Handleidingen

Microsoft handleidingen - Opstartfase

Wanneer je aan de slag gaat met Microsoft 365, dien je eerst een aantal stappen te doorlopen. Na iedere stap krijg je van ons een e-mail met de vervolgstappen. Onderstaande handleidingen helpen je de stappen op de juiste manier uit te voeren.

In deze handleiding hoe je een educatieve tenant maakt bij Microsoft en hoe je een domein in deze tenant koppelt.

Algemeen beheeraccount maken

Na het maken van een educatieve tenant is het belangrijk dat je een algemeen hoofdbeheerdersaccount aanmaakt, dat wij vervolgens als contactadres invoeren bij Microsoft. Dit account ontvangt berichten van APS IT-diensten en notificaties van Microsoft over de tenant en over licenties in deze tenant. 

VLSC-registratie

Als je enrollment nummer is geactiveerd, ontvang je vanuit Microsoft een uitnodiging om je te registreren in het Volume Licensing Service Center. Het is belangrijk dat je de registratie voltooid, omdat je anders geen link ontvangt om je licenties te activeren.

Activeren licenties

Nadat wij je licenties bij Microsoft hebben besteld, dien je deze éénmalig te activeren. Dat zorgt ervoor dat je licenties in de juiste Microsoft 365 tenant terecht komen. Je activeert de licenties door te klikken op de link die je van het Microsoft Online Services Team ontvangt.

Vragen of meer informatie?

Onze Servicedesk staat voor je klaar. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. 030 2856870 info@apsitdiensten.nl

Hulp nodig? Of wijzigingen doorgeven?

Handige linkjes

Bekijk je licenties, lees de handleidingen of ga naar de wijzigingsformulieren.

Heb je vragen?

Onze Servicedesk staat elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur voor je klaar en is bereikbaar via 030 - 285 68 70 of info@apsitdiensten.nl