Masterclass PowerApps, Flow en Forms

Office 365 heeft een aantal interessante applicaties die vaak onderbelicht blijven: PowerApps, Flow en Forms. Met deze applicaties kunnen onderwijsorganisaties veel tijd besparen door werk- en leerprocessen verder te automatiseren.

Zo is het met Microsoft PowerApps mogelijk om apps te maken, zoals een persoonlijke schoolapp voor ouders. Met Microsoft Flow automatiseert u processen en taken en kunt u bijvoorbeeld automatisch ziekmeldingen van ouders doorsturen naar de juiste leerkracht. Via Microsoft Forms kunt u eenvoudig een formulier maken waarmee u in één keer alle ouders een vraag kunt stellen. Bijvoorbeeld wie kan er mee op schoolreis? 

Doel

We demonstreren u tijdens de masterclass de mogelijkheden van de applicaties. Daarna gaat u zelf aan de slag en ervaart u hoe u met PowerApps, Flow en Forms tijd kunt besparen. 

De resultaten

Na de basistraining weet u:
•   hoe u een PowerApp maakt waarmee u gegevens van leerlingen en leraren kunt verzamelen en opslaan. Hierdoor wordt data inzichtelijker.
•   hoe u met Flow werkstromen in kunt richten op basis van de SharePoint-document-bibliotheken. Ook weet u hoe u Flow integreert in PowerApps.
•   hoe u met Forms formulieren maakt en zo enquêtes, toetsen of tevredenheidsonderzoeken onder leerlingen, leraren of ouders kunt houden.
•   Na de training kunt u aan de slag met het maken van een app voor school, weet u Flow te gebruiken en kunt u Forms kunt inzetten.
 
Dummy

Vragen of meer informatie?

Neem dan contact op met onze manager trainingen, Carmen van der Aa.  
Via 030 2856 870 of c.vanderaa@apsitdiensten.nl

Dummy

Praktische informatie

Doelgroep
Deze training is bedoeld voor IT-beheerders in PO en VO. Het niveau van de training is gevorderd.

Laptop
Voor deze training dient u uw eigen laptop mee te nemen. 

Wilt u zich inschrijven? Klik dan op deze link.

Kosten voor de training
€ 495,- (excl. BTW) per persoon, inclusief koffie, thee, fris en lunch.