Licentie

Azure AD Premium Plan 1

Hiermee bestel je de Azure Active Directory Premium Plan 1. Dit kun je inzetten voor veilige toegang voor gastgebruikers. Let op, deze licentie zit ook in de cloudbundel.

  • Betreft de variant voor medewerkers
  • Bevat Multi-Factor Authenticatie
  • Veilige toegang voor gastgebruikers
Azure Active Directory Premium Plan 1 zit ook in de cloudbundel. Bestel deze licentie dus niet voor een gebruiker die de cloudbundel licentie gebruikt.

Wanneer je wilt dat gastgebruikers in je Microsoft 365 tenant gebruikmaken van de Premium P1-functionaliteiten op het gebied van identiteits- en toegangsbeheer, kun je ervoor kiezen deze licentie aan te schaffen. Het gaat dan om de volgende functionaliteiten:
  • Voorwaardelijke toegang (Conditional Access);
  • Self-service password reset;
  • Multi-Factor Authentication.

Gastgebruikers en A3-gebruikers

De vuistregel is: voor elke betaalde Azure AD-Premium licentie (een cloudbundel A3-gebruiker), mag je maximaal 5 gastgebruikers uitnodigen. (1:5)

Bij meer dan vijf gastgebruikers heb je een aanvullende licentie nodig. Deze licentie kan gebruikt worden om compatibel om te gaan met de regels rondom gastgebruikers en biedt de mogelijkheid om externe gebruikers een veilige toegang te bieden.

De Azure AD functies die je uitbreidt naar gastgebruikers moeten overeenkomen met de edities van de in de tenant aanwezige Azure AD-licenties. Azure AD P1 zit in de cloudbundel-licentie. Als gastgebruikers P2-functies moeten gebruiken, is een Azure AD P2-licentie vereist. Dit is een aanvullende licentie bovenop de cloudbundel.

Kan ik de licenties jaarlijks afschalen of opzeggen?

De einddatum van deze licentie staat standaard op 31 december 2026, de einddatum van het Microsoft basispakket. Maar de licenties zijn, in tegenstelling tot het basispakket, wel jaarlijks opzegbaar. Ook kun je het aantal licenties jaarlijks afschalen. Wil je de licenties voor het komende jaar opzeggen of afschalen? Meld dat dan bij ons vóór eind november. Licenties opschalen kan op ieder moment van het jaar. Plaats hiervoor een extra bestelling in de webwinkel.

In het kort

  • Aanbieder
    Microsoft

Je hebt één van de volgende licenties ook nodig:

Basispakket Microsoft (incl. M365 A3 voor medewerkers)