Licentieoverzicht

Cloud Life Protect 365

Cloud Life Protect 365 helpt aan een (blijvende) veilige en moderne cloudomgeving voor jullie medewerkers.

 • Controle, beheer en optimalisatie van de Microsoft 365-omgeving
 • Krijg grip op beveiligings- en privacyrisico’s binnen de onderwijsinstelling
 • Pak risico’s aan en minimaliseer deze

Het belang van een beveiligingsanalyse

Persoonsgegevens die in verkeerde handen vallen, collega’s die hun werk niet kunnen doen, een beschadigde reputatie en enorm hoge kosten. Klinkt als een nachtmerrie, maar helaas zijn dit reële scenario’s voor onderwijsinstellingen. Het is zelfs niet meer de vraag óf je wordt gehackt, maar eerder wanneer. Daarom wil je graag weten waar de kwetsbaarheden in de omgeving zitten. Een beveiligingsanalyse ondersteunt hierbij! Lees de vijf redenen waarom jij moet starten met een beveiligingsanalyse.In dit webinar zie je hoe Cloud Life kan helpen het beveiligingsniveau van de onderwijsinstelling te analyseren.

Cloud Life Protect 365 is een van de diensten die wij aanbieden. In het vergelijkingsdocument vergelijken we Cloud Life met een aantal andere moderne beveiligingsanalyses.

Wat is Cloud Life Protect 365?

Cloud Life Protect 365 bestaat uit verschillende, uitgebreide assessments waarbij experts de beveiliging van jullie onderwijsinstelling op een grondige manier onderzoeken en alle gegevens in kaart brengen. De resultaten geven meer grip op de informatiestromen binnen de onderwijsinstelling. Ook krijg je een goed overzicht van de beveiligingsrisico’s die jullie lopen. Hierna kun je concreet aan de slag om deze risico’s aan te pakken!

Cloud Life biedt de volgende diensten aan:

 • (Data) Security Assessment: een grondige controle op de Microsoft 365-omgeving en inrichting. Na de controle ontvangen jullie een gedetailleerd (maar goed leesbaar!) rapport met alle resultaten. Dit rapport biedt een goede basis voor jullie beveiligingsroadmap.
 • Remediation (via strippenkaart): een veilige, gebruiksvriendelijke inrichting van de Microsoft 365-omgeving door beveiligingsexperts, naar aanleiding van de resultaten uit het assessment.
 • Managed Security: een voortdurende optimalisatie door de beveiligingsexperts volgens de actuele normen, waardoor jullie online omgeving continu beschermd is. Nu én in de toekomst!

Meer informatie over deze verschillende diensten vind je onderaan deze pagina.

Wat levert Cloud Life Protect 365 op?

Risicobeheer
Cloud Life Protect 365 identificeert potentiële beveiligings- en privacyrisico's en prioriteert deze. Hierna zijn jullie beter in staat om passende maatregelen te nemen en deze risico’s te beheersen en verminderen.

Grip op data
De diensten van Cloud Life geven een goed overzicht van alle gebruikers en apparaten. Zo krijgen jullie meer grip op waar potentieel gevoelige informatie voorkomt in de omgeving, wat de huidige status is en waar de verbeterpunten liggen. In het geval van een phishingaanval weten jullie bijvoorbeeld precies wie er zijn geraakt.

Naleving van wet- en regelgeving
Als onderwijsinstelling moet je voldoen aan verschillende wet- en regelgeving op het gebied van gegevensbescherming, privacy en beveiliging. Denk hierbij ook aan het IBP-normenkader. Cloud Life Protect 365 helpt jullie bij het bepalen of de beveiliging voldoet aan alle normen en vereisten.

Meer vertrouwen en zekerheid
De resultaten van het rapport laten zien dat jullie serieus bezig zijn met de privacy en beveiliging van gegevens. Ook hebben jullie zelf meer grip op de risico’s en verbeterpunten en kunnen jullie hier concreet actie op ondernemen. Dat geeft zekerheid!

Tijd- en kostenbesparing
Beveiliging is onwijs breed en er zijn veel zaken die jullie hiervoor moeten regelen. En dat kost tijd en geld. Maar je investeert liever in goede maatregelen, in plaats van in alle schadelijke gevolgen die een hack of datalek met zich meebrengt. Cloud Life Protect 365 pakt de risico’s aan. Hierdoor zal de kans op beveiligingsincidenten afnemen en voorkomen jullie mogelijke boetes en andere negatieve gevolgen.

Wanneer kiezen voor Cloud Life Protect 365?

Cloud Life Protect 365 is iets voor onderwijsinstellingen die:

 • aan de slag willen met het beveiligen van de IT-infrastructuur en werkplekken tegen cyberaanvallen en andere risico’s;
 • willen voldoen aan de relevante wet- en regelgeving en normenkaders op het gebied van cyberbeveiliging;
 • advies en/of ondersteuning (of een ‘second opinion’) zoeken om te ontdekken hoe het er momenteel voor staat met hun beveiliging;
 • niet over alle kennis, tijd of middelen beschikken om zelf de nodige beveiligingsmaatregelen te nemen en up-to-date te houden;
 • zeker willen weten dat alle medewerkers in een veilige, moderne omgeving werken.

Vragen of meer informatie?

Neem vooral contact met ons op via 030 – 285 68 70 of info@apsitdiensten.nl. We denken graag met je mee!


Je kunt de volgende producten bestellen: