Licentie

Customer Service Education (CS) - Basis Licentie

Dit is de basislicentie voor Dynamics 365 Customer Service Education waarmee je klantrelaties van je school of bestuur goed kunt beheren.

 • De basislicentie, waar je attach licenties bovenop kunt bestellen
 • Lever support via selfservice en automatiseer deze
 • Optimaliseer en personaliseer de serviceverlening

Customer Service (Klantenservice) Education

Dynamics 365 Customer Service zorgt ervoor dat de uitdagingen van een klantenservice naadloos verlopen. Denk aan consistent zijn, verwachtingen overtreffen en een continue follow-up. Geef leveranciers, stafleden, leerkrachten, leerlingen, ouders en/of andere klantrelaties de naadloze service die ze verwachten en voorzie hen van de informatie die zij nodig hebben. Of het nu gaat om selfserviceportals op het web of in persoonlijk contact via e-mail, chat of telefoon.

Hieronder geven we voorbeelden van wat je met Customer Service kan doen:

 • Omnichannel service:
  Zorg voor consistente en consistente interactie met al je relaties via bijvoorbeeld servicekanalen van selfserviceportals, maar ook via persoonlijke ondersteuning van een eventuele buitendienst. Alle relevante informatie wordt centraal aan je servicepersoneel verstrekt zodat je iedereen individueel kunt helpen.
 • Selfserviceportals en -communities:
  Maak selfserviceportals voor jullie klantrelaties en vorm individuele doelgroepspecifieke communities. Zo kunnen de betrokkenen zelf actief worden op deze portalen en met elkaar van gedachten wisselen. En jullie kunnen scoren met actuele antwoorden en gepersonaliseerde informatie! Automatiseer de selfservice met virtuele agents.
 • Customer Voice (Forms Pro):
  Maak en verzend professionele tevredenheidsonderzoeken en evalueer deze rechtstreeks in het systeem. Deze evaluaties kunnen worden gebundeld of gepersonaliseerd, zodat je direct kunt reageren op een specifieke wens of vraag.
 • Centrale kennisdatabase:
  Je kunt een centraal beheerde kennisbank beschikbaar stellen aan zowel klantrelaties als medewerkers. Met behulp van verschillende analysetools kun je de kennisdatabase verder uitbreiden.
 • Volledig geïntegreerde Power BI-oplossing:
  De volledige Power BI-integratie maakt het mogelijk om gemaakte dashboards en rapporten weer te geven. Met de koppeling van diensten voor artificial intelligence (AI) en machine learning maakt de uitgebreide mogelijkheden van Customer Service compleet en zo hoef je niet meer te wisselen tussen de systemen.
 • Verbonden klantenservice:
  Ontwikkel een proactief en voorspellend servicemodel door IoT-diagnostiek, IoT-apparaatupdates en casemanagement volledig te integreren. Detecteer en corrigeer zo problemen voordat klanten doorhebben dat er iets aan de hand is. Verwijder het giswerk uit caseafsluitingen waarmee medewerkers op het juiste moment de juiste informatie krijgen. En verbeter zo de ervaringen van medewerkers en andere klantrelaties.

Meer over de mogelijkheden van Customer Service.

Wil je uitgebreid weten wat de precieze verschillen zijn tussen de mogelijkheden van een Customer Service Team Member, Customer Service Professional en Customer Service Enterprise licentie? Kijk dan in de tabel op pagina 14 van de Licensing Guide voor Dynamics.

Kan ik de licenties jaarlijks afschalen of opzeggen?

De einddatum van deze licentie staat standaard op 31 december 2026, de einddatum van het Microsoft basispakket. Maar de licenties zijn, in tegenstelling tot het basispakket, wel jaarlijks opzegbaar. Ook kun je het aantal licenties jaarlijks afschalen. Wil je de licenties voor het komende jaar opzeggen of afschalen? Meld dat dan bij ons vóór eind november. Licenties opschalen kan op ieder moment van het jaarPlaats hiervoor een extra bestelling in de webwinkel.

In het kort

 • Aanbieder
  Microsoft

Je hebt één van de volgende licenties ook nodig:

Basispakket Microsoft (incl. M365 A3 voor medewerkers)