Licentie

Enterprise Mobility + Security (EMS) A5 - Step-up

Enterprise Mobility + Security (EMS) A5 is een uitbreiding op het Microsoft basispakket. EMS A5 heeft producten om iets meer nadruk te leggen op de security van je (Cloud)identiteiten en gebruik van je data in (externe cloud) apps.

 • Automatische reactie op bedreigingen
 • Betreft de variant voor medewerkers
 • Geavanceerde beveiligingsmogelijkheden

Inhoud van EM+S A5

Met deze Enterprise Mobility + Security (EMS) A5 bundels voor medewerkers krijg je Entra ID Plan 2 tot je beschikking en krijg je daarbovenop nog drie extra functionaliteiten.

Deze bundel zorgt voor een nóg geavanceerdere beveiliging van jouw data en de toegang ernaartoe. Het beveiligt je (cloud) identiteiten en geeft inzicht hoe je data gebruikt wordt. Je kunt hiermee automatisch actie ondernemen tegen bedreigingen en aanvallen zoals phishing en Zero-Day Malware, maar ook tegen ongewenst gebruik van data in externe apps.

In onderstaand overzicht zie je alle producten van deze EM+S A5 bundel:

EM-S.png

Functionaliteiten van de EMS A5 bundel

Hieronder lichten we de EMS A5 producten allemaal extra toe:

Entra ID Plan 2
Entra ID Plan 2 biedt extra identiteitsbeveiliging ten opzichte van Plan 1. Uiteraard heb je hiermee automatisch ook alle functionaliteiten van Plan 1, plus nog de volgende extra’s:

 • Access Reviews
  Via toegangsbeoordelingen beheer je groepslidmaatschappen, toegang tot toepassingen en roltoewijzingen. Zo weet je zeker dat alleen de juiste mensen toegang hebben tot datgene wat toegestaan is. Meer informatie.
 • Privileged Identity Management (PAM)
  Met PAM beheer je toegang tot belangrijke Microsoft diensten, maar ook controleer en bewaak je deze. Je ontvangt hiermee beveiligingsmogelijkheden zoals het afdwingen van een goedkeuring voor specifieke bewerkingen door beheerders. Meer informatie.
 • Risk-based conditional Acces
  De automatische identiteitsbeveiliging zorgt ervoor dat een gebruiker bijvoorbeeld direct geblokkeerd wordt zodra er ingelogd wordt vanuit verschillende landen. Met Microsoft 365 A3 moet een beheerder dit handmatig doen. Met deze A5-licentie gebeurt dit automatisch. Het gaat hierbij om risicovolle toegang beperken. Meer informatie.
 • Entitlement Management
  Met Entitlement Management automatiseer je toegangsverzoeken, toegangstoewijzingen, beoordelingen en vervaldatums voor gebruikers binnen je organisatie. Meer informatie.
 • ID Protection
  ID Protection is een hulpprogramma dat automatisch risico’s detecteert en oplost op basis van de identiteit van een gebruiker. Meer informatie.
 • MFA Registration Policy
  Vereis MFA middels door beleid voor voorwaardelijke toegang te configureren. Meer informatie.

Defender for Cloud Apps
Met Defender for Cloud Apps kun je onveilige apps weren en bijhouden welke apps gebruikt worden door medewerkers. En tevens bepalen of deze apps toegang krijgen tot data van je organisatie. Meer informatie.

App Governance
Beveilig je organisatie tegen het gebruik van niet-compatibele of schadelijke apps en het beperken van de toegang van riskante apps tot (gevoelige) gegevens. Meer informatie.

Defender for Identity
Defender voor identiteiten is een cloud-gebaseerde beveiligings oplossing die gebruikmaakt van jullie on-premises Active Directory signalen voor het identificeren, detecteren en onderzoeken van geavanceerde bedreigingen, gemanipuleerde identiteiten en schadelijke Insider-acties. Alles rondom de identiteiten (gebruikers) van je omgeving. Meer informatie.

Overige A5 upgrade opties

Er zijn nog meer verschillende upgrade-mogelijkheden naar A5. Heb je hulp nodig? Onze ServiceDesk kan je hierin adviseren.

Medewerkers en leerlingen

Voor deze licentie betaal je per medewerker jaarlijks licentiekosten en voor leerlingen geldt er een gratis student use benefit, mits voor alle medewerkers afgesloten (minimaal het aantal dat je bij de jaarregistratie hebt opgegeven). Heb je minder medewerkers gelicentieerd? Het is mogelijk deze licentie tegen betaling voor leerlingen af te nemen. Neem in dat geval contact met ons op.

Kan ik de licenties jaarlijks afschalen of opzeggen?

Hiermee upgrade je de A3 licenties van medewerkers naar (onderdelen van) A5 licenties. Dit kan voor alle medewerker die een A3 licentie heeft, maar ook voor een kleiner deel van je organisatie.

De einddatum van deze licentie staat standaard op 31 december 2026, de einddatum van het Microsoft basispakket. Maar de licenties zijn, in tegenstelling tot het basispakket, wel jaarlijks opzegbaar. Ook kun je het aantal licenties jaarlijks afschalen. Wil je de licenties voor het komende jaar opzeggen of afschalen? Meld dat dan bij ons vóór eind november. Licenties opschalen kan op ieder moment van het jaar. Plaats hiervoor een extra bestelling in de webwinkel.

In het kort

 • Aanbieder
  Microsoft

Je hebt één van de volgende licenties ook nodig:

Basispakket Microsoft (incl. M365 A3 voor medewerkers)