Implementatie & beheer

Bij de implementatie van software en het beheer van de ICT-infrastructuur komt veel kijken. Als beheerder is het belangrijk om te weten hoe je het toepasbaar, beheersbaar en veilig kunt realiseren en inrichten om de onderwijsprocessen te waarborgen en continueren. Wij ondersteunen je hier graag bij. Zo geven wij je diverse tips, praktische handleidingen en organiseren we verschillende webinars en trainingen.

Alles over de cloud

De komst van de cloud zorgt er voor dat je steeds meer kan. Je ziet ook steeds meer verbindingen en integraties komen tussen verschillende leveranciers. Denk bijvoorbeeld aan de koppeling tussen ParnasSys en Microsoft 365. Maar hoe werkt dit nu precies?

Alles over de cloud

Beveiliging

Steeds vaker horen we in het nieuws over ransomware aanvallen, ook in het Nederlandse onderwijs. Dreigingen zoals hacks, DDoS aanvallen, phishing en ransomware nemen toe. Een goed doordacht cybersecurity beleid kan hier een antwoord op bieden.

Alles over beveiliging

Privacy

Er worden tegenwoordig steeds meer eisen gesteld om de privacy van leerlingen, medewerkers en ouders te beschermen. Op deze pagina vind je alle relevante informatie over diverse privacy-vraagstukken en voorbeelden uit de praktijk.

Alles over privacy

Back-up

Wat verstaan wij onder een back-up? Een Nederlands woord voor back-up is: reservekopie, de kopie die je gebruikt om het origineel te herstellen na een gebeurtenis met gegevensverlies. Maar hoe kun je dat het beste regelen?

Alles over back-up

Automatiseren

Zie jij ook dat bepaalde werkprocessen niet altijd efficiënt verlopen? We vertellen je wat voor werkprocessen je (laagdrempelig) kunt automatiseren. Denk aan een digitaal aanmeld- of ondertekenproces. Zo creëer je tijdwinst voor je medewerkers.

Alles over werkprocessen