Licentie

Bastion 365 Educatie inclusief Inspector - veilig mailen

Met Bastion 365 Educatie mail je in jouw onderwijsorganisatie veilig via Microsoft Outlook zoals je het gewend bent. Zonder lastige plug-ins of ander gedoe.

 • Gebruiksvriendelijk, geen training nodig
 • Makkelijk te installeren in en te beheren in Microsoft 365 zonder plug-ins
 • Veilig mailen conform de AVG

Veilig mailen in het (speciaal) basisonderwijs

In het onderwijs wordt vaak bijzondere en gevoelige informatie gedeeld via de mail. Denk aan BSN-nummers van leerlingen of medewerkers, leerlingdossiers met gegevens over het functioneren van de leerling of communicatie met schoolartsen. E-mailbeveiliging is daarom een must voor je onderwijsorganisatie. Want: hiermee verklein je de kans op een datalek. Lees alles over veilig mailen

Een mailoplossing biedt de zekerheid dat data veilig wordt verstuurd. Bastion 365 Educatie is een van de oplossingen die wij aanbieden. In het vergelijkingsdocument vergelijken we dit product met een aantal andere moderne veilige e-mailoplossingen.

Mailoplossing van Bastion 365 Educatie

SaaS: Software as a Service

Bastion 365 Educatie is een SaaS (Software as a Service) oplossing voor veilig mailen, speciaal voor het onderwijs. Dat betekent dat je Bastion 365 Educatie als online dienst gebruikt. Hierdoor hoef je niet te investeren in hardware, software of onderhoud en implementeer je de oplossing eenvoudig. Ook is er geen apart beheer nodig en hoeven medewerkers geen training te volgen.

Mailen zoals je gewend bent

Via Bastion 365 Educatie kun je binnen je onderwijsorganisatie veilig mailen via Microsoft 365 Outlook. Gewoon vanaf je eigen mailaccount, precies zoals je dat gewend bent. Er zijn geen speciale plug-ins, pop-ups of extra handelingen voor in- en uitgaande mail. Bastion 365 Educatie ondersteunt alle versies van Outlook en werkt op ieder apparaat. Ook op iPhone, iPad en Mac.

Voldoet aan de veiligheidseisen

De oplossing van Bastion 365 Educatie voldoet aan de veiligheidseisen voor het delen van privacygevoelige informatie. Gebruikers delen de gevoelige informatie met leerlingen en ouders volgens de NTA 7516 norm.

Uitgebreide mogelijkheden

Met Bastion 365 Educatie kun je ook grote bestanden delen. Daarnaast zorg je met de conversatiestarter dat mensen zonder account ook veilig contact met jouw organisatie kunnen opnemen. Verder biedt Bastion 365 Educatie uitgebreide mogelijkheden om bijvoorbeeld veiligheidsniveaus in te richten die aansluiten binnen het beleid van je onderwijsinstelling. Dit kan bijvoorbeeld met sleutelwoorden of vertrouwelijkheidslabels.

Waarom kiezen voor Bastion 365 Educatie?

Met deze oplossing van Bastion 365 Educatie:

 • mail je gevoelige informatie gemakkelijk veilig via Outlook, de oplossing sluit naadloos aan op de omgeving;
 • hoef je niet te investeren in hardware, software of onderhoud;
 • heb je geen gedoe met plug-ins of implementatie;
 • bespaar je tijd en geld omdat er geen beheer en training nodig is;
 • deel je ook grote bestanden met anderen.

Het product werkt goed samen met:

 • Microsoft 365 (Outlook)
 • Microsoft Information Protection
 • Microsoft Azure Storage
 • Microsoft Active Directory (AD)

Bastion 365 Educatie integreert naadloos met deze tools.

Implementatie van Bastion 365 Educatie

We ondersteunen je graag bij de implementatie van Bastion 365 Educatie. Lees meer over deze implementatie.

Meer informatie?

Voor meer informatie over Bastion 365 Educatie neem je contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Om het aantal licenties te berekenen, tel je het aantal gebruikers bij elkaar op. De minimum afname is 10 licenties. We adviseren je het aantal benodigde licenties ruim te berekenen en beter nog om alle gebruikers (gerelateerd aan het aantal Microsoft 365 licenties) aan te houden. Wil je meer dan 100 licenties bestellen? Neem dan contact met ons op via info@apsitdiensten.nl. Bastion 365 zal dan bekijken in hoeverre er maatwerk nodig is.
Wil je meer dan 100 licenties bestellen? Neem dan contact met ons op via info@apsitdiensten.nl. Bastion 365 zal dan bekijken in hoeverre er maatwerk nodig is.
Ja, Bastion 365 Educatie voldoet hieraan.
Voor elk domein waarmee je veilig wil mailen, moet er een aparte mailrecord worden ingericht. Dit levert extra implementatiewerkzaamheden op. Afhankelijk van de grootte van de inspanningen kunnen hier extra kosten voor in rekening worden gebracht.
Je licentieert het aantal gebruikers, gedeelde mailboxen (die doorgaans altijd aan gebruikers toegewezen zijn) zijn inbegrepen. Hier hoef je dus geen extra licenties voor aan te schaffen. Wel moet je alle gebruikers die gebruik maken van die gedeelde mailbox een licentie geven.
Ja, dit is mogelijk. Er is een portaal waarin ouders een bericht (met bijlagen) veilig kunnen verzenden naar bijvoorbeeld een medewerker of intern begeleider.
Gedurende de looptijd kun je licenties bijbestellen, tot en met de huidige einddatum. De einddatum verandert dan niet.
Je vindt ondersteuning in de kennisbank van Bastion 365.