Licentieoverzicht

iBabs vergadersoftware

iBabs is vergadersoftware waarmee je efficiënter, doelmatiger én milieubewuster vergadert.

 • Plan en voer gestructureerde vergaderingen
 • Handig voor besturen en directie
 • Meer inzicht en structuur in bestuurlijke processen

Efficiënt vergaderen in het onderwijs

Vergaderen betekent nog veel meer dan alleen een bespreking op zich. Vaak ben je ook tijd kwijt aan de voorbereiding. Denk maar aan het uitzoeken, lezen, bewerken en mailen van documenten (zoals de agenda, notulen en bijlagen). Of aan het afvinken van taken en goedkeuren van besluiten. Vind je het handig om de documenten te printen? Dan kost dat ook papier en geld. Efficiënt is het niet, zeker niet als deze bestanden op allerlei verschillende plekken staan. Lees meer over vergaderen in het onderwijs.
 

Wat is iBabs?

iBabs is een simpele applicatie waarin je alle vergaderingen met bijbehorende documenten op één centrale plek ziet. Jouw eigen agenda wordt direct geüpdatet vanuit het mailprogramma dat jullie gebruiken (bijvoorbeeld Outlook). Wanneer je op een vergadering klikt, zie je alle benodigde documenten die eventueel ook zijn gekoppeld aan specifieke agendapunten. Zo weet je zeker dat je de juiste versies bij de hand hebt en hoeft niemand tijdens de vergadering nog op zoek te gaan.

Tijdens de vergadering zet je actiepunten direct bij de juiste naam en stel je (formele) besluitenlijsten samen. Je kunt de documenten en besluiten veilig omzetten naar pdf, zodat iedereen deze kan controleren of ondertekenen. Daarbij stel je precies in wie het document mag inzien. De gemaakte afspraken en besluiten zijn altijd terug te lezen. Ook offline! Zo zorgt iBabs voor een duidelijk besluitvormingsproces en krijgen deelnemers meer inzicht in de bestuurlijke processen.

iBabs is een goede oplossing voor personen in het onderwijs die vaak vergaderingen plannen, voorbereiden en/of voeren. Denk aan bestuurs- of directieleden, secretaresses en medewerkers op het bestuursbureau. De oplossing zorgt voor efficiëntere vergaderingen, betere governance, een lagere werkdruk en ook niet geheel onbelangrijk: minder papier!
 

Inbegrepen modules voor bestuurlijke besluitvorming en videobellen

Bestel je de iBabs licentie? Dan krijg je ook toegang tot iBabs Dossiers en iBabs Connect, twee extra modules.
 

iBabs Dossiers: inzicht in bestuurlijke besluitvorming

Met deze module krijg je inzicht in de bestuurlijke processen. Welke onderwerpen zijn waar of wanneer geagendeerd? Welke besluiten moeten er nog worden goedgekeurd? Ga naar het dossier, bekijk de onderwerpen en stuur bijbehorende documenten gemakkelijk rond voor goedkeuring en ondertekening. Ook kun je in het dossier op ieder moment de voortgang bijhouden. Zo hoef je dit niet allemaal zelf te doen. Willen jullie gebruikmaken van iBabs Dossiers? Dan is het verplicht om de eenmalige workshop te volgen. Lees meer over iBabs Dossiers.
 

iBabs Connect: videovergaderen

Met deze module kun je (goed beveiligd) videovergaderen. Super handig, want zo hoef je niet meer te switchen tussen applicaties om de agenda of andere documenten te bekijken. Lees meer over iBabs Connect.
 

Implementatie van iBabs

iBabs ondersteunt je graag bij de implementatie tijdens de workshop Vliegende Start. Deze workshop is verplicht wanneer je voor het eerst een iBabs licentie afsluit.
 

Waarom kiezen voor iBabs?

Met deze oplossing van iBabs:
 • zorg je voor efficiënte en gestructureerde vergaderingen
 • zorg je voor betere governance binnen het bestuur
 • staan alle vergaderingen en documenten op één plek; zo is er minder voorbereidingstijd nodig
 • laat je collega’s of bestuursleden direct documenten ondertekenen en besluiten nemen
 • voer je videovergaderingen met alle benodigde documenten bij de hand
Tip: lees ook hoe Onderwijsstichting PROOLeiden aan de slag ging met iBabs!

Het product werkt goed samen met:
 • Microsoft (Teams, Outlook, SharePoint)
 • Evidos (voor het elektronisch ondertekenen van documenten)
 • Alle grote mobiele platformen zoals iOS, Android en Windows
 

Meer informatie?

Neem vooral contact met ons op. We denken graag met je mee!

Je kunt de volgende producten bestellen:

Sorry! Er zijn geen resultaten gevonden

Controleer je filters, probeer een andere zoekterm of navigeer naar een van onze pagina's om te ontdekken wat APS te bieden heeft.