Automatiseer processen: efficiënt werken in het onderwijs

Bespaar tijd met het Power Platform van Microsoft

Power Platform is hét platform voor applicaties waarmee je met óf zonder codeerkennis apps bouwt, workflows optimaliseert en analyses maakt.

Power Platform: wat is het?

Het Power Platform is een verzameling van een aantal applicaties waarmee je op een laagdrempelige manier apps bouwt, werkprocessen versnelt en geavanceerde data-inzichten verkrijgt. Het is een zogeheten no-/low-code platform waarmee je zonder ontwikkelaarsachtergrond al mee aan de slag kan. Dat doe je met behulp van sjablonen of standaard werkstromen die al klaarstaan in de tools. Wil je een app of werkstroom op maat maken? Dan raden we je aan om (technische) ondersteuning te zoeken of om een training te volgen, bijvoorbeeld over Power Automate of Power BI.

Het Power Platform bestaat uit de volgende producten: 

  • Power BI
  • Power Apps
  • Power Automate (voorheen Flow)
  • Power Virtual Agent
  • Power Pages

Deze applicaties schaf je als losse producten aan. Daarnaast kun je kiezen voor additionele toepassingen zoals AI Builder, Chat session for Virtual Agent en Power Apps portals. Hiermee voeg je specifieke functies toe aan je Power Platform.  

Je vindt alle producten van het Power Platform in onze webwinkel. Heb je interesse in een product maar zie je deze niet terug in de webwinkel? Neem dan contact met ons op.

Wat kun je met het Power Platform?

De Power Platform applicaties halen gegevens op uit Microsoft 365 apps, Dynamics 365, maar ook uit andere informatiebronnen. Zelfs zonder een achtergrond als ontwikkelaar of programmeur kun je met het Power Platform aan de slag. Kennis van Excel en PowerPoint is in principe genoeg: hiermee bouw je met sjablonen of al bestaande werkstromen laagdrempelige apps, richt je workflows in en maak je analyses. Zo automatiseer je werkprocessen waardoor er minder handmatig werk nodig is. Lees meer over werkprocessen automatiseren.

Denk bijvoorbeeld aan een storingsmelder waarin je direct ziet of er een apparaat met een storing kampt, of een ziekmeldapp voor ouders waarbij de melding direct bij de juiste leerkracht terecht komt. Je kunt ook een werkstroom creëren voor wanneer er een (tijdelijke) nieuwe leerkracht in dienst komt. Lees ook voor welke werkprocessen Stichting Quadraten het Power Platform heeft ingezet.

power platform overzicht

Power Platform en het Microsoft basispakket

Maak je gebruik van het Microsoft basispakket? Dan beschik je al over twee producten uit het Power Platform: 

  • Power Automate (voorheen Flow) - met deze applicatie automatiseer je bepaalde werkprocessen zodat er minder handmatig werk nodig is. Denk aan het proces rondom jubilea: je kunt hiervoor een workflow creëren zodat betrokkenen automatisch een herinneringsmail krijgen en dat de medewerker om wie het gaat een felicitatiemailtje krijgt.
  • Power Apps – met deze applicatie maak je apps met simpele processen en webformulieren opneemt. Denk aan een systeem waarin medewerkers zich kunnen inschrijven voor interne cursussen en trainingen. Kennis van een programmeertaal is niet nodig. 

Gebruikers kunnen dus nu al zonder extra kosten met deze producten aan de slag. Wel mogen zij alleen applicaties en stromen maken op basis van hun Microsoft 365 gegevens. Wil je ook externe applicaties gebruiken en koppelen? Kies dan voor een Power Apps of Power Automate licentie per gebruiker of per app/stroom. Bekijk deze licenties.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het Power Platform? Ga dan naar de pagina in de webwinkel of bekijk de uitlegpagina van Microsoft.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl