Home

ICT’er in het onderwijs over Adobe Sign

“Bij PCPO Nieuwerkerk wilden af van de complexe, tijdrovende procedure van versturen, printen, ondertekenen, scannen en opnieuw versturen en zijn daarom op zoek gegaan naar een digitaal alternatief. Omdat we graag alles via APS IT-diensten afnemen hebben wij op de website gekeken en gekozen voor de betrouwbaarheid van zowel APS IT-diensten als Adobe.

We gebruiken de standaardprocedure voor ondertekening in de Adobe Sign webportal, omdat de opties zoals gekwalificeerde of geavanceerde handtekeningen (bijvoorbeeld met certificaten of authenticatie via iDeal) voor intern gebruik niet nodig is.  Wel gebruiken we Single Sign On van Microsoft 365.

De ervaringen zijn erg positief. Gebruikers krijgen transacties toegewezen en kunnen aan de slag. Op dit moment werken we alleen met het product op het bestuurskantoor. Ouders zijn op dit moment niet betrokken bij het ondertekenen van documenten. Wellicht dat dit in de nabije toekomst verandert en dan zullen we vermoedelijk ook kijken naar de extra mogelijkheden die Adobe Sign biedt. 

Ik raad Adobe Sign zeker aan, met name door het gebruiksgemak en de mogelijkheid om de online omgeving te personaliseren. Het is wel belangrijk om goed na te denken over wie je transacties geeft en op welke manier je het inzet."

Door Ad Spelt, bovenschools ICT-medewerker bij PCPO Nieuwerkerk

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl