Plannen en overzicht

Plan 10-minutengesprekken in met Bookings

De 10-minutengesprekken zijn handig om ouders te betrekken bij het leerproces van het kind. Maar het inplannen van 20 tot 30 gesprekken terwijl iedereen een volle agenda heeft, is niet altijd even snel of eenvoudig. De app Bookings helpt hierbij.

Wat is Bookings?

Bookings is een online boekingssysteem, waarin anderen eenvoudig een afspraak met jou inplannen (ook ouders zonder Microsoft account). Er wordt rekening gehouden met je agenda en de afspraken zijn eenvoudig om te boeken of af te zeggen. Zo hoef jij je niet bezig te houden met de planning en kun je je focussen op de inhoud van de 10-minutengesprekken. Je kunt Bookings natuurlijk ook gebruiken voor andere soorten afspraken zoals bijlessen of vergaderingen met collega's. 

Ben je nieuwsgierig hoe deze omgeving eruit ziet voor bijvoorbeeld ouders? In deze video zie je de stappen die zij moeten nemen om een afspraak in te plannen. 

Bookings with me

Bookings with me is gebaseerd op Bookings, maar dan speciaal ontwikkeld voor jou als individuele Outlook gebruiker. Met dit programma maak je je eigen persoonlijke reserveringspagina, waarop ouders of collega's een afspraak met jou kunnen inplannen. In deze video zie je hoe dit precies werkt. Vanuit de pagina deel je de afspraken gemakkelijk met anderen. 

Let op: jouw school of stichting moet hiervoor wel toegang hebben tot Bookings. Hieronder lees je de informatie voor ICT-beheerders.

Informatie voor beheerders

Om Microsoft Bookings aan (of uit) te zetten binnen jouw organisatie ga je naar het beheercentrum en klik je op instellingen. Hier vind je de app Bookings waar je ervoor kunt kiezen om deze in- of uit te schakelen. Wil je meer weten over de opties en het toewijzen van rechten? Ga dan naar Toegang krijgen tot Microsoft Bookings

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl