bekijk het item over de Microsoft Learn for Educators. Meer informatie over Microsoft Learn for Educators vind je op deze website.

In het kort

  • Aanbieder
    Microsoft

Je hebt één van de volgende licenties ook nodig:

Basispakket Microsoft (incl. M365 A3 voor medewerkers)

Offerte of meer informatie aanvragen

Meer informatie aanvragen

Aanvragen

Hulp nodig?

Neem dan gerust contact op met onze Servicedesk. We staan iedere werkdag van 8.30 tot 17.00 uur voor je klaar!