Plannen en overzicht

OneNote, To Do en Planner in het onderwijs

De werkdruk in het onderwijs ligt hoog. Om je goed te kunnen focussen op dat wat het belangrijkste is, de leerlingen, kunnen diverse toepassingen van Microsoft je helpen. Op deze pagina besteden we aandacht aan OneNote, To Do en Planner, drie apps die je dagelijkse werk een stukje makkelijker maken.

OneNote

OneNote kun je zien als een digitaal notitieblok waar je al je aantekeningen in kwijt kunt. Of je nu wil typen, schrijven, tekenen, inspreken of pagina’s wil invoegen, het kan in OneNote. Het is een handige omgeving om bijvoorbeeld samen met je duo-partner in te werken, het maakt de overdracht makkelijker. 

OneNote werkt ook goed samen met andere programma’s. Ben je aan het notuleren en voeg je een (Outlook)taak toe? Dan verschijnt deze taak automatisch in Outlook en To Do (onder Taken). Zet je de taak vervolgens in To Do op voltooid, dan gebeurt dat ook in OneNote. 

Tip: ook in de klas kan OneNote goed van pas komen. Wil je meer weten? Bekijk dan deze paginawaar we dieper ingaan op de toepassing van OneNote in de klas. 

To Do

Microsoft To Do is dé plek waar je al je (persoonlijke) taken kunt verzamelen. To Do biedt een handig overzicht en importeert alle taken die je bijvoorbeeld via Outlook, Planner of OneNote aanmaakt. Wil je meer weten over To Do? Klik dan hier.

Planner

Planner draait om taak georiënteerd samenwerken. Binnen de app kun je taken plannen en toewijzen aan jezelf of aan personen in je team. De taken die aan jou zijn toegewezen zie je ook terug in je To Do lijsten. Daarnaast kun je de voortgang van je teamleden volgen via een visueel dashboard en ontvang je via e-mail updates over nieuwe ontwikkelingen. Elk plan dat gemaakt wordt, wordt automatisch gekoppeld aan een nieuwe Microsoft 365-groep, die privé of openbaar kan zijn. 

Ben je nieuwsgierig hoe plannen met Planner er precies uitziet? Bekijk dan de video van Microsoft. 

Hulp nodig?

Tijdens onze training Werkdruk verlagen krijg je alle handvatten die je nodig hebt om je tijd effectief in te delen. Zowel OneNote als To Do en Planner komen uitgebreid aan bod en de informatie is toegespitst op het onderwijs. 

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl