Licentie

Adobe Creative Cloud for Enterprise - Instellingslicentie

Dit is de licentie voor Adobe Creative Cloud for Enterprise (CCE).

  • Met onder andere Acrobat Pro, Express, Photoshop en Premiere Rush
  • Stimuleer 21e eeuwse vaardigheden
  • Bestel voor de gehele instelling
Hieronder bestel je de Adobe Creative Cloud for Enterprise licentie voor je gehele onderwijsinstelling. Lees meer over (de functionaliteiten van) Creative Cloud for Enterprise.
 

Inclusief Adobe Express

Bestel je de licentie voor Adobe Creative Cloud for Enterprise? Dan krijg je ook gratis toegang tot Adobe Express! Je hoeft Adobe Express dan niet als 'los' product in onze webwinkel te bestellen.

 

Veelgestelde vragen

Je kunt Adobe Creative Cloud for Enterprise voor 7 dagen gratis uitproberen. Neem hiervoor contact met ons op via info@apsitdiensten.nl.
Dit verschilt per product, maar de meeste programma’s werken op het web, mobiele apparaten, tablets en Windows- en macOS-computers.
Een instellingslicentie houdt in dat je een overeenkomst voor alle medewerkers van je instelling dient af te sluiten. Dit gaat op basis van fte. Creative Cloud for Enterprise en Acrobat Pro DC zijn instellingslicenties en kun je alleen bestellen voor het totaal aantal fte van de gehele instelling. Hierbij mag je de factor 1.5 toepassen. Dat betekent dat je de producten mag afsluiten voor maximaal 150% van je fte. Je kunt de producten niet voor minder dan 100% van je fte afsluiten (bijvoorbeeld voor slechts een paar medewerkers).
Hoewel het meer en meer gebruikelijk is om licenties te tellen op basis van (alle) medewerkers als gebruikers, gaat de overeenkomst met Adobe nog uit van fte. Acrobat Creative Cloud for Enterprise is een instellingslicentie en kun je alleen bestellen voor het totaal aantal fte van de gehele instelling. Hierbij mag je de factor 1.5 toepassen. Dat betekent dat je de producten mag afsluiten voor maximaal 150% van je fte. Je kunt de producten niet voor een kleiner aantal fte afsluiten.

Het opgegeven aantal geldt als minimum voor de gehele looptijd van de overeenkomst. Stijgt het aantal fte met 5 procent of meer? Dan kun je uitbreidingen bestellen, tussentijds of aan het begin van het nieuwe licentiejaar. Hierna zal het initiële aantal plus het aanvullende aantal gelden als minimum voor de resterende looptijd van de overeenkomst.
In het eerste licentiejaar worden de kosten van het gebruik in juni 2023 meegenomen. Wanneer jullie Creative Cloud for Enterprise momenteel al gebruiken, gaat het dan dus om een periode van 13 maanden (1 juni 2023 t/m 30 juni 2024) waarvoor licentiekosten in rekening worden gebracht.
Creative Cloud for Enterprise mag gebruikt worden door a) medewerkers op maximaal twee machines met een unieke login identificatie en b) leerlingen en medewerkers in klaslokalen, al dan niet op gedeelde machines. Voor a) geldt verder dat je tot maximaal 150% van het totaal aantal FTE aan gebruikerslicenties kan toewijzen vanuit de console.

Via de Admin Console stel je de producten beschikbaar aan gebruikers op apparaten die eigendom zijn van de instelling. Medewerkers mogen CCE ook op één privé-apparaat installeren en gebruiken, zolang je als instelling maar een licentie hebt.
Zodra je een licentie afneemt, dan blijft deze keuze staan tot aan het einde van de licentieovereenkomst.
Wil je Adobe CCE installeren op losse apparaten waar geen specifieke gebruiker aan gekoppeld is? Dan kun je hiervoor de speciale licentie voor gedeelde apparaten gebruiken. Deze vraag je gratis bij ons via dit formulier.
Het nieuwe contract gaat per 1 juli 2023 in. Rond deze datum komen de nieuwe licenties beschikbaar in je Admin Console en stel je deze beschikbaar aan gebruikers.
Captivate voegen we automatisch toe aan je Admin Console nadat je de licentie voor Creative Cloud for Enterprise hebt besteld. Photoshop Elements en Premiere Elements zitten in Adobe Express voor het onderwijs. Hier hoef je niet extra voor te betalen. Presenter wordt niet meer aangeboden.
Stijgt het aantal FTE met vijf procent of meer? Bestel dan de uitbreiding, tussentijds of aan het begin van het nieuwe licentiejaar. Hierna zal het initiële aantal plus het aanvullende aantal gelden als minimum voor de resterende looptijd van de overeenkomst.
Kijk hiervoor bij de Adobe Education Exchange. Dit is een portaal speciaal voor het onderwijs. Hier vind je ook Creative Cloud tutorials die je stap voor stap in het proces meenemen.
In de Admin Console vind je de tab Ondersteuning. Je kunt 24/7 gebruikmaken van deze Engelse ondersteuning.

In het kort

  • Aanbieder
    Adobe