Licentie

Common Data Service File Capacity - 1 GB

Dit product geeft je extra capaciteit voor Dynamics 365, Power Apps en elke andere toepassing die gebruikmaakt van Dataverse / Common Data Service.

  • 1 GB extra capaciteit per tenant
  • Aanvullende bestandscapaciteit
  • Voor Dynamics 365, Power Apps en elke andere toepassing die gebruikmaakt van Microsoft Dataverse

Common Data Service File Capacity 1 GB

Alle bijlagen bij notities en e-mails in Dynamics 365 of Power Apps nemen ruimte in beslag in de vorm van bestandscapaciteit. Denk hierbij aan documenten, afbeeldingsbestanden, video's, PDF-bestanden en alle overige bestandsvormen die voor jouw onderwijsorganisatie van belang zijn.

Zit de Common Data Service (CDS) File capaciteit aan het limiet? Dan kun je deze extra capaciteit aanschaffen om zo weer over extra ruimte te beschikken. Dit geldt voor alle Dynamics 365, Power Apps en alle andere toepassingen die gebruikmaken van Common Data Service.

Met één licentie verhoog je de limiet met 1 GB per tenant. Je kunt dit stapelen in elke hoeveelheid, zonder limiet. De capaciteit die je bestelt, deel je binnen de Microsoft 365 tenant en kan worden ingezet in alle omgevingen en workloads.

Wil je weten hoe het met jullie bestandsopslag zit en of je nog veel ruimte over hebt? Lees dan hoe je dat binnen je tenant kunt inzien. Als beheerder kun je het capaciteitsgebruik volgen en inzien in het Power Platform beheerdersportaal.

Overige capaciteitsvarianten

Naast de Common Data Service File Capacity 1 GB heb je de volgende opties om capaciteit af te nemen:

Standaardcapaciteiten bij Power Apps

Elke tenant met een Power Apps, Power Automate of Power Virtual Agents licentie krijgt standaardcapaciteit tot beschikking. Daarnaast wordt er voor elke Power Apps en/of Power Automate licentie extra capaciteit toegevoegd aan de tenant. Zie hieronder de standaard en extra (accrued) capaciteiten van Power Apps en Power Automate:

Voorbeeldberekening

Met 10 keer ‘Power apps per gebruiker’ en 20 keer ‘Power Apps per app’ aan database capaciteit heb je het volgende tot je beschikking:

20 GB standaard, dus 10 x 2 GB = 20 GB + 20 x 400 MB = 8 GB
20 GB + 8 GB = 28 GB
20 GB + 28 GB = 48 GB

Let op: houd er rekening mee dat de capaciteits add-ons van Common Data Service niet van toepassing zijn op Dataverse for Teams scenario's. Wanneer een Dataverse for Teams omgeving het limiet bereikt, moeten klanten overstappen op zelfstandige Power Apps of Power Automate licenties voor extra capaciteit.

Standaardcapaciteiten bij Dynamics 365

De eerste basislicentie voor een Dynamics 365 product bevat de standaardcapaciteit, die wordt gedeeld per tenant. Standaardcapaciteiten zijn niet cumulatief, dus extra licenties (basis of attach) verhogen de initiële standaardcapaciteit niet. Wel is het zo dat sommige Education basislicenties je per gebruiker extra database of file capaciteit geven.

Zie hieronder de tabel met standaardcapaciteiten van de verschillende Dynamics 365 modules:

Kan ik de licenties jaarlijks afschalen of opzeggen?

De einddatum van deze licentie staat standaard op 31 december 2026, de einddatum van het Microsoft basispakket. Maar de licenties zijn, in tegenstelling tot het basispakket, wel jaarlijks opzegbaar. Ook kun je het aantal licenties jaarlijks afschalen. Wil je de licenties voor het komende jaar opzeggen of afschalen? Meld dat dan bij ons vóór eind november. Licenties opschalen kan op ieder moment van het jaar. Plaats hiervoor een extra bestelling in de webwinkel.

In het kort

  • Aanbieder
    Microsoft