Digitaal of hybride lesgeven

Tips om digitaal les te geven

Digitaal lesgeven is inmiddels niet meer weg te denken uit het onderwijs. Er komen steeds meer apparaten de klas in en de schriften verdwijnen. Op deze pagina geven we allerlei tips die je kunnen helpen bij deze digitalisering.

Extra instructie geven aan een klein groepje leerlingen via Teams

Via een privékanaal kun je een klein groep leerlingen extra instructie geven zonder dat andere leerlingen hier last van hebben. Je maakt een privé-kanaal aan in het bestaande team en voegt vervolgens de leerling of leerlingen toe die je extra wilt begeleiden. In deze handleiding lees je precies hoe je dit kan organiseren.

Stel de vergaderinstellingen goed in

Om je lessen via Teams soepel te laten verlopen, is het belangrijk dat je de vergaderinstellingen juist instelt. Verschillende functies zijn door een beheerder in te stellen, maar er ligt ook een taak voor leerkrachten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat alleen de leerkracht kan presenteren en leerlingen niet zelf hun geluid aan en uit kunnen zetten. Meer informatie hierover? Bekijk deze handleiding vanaf pagina 12.

 

Breakout rooms in Teams

Vind je het lastig leerlingen te laten samenwerken, wanneer zij niet in dezelfde ruimte zijn? Maak dan gebruik van Breakout rooms in Teams. Hiermee is het voor leerlingen mogelijk om in kleine groepjes te overleggen. Ieder groepje krijgt zijn eigen vergaderruimte om te chatten, videobellen of te werken op een Whiteboard. Je hoort er alles over in dit webinar:

Instructiefilmpje opnemen 

Wil je een instructiefilmpje vooraf opnemen? Dit is mogelijk met Microsoft Stream. Gebruik je Office 365, dan heb je ook de beschikking over Stream. Maak vervolgens met behulp van schermopnames een instructiefilmpje voor je klas. Na de opname kun je het filmpje koppelen aan de juiste teams.  

 

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl