Licentieoverzicht

MijnRapportfolio

MijnRapportfolio geeft een compleet beeld van de brede ontwikkeling van de leerling, bevordert de betrokkenheid bij het groeiproces en is naar wens aanpasbaar aan de specifieke behoefte van de school.

  • Biedt een totaalbeeld van het leerproces per leerling
  • Bevordert en vereenvoudigt de communicatie tussen leerkracht, leerling én ouders
  • De gegevens worden veilig in de cloud opgeslagen

Merk je als school of stichting dat het huidige middel, waarmee je de groei van een leerling in beeld brengt, beperkte mogelijkheden heeft? Niet meer aansluit bij deze tijd of zelfs gegevens makkelijk verliest?

Heb je behoefte aan een goed overzicht van de (talent)ontwikkeling, de manier van leren en het welbevinden per leerling? Wil je leerlingen meer eigenaar maken van zijn of haar eigen ontwikkeling en daarnaast de ouders meer betrekken? MijnRapportfolio kan je hierbij ondersteunen!

Wat is MijnRapportfolio?

Zoals de naam al zegt is MijnRapportfolio een combinatie van een digitaal rapport en een digitaal portfolio dat een totaalbeeld geeft van de brede ontwikkeling van het kind. Het biedt mogelijkheden om de groei van de leerlingen (zowel met de basisvakken, maar ook op sociaal en creatief gebied) beter in beeld te brengen. Lees hoe MijnRapportfolio het traditionele rapport kan vervangen volgens Pim van Stiphout.

In dit digitale systeem kunnen kinderen laten zien hoe zij groeien. Doordat het kind zelf kiest welk werk er bewaard wordt en kan motiveren waarom het juist dit werk wil bewaren, kan het kind ook nieuwe doelen opstellen. Hierdoor worden zij ook echt de eigenaar van het portfolio en wordt de betrokkenheid vergroot. IPC Nederland is ook geintegreerd in Mijn rapportfolio. Hierdoor kun je de kracht van thematisch werken en ontwikkelingsgericht rapporteren combineren.

Ouders kunnen de ontwikkeling van hun kind continu inzien. Het bevordert daarmee het gesprek tussen leerkracht, kind en ouders.

Bovendien kan het aangepast worden op de specifieke wensen van je school en/of stichting. Omdat de inhoud van de verschillende onderdelen volledig kan worden afgestemd op de visie en werkwijze van jouw instelling, past het altijd bij jullie manier van onderwijs geven.

Tip: naast het automatisch aanmaken van je gebruikers middels een koppeling met ESIS kun je ook rechtstreeks je CITO-resultaten en eventueel SCOL resultaten plaatsen.


Je kunt de volgende producten bestellen: