Implementatie & beheer

Handige tips voor jou als beheerder of FG'er

Met de nieuwsbrief Implementatie en beheer houden we jou als (hoofd)beheerder of FG'er op de hoogte van de nieuwste functionaliteiten en ontwikkelingen op het gebied van ICT in het basis- en speciaal onderwijs. Op deze pagina lees je de tips nog eens rustig na.

23 maart 2023

Voorheen kon je met je beheeraccount inloggen in het Volume Licensing Service Center (VLSC) en daar allerlei licentiecodes en downloads terugvinden. Dit centrum zal per april stoppen. Vanaf nu kun je al deze downloads en licentiecodes terugvinden in je Microsoft 365 beheercentrum, onder de volumelicenties. Handig!

licentiecodes-in-beheercentrum


Ga naar het beheercentrum

Op geen enkele manier kunnen inloggen in het beheerdersaccount. Dat kan zomaar gebeuren. Bijvoorbeeld wanneer de school maar één beheerder heeft die zonder overdracht de school verlaat en waarvan niemand de inloggegevens weet. Of wanneer er een service-storing is, waarbij MFA niet werkt en inloggen in het beheeraccount niet mogelijk is.

Je kunt de impact van zulke situaties voorkomen of redden door een account voor noodtoegang te maken. Een noodaccount hangt niet aan een specifieke gebruiker of apparaat, maar heeft wel uitgebreide bevoegdheden.

Lees hoe je een noodaccount aanmaakt

Werken de leerlingen en/of medewerkers op iPads en beheer je deze via Intune? Microsoft werkt er hard aan om het beheer via Intune op macOS- en iOS/ iPadOS-apparaten nog veiliger en makkelijk te maken.

Lees de 10 belangrijkste ontwikkelingen


14 februari 2023

Heb jij MFA ingeregeld en maken collega‚Äôs gebruik van de Authenticator app? Dan moeten zij nu alleen op Goedkeuren klikken wanneer ze een aanmeldmelding op hun telefoon krijgen. Maar: hier schuilt het probleem dat ze per ongeluk een buitenstaander binnen kunnen laten. Ze geven eigenlijk akkoord op een MFA aanvraag die mogelijk niet vanuit hen komt. Daarom wordt per 27 februari nummerkoppeling standaard aangezet. Medewerkers moeten dan een tweecijferige code overtikken in de app. Zo is het een stuk lastiger om een onbekende per ongeluk toegang te geven. De nummerkoppeling bestaat al en kun je ook zelf vast instellen.

Lees hoe je nummerkoppeling instelt

Tot nu toe waren er niet veel mogelijkheden om het Microsoft 365 aanmeldscherm aan te passen naar de eigen huisstijl. Je kon een logo toevoegen en een afbeelding als achtergrond instellen, maar dat was meer one size fits all. Nu zijn er nieuwe mogelijkheden om de aanmeldpagina verder naar wens te maken. Trainer en consultant Maurits liet het zien tijdens het laatste Microsoft 365 update webinar!

Bekijk de mogelijkheden

Hulp nodig? Of wijzigingen doorgeven?

Handige linkjes

Bekijk je licenties, lees de handleidingen of ga naar de wijzigingsformulieren.

Heb je vragen?

Onze Servicedesk staat elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur voor je klaar en is bereikbaar via 030 - 285 68 70 of info@apsitdiensten.nl