handleidingen

Microsoft handleidingen - Tenant inrichten

Nadat de licenties beschikbaar zijn gekomen in je tenant, dien je APS IT-diensten als partner toe te voegen. Tevens kun je programma's en apps toevoegen als tegels voor de eindgebruikers.

Licenties aan gebruikers toewijzen - licentiebeheer

De licenties die beschikbaar zijn gekomen, moet je toekennen aan individuele gebruikers binnen je Microsoft 365 tenant. Met het toekennen van een licentie zorg je ervoor dat de gebruiker toegang heeft tot bepaalde functionaliteiten.

APS IT-diensten als licentiepartner toevoegen

Aan de beschikbare licenties in je tenant dien je APS IT-diensten als partner toe te voegen. Hiermee geef je aan dat licenties bij Microsoft zijn besteld door APS IT-diensten, wat van belang kan zijn indien er problemen ontstaan.

Zelf tegels maken

Door het volgen van de stappen in deze handleiding voeg je programma's en apps in Microsoft 365 toe als tegels voor de eindgebruikers.

Controlestap: welke licenties moeten aanstaan in mijn omgeving?

Begin 2019 zijn we overgestapt op een nieuwe licentie (Microsoft 365 A3). Deze licentie is ondergebracht in een suite. In deze handleiding zie je welke licenties aan moeten staan omgeving, welke oud zijn of verlopen. 

Diensten in de tenant bestellen zonder opgeven van een creditcard

Je bent niet verplicht om je creditcard gegevens op te geven voor bestellingen binnen je tenant. Je kiest dan bijvoorbeeld om te betalen middels een factuur (overboeking).