Licentie

Information Protection & Governance - Step-up

De Microsoft 365 A5 Info Protection en Governance bundel beschermt data zoals dat van iedere organisatie (wettelijk) verwacht wordt. Denk bijvoorbeeld aan de beveiliging van gegevens bij externe clouddiensten.

 • Bescherm data
 • Betreft de variant voor medewerkers
 • Bijvoorbeeld bij externe clouddiensten

Wat doet Microsoft 365 A5 Info Protection & Governance

Vanuit de wet- en regelgeving zijn er verplichte bewaartermijnen, maar ook is er soms een verplichte verwijderplicht. Deze bundel is erop gericht dat (gevoelige) data beschermd wordt op de manier zoals dat van de onderwijsorganisatie wettelijk verwacht wordt.

Deze mini-bundel beschermt en beheert gevoelige gegevens gedurende hun hele levenscyclus door middel van beveiligings- en bewaarlabels. Waar ze ook zijn (hybride of cloud). Ook zorgt het ervoor dat gegevens die wettelijk bewaard moet blijven, niet verloren gaan. Het bewaart wat je nodig hebt en verwijdert wat je niet nodig hebt. Ook geeft het inzicht in welke data de organisatie verlaat via externe applicaties.  

Inhoud van de Microsoft 365 A5 Info Protection & Governance bundel

 • Microsoft Cloud App Security (MCAS) 
  Bescherm je data bij alle externe clouddiensten die binnen in je organisatie gebruikt worden. Denk aan Dropbox, GSuite en meer. Kijk hier voor meer informatie.
 • Communication DLP (Teams chat) 
  Dit helpt voorkomen dat mensen gevoelige informatie delen in een Microsoft Teams-kanaal of chatsessie. Kijk hier voor meer informatie. 
 • Information Governance advanced features (inclusief Records Management)
  Beheer de levenscyclus van je gegevens door data te importeren, op te slaan en te classificeren. Hier wordt behouden wat nodig is en verwijderd wat niet nodig is. Kijk hier voor meer informatie.
 • Rules-based auto classification 
  Dit is een uitgebreide en geavanceerde oplossing om gevoelige gegevens te beschermen op basis van uniforme regels. Kijk hier voor meer informatie.
 • Customer Key 
  Dit biedt een extra versleutelingslaag op applicatieniveau voor je gegevens, mogelijk gemaakt door BitLocker en Distributed Key Manager (DKM). Kijk hier voor meer informatie.
 • Advanced Message Encryption 
  Beheer via een automatisch beleid gevoelige e-mails die buiten de organisatie worden gedeeld. Zo kan een beheerder bijvoorbeeld de toegang van e-mails intrekken, ook wanneer deze aan externen verstuurd zijn. Kijk hier voor meer informatie. 

Onderdeel van Microsoft 365 A5 Compliance

De A5 Info Protection & Governance bundel, is onderdeel van de Microsoft 356 A5 Compliance bundel. De Compliance bundel helpt je gegevens te beschermen en te beheren. Het identificeert risico’s door te kijken hoe en waar gegevens worden gebruikt door gebruikers zodat je snel actie kunt (laten) ondernemen. Er zijn in totaal drie mini-bundels die onderdeel zijn van de Compliance bundel. 

Overige upgrade opties

Er zijn nog meer upgrade-mogelijkheden. Heb je hulp nodig? Onze ServiceDesk kan je hierin adviseren.

Licentie voor medewerkers en leerlingen

Voor deze licentie betaal je per medewerker jaarlijks licentiekosten. Voor leerlingen bestaat er geen student use benefit. Wil je deze licentie voor leerlingen hebben, dan moet je deze los aanschaffen. Voor leerlingen staat deze betaalde variant (nog) niet online. Wanneer je dat wilt, neem dan contact met ons op.  

Kan ik de licenties jaarlijks afschalen of opzeggen?

Met Microsoft 365 A5 upgrade je de A3 licenties van medewerkers naar A5 licenties. Dit kan voor iedere medewerker die een A3 licentie heeft, maar ook voor een kleiner deel van je organisatie.

De einddatum van deze licentie staat standaard op 31 december 2026, de einddatum van het Microsoft basispakket. Maar de licenties zijn, in tegenstelling tot het basispakket, wel jaarlijks opzegbaar. Ook kun je het aantal licenties jaarlijks afschalen. Wil je de licenties voor het komende jaar opzeggen of afschalen? Meld dat dan bij ons vóór eind november. Licenties opschalen kan op ieder moment van het jaar. Plaats hiervoor een extra bestelling in de webwinkel.

In het kort

 • Aanbieder
  Microsoft

Je hebt één van de volgende licenties ook nodig:

Basispakket Microsoft (incl. M365 A3 voor medewerkers)