Licentie

Microsoft 365 A5 (full) - Step-up - StudentUseBenefit (GRATIS)

Heb je de volledige Microsoft 365 A5 suite afgesloten voor al je medewerkers? Dan mag je deze leerling-variant kosteloos bestellen als StudentUseBenefit.

 • Betreft de variant voor leerlingen
 • Een step-up voor de leerling cloudlicenties Microsoft 365 A3
 • Op dit moment de meest uitgebreide bundel

Heb je de volledige Microsoft 365 A5 suite afgesloten voor al je medewerkers? Dan mag je deze leerling-variant kosteloos bestellen als StudentUseBenefit. Je sluit deze af wanneer je ook voor al je leerlingen gebruik wilt maken van de meest geavanceerde Microsoft-producten die op dit moment beschikbaar zijn.

Wat zijn de voordelen van de volledige Microsoft 365 A5 Suite?

Dit pakket bevat de complete upgrade naar Microsoft 365 A5, maar dan voor leerlingen. Microsoft 365 A5 zorgt ervoor dat het risico op een datalek zo klein mogelijk is en je beschermt data op het hoogst haalbare niveau. Bovendien geeft het veel tijdswinst op het gebied van beheer.

Inhoud van Microsoft 365 A5

Microsoft 365 A5 voor leerlingen bestaat -evenals de medewerkers variant- uit de volgende drie bundels:

 • Microsoft 365 A5:
  • Office 365 Education A5; hier is géén StudentUseBenefit voor beschikbaar.
  • Enterprise Mobility + Security (EM+S) E5; ook als StudentUseBenefit beschikbaar.
  • Windows 10 Education A5; hier is géén StudentUseBenefit voor beschikbaar.

Op onderstaande afbeelding zie je alle onderdelen van Microsoft 365 A5:

 

Beperkingen Microsoft 365 A5 StudentUseBenefit voor leerlingen

Dit betreft een Student Use Benefit licentie; een licentie die je zonder extra kosten bestelt wanneer je ditzelfde product af hebt gekocht voor al je medewerkers.
Deze Student Use Benefit licenties zijn niet altijd volledig gelijk aan de voorwaardelijke medewerkers variant. Soms ontbreken er bepaalde rechten of functies. Zo ook bij deze licentie.

Hieronder zie je de beperkingen precies van de Microsoft 365 A5 StudentUseBenefit:

Wil je alle exacte verschillen weten tussen licenties, kijk dan in deze tabel.

Overige A5 upgrade opties

Er zijn verschillende A5 upgrade-mogelijkheden mogelijk, maar niet iedere variant kent een StudentUseBenefit. In sommige gevallen zijn er dus extra kosten verbonden aan het afsluiten van een bepaalde variant voor leerlingen. Alle A5 varianten zie je op deze pagina in onze webwinkel.

Heb je hulp nodig? Onze ServiceDesk kan je hierin adviseren. 

Medewerkers en leerlingen

Wanneer je deze licentie voor al je medewerkers afsluit, kun je deze leerling-variant er kosteloos bijbestellen. Voor deze licentie betaal je per medewerker jaarlijks licentiekosten en voor leerlingen geldt er een gratis A5 student use benefit, mits voor alle medewerkers afgesloten (minimaal het aantal dat je bij de jaarregistratie hebt opgegeven).

Heb je minder medewerkers gelicentieerd dan het volledige aantal? Het is mogelijk deze licentie tegen betaling voor leerlingen af te nemen. Neem in dat geval contact met ons op.

Kan ik de licenties jaarlijks afschalen of opzeggen?

Met Microsoft 365 A5 upgrade je de A3 licenties van medewerkers naar A5 licenties. Dit kan voor iedere medewerker die een A3 licentie heeft, maar ook voor een kleiner deel van je organisatie.

De einddatum van deze licentie staat standaard op 31 december 2026, de einddatum van het Microsoft basispakket. Maar de licenties zijn, in tegenstelling tot het basispakket, wel jaarlijks opzegbaar. Ook kun je het aantal licenties jaarlijks afschalen. Wil je de licenties voor het komende jaar opzeggen of afschalen? Meld dat dan bij ons vóór eind november. Licenties opschalen kan op ieder moment van het jaar. Plaats hiervoor een extra bestelling in de webwinkel.

In het kort

 • Aanbieder
  Microsoft

Je hebt één van de volgende licenties ook nodig:

Microsoft 365 A5 (full) - Step-up