Home

Enterprise Mobility + Security (EM+S) A3

Met Enterprise Mobility + Security (EM+S) beveilig je de toegang tot jouw (cloud)applicaties, gebruikersaccounts, apparaten (Windows, Android, Mac OS en iOS) en data. Met EM+S heeft een beheerder alle gereedschappen in handen om data, applicaties en apparaten goed te beveiligen en beheren.

Kortom: EM+S zorgt voor een veilige verbindingen tussen gebruikers, apparaten, apps en gegevens. Het zorgt ervoor dat onbevoegden geen toegang tot je gegevens hebben en dat je als medewerker op een veilige manier kunt werken, ook wanneer je (werk)gegevens benadert vanaf je privé apparaat. Het helpt te voldoen aan de eisen van de AVG, zonder dat dit ten koste gaat van de gebruikerservaring. 

Inhoud van Enterprise Mobility + Security (EM+S): 

EM+S is een bundeling van producten. Veel van deze onderdelen uit deze bundel maken ook onderdeel uit van andere A5 bundels. Om een overzicht te krijgen van alle A5 bundels, bekijk je deze pagina.

Hieronder een overzicht van alle onderdelen van de EM+S bundel:

ems

Wij zullen een aantal van de producten uit het plaatje verder toelichten:

Azure Active Directory (AD) Premium Plan 1

Azure Active Directory Premium P1 is het online identiteit- en toegangsbeheersysteem van Microsoft. Het managet de gebruikersaccounts en is de basis van je informatiebeveiliging en privacybeleid. Met deze online versie kun je Single Sign On (SSO) naar online diensten realiseren. Gebruikers kunnen zo éénmalig inloggen voor toegang tot verschillende applicaties en diensten. AADP werkt samen met vele bekende toepassingen in het onderwijs, zoals bijvoorbeeld ParnasSys en Entree van Kennisnet.

Verder biedt het:

  • Rapportages over de beveiliging.
  • Self-service password reset zodat medewerkers zelf hun wachtwoord kunnen resetten.
  • Multifactor authenticatie, zodat je een extra slot op de toegang tot al je data kunt zetten.

Endpoint Manager MDM & MAM (Intune)

Met Endpoint manager beheer je alle apparaten binnen het schoolnetwerk (ook eigen apparaten van medewerkers en leerlingen) via de cloud. Meer hierover lees je hier.

Maak je gebruik van Azure Active Directory? Dan kun je deze integreren en zo bestaande gebruikersaccounts en beveiligingsgroepen gebruiken.

Microsoft Endpoint Configuration Manager

Microsoft Endpoint Configuration Manager is de on-premise variant van Endpoint Manager. Dit is tevens voor het beheren van apparaten.

Azure Information Protection (AIP)

Met AIP classificeer, volg, bescherm en versleutel je gegevens in de cloud. Dit verkleint je de kans op een datalek. Het helpt de toegang tot documenten en email te beveiligen zodat mensen die er geen recht toe hebben, deze niet kunnen openen.

Windows Server Client Access License (CAL) rechten

In EM+S zit de CAL (toegangsrecht) voor je entiteiten om een Windows Server te benaderen.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl