Ondersteuning & advies

Training en ontwikkeling

Scholen zijn de baas over hun onderwijs en ICT. Dat betekent ook dat je kennis en vaardigheden up-to-date moeten zijn. In een tijd waar ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen, is dat geen eenvoudige opgave. Wij willen scholen hierbij helpen. Door het geven van een training op maat bijvoorbeeld of een inspiratiesessie voor jullie hele team.

Training op maat

Door te kiezen voor een training op maat kun je bijvoorbeeld alle leerkrachten trainen in het gebruik van Teams. Ook kunnen we een masterclass organiseren over het beheer van Microsoft 365 voor alle ICT’ers van je organisatie. Jullie geven aan wat je met jouw collega’s wilt bereiken en wij zorgen dat er een training voor ontwikkeld wordt.  Dit kan zowel op het technische vlak (beheerders) zijn, als op het onderwijskundige deel van ICT. Zowel voor leerkrachten als voor (bovenschoolse) ict-coördinatoren, i-coaches en digi-coaches. 

We hebben in de afgelopen jaren al tal van scholingssessies, nascholingscursussen en andere bijeenkomsten georganiseerd. Wij volgen met ons aanbod de ontwikkelingen op het gebied van ICT, maar ook de digitale ontwikkeling in het onderwijs. 

Webinars en en online trainingen

Naast onze trainingen op maat geven we het heel jaar door allerlei andere sessies die ICT-ers en leerkrachten helpen in hun ontwikkeling op het gebied van ICT. Denk aan gratis webinars, inspiratiesessies en online trainingen. Houd hiervoor onze agenda en nieuwsbrieven in de gaten. Al onze webinars kun je terugkijken op YouTube. Zo ook onze gratis opfristraining over lesgeven met Teams, welke je hieronder terugkijkt.

Inspiratiesessies  

Onze consultants staan altijd vooraan om nieuwe technologieën te testen en weten daardoor ook wat werkt in de praktijk van een school. Mogelijk heb je zelf ook al een aantal onderwerpen gezien op de Microsoft Roadmap en wil je daar meer over weten. Tijdens een inspiratiesessie gaan we in op jullie interessegebieden en komen we met een overzicht van de vernieuwingen. Indien gewenst krijg je advies hoe je dit toe kunt passen in je eigen omgeving. Denk bijvoorbeeld aan:

Roadmapsessies  

Mogelijk maak je al geruime tijd gebruik van Microsoft 365 en zie je dat Microsoft het productaanbod flink uitbreidt met aanvullende diensten en bestaande diensten aanpast. Wat betekent dat voor het ICT-beleid van het schoolbestuur? Onze consultants kijken mee naar de nieuwe ontwikkelingen en kunnen advies geven welke impact dit heeft op je bestaande omgeving en je eigen roadmap. 

Start in één dag met Microsoft Teams

De kracht van Teams is de eenvoud en het intuïtieve gebruik. Hierdoor kunnen scholen er in één dag mee aan de slag. Wil je ook aan de slag met Microsoft Teams, maar weet je nog niet precies hoe je moet beginnen? APS IT-diensten helpt scholen en schoolbesturen hierbij. Wij komen daarom graag bij je langs en gaan samen aan het werk. 
Aan het einde van de dag:

  • heb je een Teams-omgeving voor één school ingericht;  
  • is de beheerder in staat de Teams-omgeving van de school basaal te beheren;
  • zijn collega’s van de school getraind in het samenwerken en lesgeven met Teams.