Licentie

ESU - Windows Server Standard 2012 R2 - jaar 1 (Okt 2023-2024) - 2 Core Licentie

Dit betreft een jaarlijkse verlenging van de Windows Server Standard 2012 R2 beveiligingsupdates welke loopt van oktober 2023 t/m oktober 2024. Zo verschuif je de end of support datum en ontvang je nog een jaar langer beveiligingsupdates op je server.

Verleng beveiligingsupdates ‘Windows Server Standard 2012 R2’ via Extended Security Updates (ESU)

Sinds 10 oktober 2023 ontvang je voor de ‘Windows Server Standard 2012 R2’ geen support meer van Microsoft en ook software- of beveiligingsupdates worden niet meer uitgevoerd. Zo zal deze dus kwetsbaarder worden voor beveiligingsrisico's en virussen. 

Via deze licentie schaf je een eenjarige verlenging aan voor de beveiligingsupdates. Zo kun je ‘veilig’ met ‘Windows Server Standard 2012 R2’ blijven werken als je nog niet volledig gemigreerd bent naar Windows Server 2016, Windows Server 2019 of naar Azure.

Deze verlenging betreft het eerste jaar na de end-of-support datum, welke loopt van oktober 2023 tot oktober 2024.

Hoe worden de uitgebreide beveiligingsupdates uitgevoerd?

De uitlevering van de verlengde beveiligingsupdates werkt zoals je gewend bent en begint direct na de einddatum van het eerste jaar ondersteuning. Je kunt deze installeren met behulp van de toepassingen en processen die je nu gebruikt. 

Het enige verschil is dat het systeem moet worden geactiveerd om de updates te installeren. Dit doe je via een persoonlijke activeringssleutel (MAK). De activeringscode is persoonlijk en exact het aantal keren te gebruiken dat je deze hebt afgenomen. Deze MAK-sleutel laat de Windows Update-servers weten dat je beveiligingsupdates kunt blijven ontvangen.

De code werkt onafhankelijk van de activering van het apparaat en kan parallel werken met een Key Management Service (KMS) activeringsimplementatie. Deze code vervangt niet de huidige product-activeringssleutel (bijv. OEM, KMS, MAK), noch activeren ze het systeem opnieuw. 

Het is belangrijk dat de juiste pakketten en laatste versies geïnstalleerd zijn voordat de activeringscode wordt geïmplementeerd en geactiveerd. Als je eenmaal aan deze vereisten hebt voldaan, kun je de beveiligingsupdates installeren en activeren.

Kijk hier voor meer informatie over de deployment.

Wanneer je je server op Azure host

Deze ESU is enkel van toepassing wanneer je je server(s) on-premise draait. Wanneer je de Windows Server 2012 R2 op een VM binnen Azure gehost, worden verlengde beveiligingsupdates gratis verstrekt en automatisch ingeschakeld. Deze ESU is dan niet nodig.

In het kort

  • Aanbieder
    Microsoft