Licentie

eDiscovery and Audit - Step-up

De Microsoft 365 A5 Microsoft 365 E5 eDiscovery en Audit bundel is een geavanceerde bundel die van pas komt wanneer je onderwijsorganisatie met (juridische) zaken te maken heeft.

  • Betreft de variant voor medewerkers
  • Geavanceerde bundel
  • Handig voor juridische zaken

Wat doet de bundel Microsoft 365 E5 eDiscovery and Audit?

Microsoft 365 E5 eDiscovery en Audit biedt allerlei mogelijkheden omtrent het proces van identificeren en leveren van elektronische informatie. Deze gegevens kunnen worden gebruikt als bewijs in juridische zaken. Je hebt de mogelijkheid zelf mensen toe te voegen en ook juridische teams kunnen zo gegevens volgen en inzien met behoud van de wettelijke rechten. Deze bundel biedt een complete oplossing die nodig is bij juridische zaken.  

Wanneer er onderzoek wordt gedaan, dan is het belangrijk dat alle data bewaard blijft die relevant is voor de zaak. Zo voldoe je wettelijk aan de gestelde eisen. 

Inhoud van de Microsoft 365 E5 eDiscovery and Audit bundel

Advanced Audit
Dit biedt controlemogelijkheden die helpen onderzoek te doen naar naleving van de regels. Te denken valt aan onderzoek naar aanleiding van de AVG. Kijk hier voor meer informatie. 

Advanced eDiscovery
Advanced eDiscovery bouwt voort op de bestaande eDiscovery- en analysemogelijkheden in Microsoft 365. Dit biedt de mogelijkheid een end-to-end workflow te maken voor het bewaren, analyseren en exporteren van inhoud voor juridische zaken. Kijk hier voor meer informatie.  
 

Onderdeel van Microsoft 365 A5 Compliance

De E5 eDiscovery and Audit bundel is onderdeel van de Microsoft 356 A5 Compliance bundel. De Compliance bundel helpt je gegevens te beschermen en te beheren. Het identificeert risico’s door te kijken hoe en waar gegevens worden gebruikt door gebruikers zodat je snel actie kunt (laten) ondernemen. Er zijn in totaal drie mini-bundels die onderdeel zijn van de Compliance bundel 
 

Overige upgrade opties

Er zijn nog meer upgrade-mogelijkheden. Heb je hulp nodig? Onze ServiceDesk kan je hierin adviseren.
 

Licentie voor medewerkers en leerlingen

Voor deze licentie betaal je per medewerker jaarlijks licentiekosten. Voor leerlingen bestaat er geen student use benefit. Wil je deze licentie voor leerlingen hebben, dan moet je deze los aanschaffen. Voor leerlingen staat deze betaalde variant (nog) niet online. Wanneer je dat wenst, neem dan contact met ons op.  
 

Kan ik de licenties jaarlijks afschalen of opzeggen?

Met Microsoft 365 A5 upgrade je de A3 licenties van medewerkers naar A5 licenties. Dit kan voor iedere medewerker die een A3 licentie heeft, maar ook voor een kleiner deel van je organisatie.

De einddatum van deze licentie staat standaard op 31 december 2026, de einddatum van het Microsoft basispakket. Maar de licenties zijn, in tegenstelling tot het basispakket, wel jaarlijks opzegbaar. Ook kun je het aantal licenties jaarlijks afschalen. Wil je de licenties voor het komende jaar opzeggen of afschalen? Meld dat dan bij ons vóór eind november. Licenties opschalen kan op ieder moment van het jaar. Plaats hiervoor een extra bestelling in de webwinkel.

In het kort

  • Aanbieder
    Microsoft

Je hebt één van de volgende licenties ook nodig:

Basispakket Microsoft (incl. M365 A3 voor medewerkers)