Plannen en overzicht

Meer structuur in je taken met de programma's van Microsoft 365

Merk jij dat je een hoge werkdruk ervaart en raak je daardoor het overzicht steeds meer kwijt? Wanneer jullie in Microsoft 365 werken, heb je gratis toegang tot handige programma’s die je dagelijkse werk een stukje makkelijker maken. En die je helpen focussen op het allerbelangrijkste: de leerlingen!

Takenlijsten maken met To Do

To Do is dé plek waarin je al je (persoonlijke én gezamenlijke) taken kunt verzamelen en bijhouden. Deze applicatie biedt een handig overzicht en per taak voeg je de verschillende stappen, een einddatum, herinneringen, bestanden en aantekeningen toe. To Do importeert alle taken die bijvoorbeeld in Teams, Outlook, Planner of OneNote zijn aangemaakt. Oók de gezamenlijke taken! Ga aan de slag met To Do!

Gezamenlijke planningen maken in Planner

De toepassing Planner draait om taakgeoriënteerd samenwerken. Binnen Planner kun je taken plannen en deze toewijzen aan jezelf of collega’s. De taken die aan jou zijn toegewezen zie je ook terug in je To Do lijsten. Daarnaast volg je de voortgang van je collega's via een visueel dashboard en ontvang je via Outlook updates over nieuwe ontwikkelingen. Elk plan wordt automatisch gekoppeld aan een nieuwe Microsoft 365-groep, die privé of openbaar kan zijn. Ga aan de slag met Planner!

Notities digitaal opslaan in OneNote

OneNote is een digitaal notitieblok waar je al je aantekeningen en ideeën in kwijt kunt. Of je deze nu het liefst typt, schrijft, tekent, inspreekt of uploadt als webpagina; het kan allemaal! Ook werkt OneNote goed samen met andere programma’s. Je kunt bijvoorbeeld vanuit Outlook direct een e-mail uploaden naar OneNote of een taak vanuit OneNote laten verschijnen in To Do. OneNote is een handige omgeving om samen met een collega in te werken, bijvoorbeeld wanneer je bepaalde zaken aan elkaar moet overdragen. Ook kan OneNote goed van pas komen bij het samenwerken met leerlingen. Ga aan de slag met OneNote!

Handige sneltoets voor een snelle notitie

Wist je dat je via de sneltoets Windows logotoets + Alt + N ook een snelle notitie kan openen? Probeer het maar eens uit. In deze notitie typ je snel wat tekst of maak je via de pen een aantekening. Ook kun je een screenshot maken van de webpagina of het document die je voor je hebt en deze toevoegen aan de notitie. De notitie wordt direct opgeslagen in OneNote onder je 'Losse notities'. Super handig, want zo staan al je notities altijd in OneNote en hoef je niet bijvoorbeeld een Word-document of plaknotitie te openen. Bekijk een voorbeeld van een snelle notitie.

Gemakkelijk (video)schermopnames maken

Gebruik jij het Knipprogramma al? Dat is een snelle manier om screenshots te maken van (een deel van) je scherm. Nu is het hier ook mogelijk om je scherm op te nemen in de vorm van een video! Handig wanneer je bijvoorbeeld snel een instructievideo wilt maken voor leerlingen. Bekijk hoe je dit doet. Let op: deze video-functie werkt alleen op Windows 11. 

Het Knipprogramma vind je via Start-knop. Zoek vervolgens naar knipprogramma.

Training Werkdruk verlagen

Hulp nodig bij het plannen?

Volg onze training Werkdruk verlagen en leer van Sander (voorheen leerkracht) hoe je met de Microsoft hulpmiddelen meer structuur, rust en plezier krijgt in je werk. Zowel Outlook, OneNote, Planner en To Do komen uitgebreid aan bod. Allemaal toegespitst op het onderwijs!
Lees meer

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl