Licentie

SoyCloud Back-up

SoyCloud is een volledige back-updienst die de data in jullie omgeving beschermt.

 • Betaalbare back-up voor Microsoft 365 of Google Workspace
 • Inrichting, beheer en monitoring door experts van SoyCloud
 • Mogelijkheden voor immutable storage

Waarborg de continuïteit van het onderwijs met back-up

Ook scholen hebben steeds vaker te maken met cyberaanvallen waarbij belangrijke bestanden versleuteld raken of gestolen worden. En dat heeft nare gevolgen: onderwijstaken kunnen stil komen te liggen of er zijn financiële en juridische consequenties. Daarnaast kan dataverlies het vertrouwen in de school schaden. Genoeg redenen dus om regelmatig een back-up te maken van (belangrijke) bestanden, óók wanneer jullie andere beveiligingszaken al goed hebben ingeregeld. Wanneer het toch misgaat, kunnen alle werkprocessen met een back-up snel weer worden voortgezet. Lees meer over het belang van back-up en bekijk de vergelijking tussen de back-upoplossingen die wij aanbieden.

Wat is SoyCloud?

SoyCloud is een back-updienst voor Microsoft 365 en Google Workspace volgens het BAAS-model (back-up as a service). Dit betekent dat je niet alleen de back-upoplossing tot je beschikking krijgt, maar ook wordt ontzorgd bij het regelen van de back-up. SoyCloud richt de back-up veilig in en beheert en monitort deze, zodat jij je als ICT’er op andere belangrijke zaken kunt richten.

Implementatie door SoyCloud
Tijdens de implementatie richt een SoyCloud-expert de back-upomgeving veilig volgens jullie wensen in. Zo regelt SoyCloud de koppeling met jullie cloudomgeving en worden zaken zoals back-upfrequentie en retentieperiodes ingesteld. Lees meer over de implementatie.

Beheer en monitoring
Na de inrichting van de back-upomgeving zal SoyCloud de omgeving blijven beheren. De experts voeren de back-ups uit en handelen problemen die zich voordoen samen met je af. Moet er een grote restore plaatsvinden, bijvoorbeeld door gevolgen van een ransomware-aanval? Dan is er deskundige ondersteuning op verzoek beschikbaar.

Extra add-ons van SoyCloud

Als aanvulling op de SoyCloud licentie, kun je verschillende add-ons bestellen:

 • Back-up van Microsoft Intune (de omgeving en inrichting)
 • Back-up van Microsoft Active Directory (onder andere de ingestelde rechten en groepen)
 • Back-up van Power BI (beschikbaar vanaf juni 2024)
 • Extra ransomwarebescherming: data wordt extra beveiligd in een ransomwareproof kluis (hierdoor 99,9% kans op datacontinuïteit bij een incident)
 • Immutable storage: de bestanden in de back-up kunnen niet worden bewerkt of verwijderd (mogelijk via een koppeling met S3 Amazon)

Waarom kiezen voor SoyCloud?

Deze back-updienst van SoyCloud:

 • ontzorgt, waardoor jullie weinig omkijken hebben naar het inrichten en monitoren van de back-up;
 • is betaalbaar voor het onderwijs;
 • biedt add-ons om de kans op datacontinuïteit te verhogen, zoals immutable storage waarbij belangrijke gegevens onaantastbaar blijven.

SoyCloud regelt een back-up voor:

 • Microsoft 365 (Exchange Online, OneDrive, SharePoint en Teams)
 • Google Workspace

Een back-up van de bovenstaande omgevingen is mogelijk via de reguliere licentie. Wil je ook een back-up van Microsoft Intune, Microsoft Active Directory of Power BI? Neem dan een kijkje bij de   add-ons.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van SoyCloud? Neem dan gerust contact met ons op via onze Servicedesk.

Veelgestelde vragen

Je bestelt één licentie per gebruiker (medewerker of leerling). Tel hiervoor het aantal Microsoft 365 A3-licenties of het aantal gebruikers met een Google Workspace account bij elkaar op. Het minimale aantal licenties dat je moet bestellen is 100 licenties, dat kunnen zowel licenties voor medewerkers als leerlingen zijn.

Let op: bestel je licenties voor alle medewerkers? Dan zit een back-up van de leerlingomgevingen daar gratis bij inbegrepen. Bijvoorbeeld:

Aantal medewerkers

Aantal leerlingen

Aantal licenties

Leerlingen gratis?

50

300

100

Ja

150

800

100

Nee

150

800

150

Ja

Bij SoyCloud ontvang je onbeperkt opslag. Dit gaat wel volgens een fair use policy: SoyCloud kijkt naar de gemiddelde opslag per account en zal contact opnemen wanneer de benodigde opslagruimte meer dan 1 TB per gebruiker is.

Immutable storage is een opslagmethode waarbij opgeslagen gegevens niet kunnen worden gewijzigd, overschreven of verwijderd gedurende een vooraf bepaalde periode. Met andere woorden: de vastgelegde gegevens blijven onaantastbaar gedurende de ingestelde bewaartermijn. Deze methode zet je in als garantie dat zeer belangrijke of gevoelige bestanden nooit onopzettelijk of kwaadwillig worden aangetast. Bijvoorbeeld financiële, medische of juridische gegevens.

Ja, dit kan. Neem hiervoor contact met ons op via info@apsitdiensten.nl.

Hiervoor bestel je de uitbreiding.

SoyCloud biedt Nederlandstalige ondersteuning.

De data is dan in overleg overdraagbaar.

In het kort

 • Aanbieder
  SoyCloud
 • Mogelijke varianten
  Voor dit product zijn meerdere varianten beschikbaar

Je hebt één van de volgende licenties ook nodig:

SoyCloud Back-up - implementatie