Home

Windows Education A3

Met deze (upgrade) versie van Windows 10 A3, maak je van je Windows 10 Home- of Pro-licentie een Enterprise of Education versie. Deze versies heb je nodig om de computers in de school centraal te beheren vanuit Endpoint Manager (Intune). 

Dit betreft een upgrade-licentie. Dat wil zeggen dat er al een door Microsoft goedgekeurd Operating System (OS) op het apparaat moet staan voordat deze upgrade-licentie geïnstalleerd mag worden (ook wel een OEM-licentie). Goedgekeurde besturingssystemen hiervoor zijn: Windows 8, Windows 10 Home, Windows 10 Pro en hoger.

Hieronder een overzicht van alle onderdelen van Windows 10 A3:

Deze Windows 10 versie biedt onder meer Bitlocker, een goede antivirus en kun je ook gebruik maken van de nieuwste Edge browser:

  • Edge (browser)
    Microsoft Edge is de internetbrowser van Microsoft. In Edge kun je naast alle standaard browser functies ook collecties maken, extensies toevoegen en sites als tegel toevoegen aan je Windows 10 apparaat. Wil je weten hoe je met Edge aan de slag gaat, kijk dan hier.

Altijd up-to-date

Windows 10 krijgt regelmatig nieuwe updates en veroudert daardoor niet. Je hebt standaard de laatste versie van Windows 10 met de nieuwste functies. De versie is eenvoudig uit te rollen en je kunt kiezen voor de Education of Enterprise versie.

Windows 10 Enterprise of Education

Windows 10 Education is qua eigenschappen gelijk aan Windows 10 Enterprise. Het enige verschil zit hem in de update-mogelijkheden. Enterprise beschikt over de ‘Long Term Servicing Branch’, dat wil zeggen dat je een Windows-update eventueel nog kunt uitstellen terwijl je wel beveiligingsupdates blijft ontvangen. Dit kan handig zijn als je gebruikmaakt van programma’s die afhankelijk zijn van Windows, zodat je de nieuwe versie eerst kan uittesten.

De Education versie is vooral interessant voor scholen die in de cloud zitten en verder weinig tot geen geïnstalleerde applicaties draaien op de computers. De Education versie is minder geschikt voor organisaties die nog images maken en uitrollen. In dat geval heeft Enterprise de voorkeur.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 uur.

030 2856 870 info@apsitdiensten.nl