Licentieoverzicht

Adobe Creative Cloud voor het onderwijs

Adobe Creative Cloud is het complete creatieve pakket voor het onderwijs.

  • Met onder andere Acrobat Pro, Express, Photoshop en Premiere Rush
  • Stimuleer 21e eeuwse vaardigheden
  • Alleen te bestellen voor de gehele instelling

Waarom de Creative Cloud van Adobe?

Als school wil je leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op de toekomst. Het stimuleren van 21e eeuwse vaardigheden is essentieel en de software van Adobe kan hierin ondersteunen. De verschillende apps en programma’s zorgen er namelijk voor dat leerlingen vaardigheden als samenwerken, creatief en kritisch denken, mediawijsheid en probleemoplossend vermogen ontwikkelen.

De programma’s bieden niet alleen voordelen voor leerlingen en leerkrachten. Ook medewerkers op het bestuursbureau kunnen Adobe gebruiken. Denk aan de afdeling administratie die werkt met pdf’s of de afdeling marketing die promomateriaal ontwikkelt.
 

De belangrijkste producten

Acrobat Pro: biedt onder meer mogelijkheden voor leerkrachten om interactieve lesstof te creëren. Daarnaast kunnen bestuurs- en administratiekantoren eenvoudig pdf’s bewerken,  toegankelijk maken en beveiligen. Lees meer over Acrobat Pro.
Photoshop: dit is een uitgebreid beeldbewerkingsprogramma waarmee je foto's en andere afbeeldingen op elke denkbare manier kan verfraaien, retoucheren en manipuleren. Met Photoshop kun je bijvoorbeeld eenvoudig schoolfoto’s vanaf een smartphone of camera bewerken en categoriseren.
Express: met Express vertel je online verhalen. Je maakt online collages, webpagina’s, presentaties, Instagramberichten en portfolio’s. Deze toepassingen zijn zeer intuïtief en perfect te gebruiken voor bijvoorbeeld lessen mediawijsheid of digitale vaardigheden. Lees meer over Adobe Express.
Premiere Rush: dit is de online opvolger van Premiere Elements. Met Rush monteer en bewerk je op eenvoudige wijze video-opnames en voeg je voice-over, overgangen, muziek en meer toe.
Adobe XD: een gemakkelijk te gebruiken en laagdrempelig programma voor het ontwerpen van websites en mobiele apps. Bouw bijvoorbeeld samen met een groep leerlingen een eigen website of mobiele app.

Bekijk het volledige overzicht van alle programma’s binnen de Creative Cloud.
 

Software via de Admin console

Nadat de overeenkomst is afgesloten, ontvang je via ons een uitnodiging voor de aanvraag van de Admin Console (indien je daarover nog niet beschikt). Dit is de beheerdersconsole. Nadat je de aanvraag hebt gedaan, dienen wij deze in bij Adobe. De console biedt de volgende voordelen:
  • Beheer gebruikers en krijg inzicht in wie wat gebruikt;
  • Geef gebruikers een Enterprise ID op basis van eigen (school)domein;
  • Krijg automatisch toegang tot Adobe Express;
  • Voeg eenvoudig gebruikers toe (handmatig, via Excel .CSV file, gebruikers synchronisatie, API) en koppel producten aan hen;
  • Ontvang 100GB cloudopslag voor medewerkers en 2GB cloudopslag voor leerlingen;
  • Verwijder gebruikers wanneer ze bijvoorbeeld niet meer werkzaam zijn bij je onderwijsinstelling;
  • De laatste versies van de software worden automatisch geüpdatet.

Meer informatie

Ben je benieuwd naar de precieze mogelijkheden van de Adobe Creative Cloud voor het onderwijs of wil je meer informatie over het pakket? Neem dan vooral contact met ons op via 030 - 2856870 of info@apsitdiensten.nl.

Je kunt de volgende producten bestellen: