Licentie

Microsoft Defender for Cloud Apps (voorheen: Microsoft Cloud App Security)

Met Microsoft Defender for Cloud Apps kun je het gebruik van de cloudapplicaties in je onderwijsorganisatie inzichtelijk maken en ervoor zorgen dat er veilig en volgens beleid gewerkt wordt.

  • Controleer het naleven van het beleid
  • Maak gebruik inzichtelijk
  • Zorg dat men veilig werkt

Wat biedt Microsoft Defender for Cloud Apps?

In een organisatie worden veel verschillende apps gebruikt waardoor identiteiten van je medewerkers zich steeds vaker buiten de deur bevinden. Met Defender for Cloud Apps kun je inzichtelijk maken welke apps er binnen je school gebruikt worden. Zo komen onveilige apps of abnormaal gedrag direct aan het licht. Microsoft Defender for Cloud Apps biedt uitgebreide controlemogelijkheden en geavanceerde analyse om online dreigingen in clouddiensten te herkennen en actie te ondernemen.

Functionaliteiten van Microsoft Defender for Cloud Apps:

  • Het werkt met on-premise en cloud applicaties;
  • De implementatie is laagdrempelig;
  • Het integreert goed met Office 365, G-Suite, DropBox etc.

Wil je meer weten over Defender for Cloud Apps? Kijk dan hier.

Dit product maakt ook onderdeel uit van de volgende bundels: Enterprise Mobility + Security A5, Microsoft 365 A5 Security en Microsoft 365 A5.

Licentie voor medewerkers en leerlingen

Voor deze licentie betaal je per medewerker jaarlijks licentiekosten. Voor leerlingen bestaat er geen student use benefit. Wil je deze licentie voor leerlingen hebben, dan moet je deze los aanschaffen. Voor leerlingen staat deze betaalde variant (nog) niet online. Wanneer je dit wilt aanschaffen, neem dan contact met ons op. 

Kan ik de licenties jaarlijks afschalen of opzeggen?

De einddatum van deze licentie staat standaard op 31 december 2026, de einddatum van het Microsoft basispakket. Maar de licenties zijn, in tegenstelling tot het basispakket, wel jaarlijks opzegbaar. Ook kun je het aantal licenties jaarlijks afschalen. Wil je de licenties voor het komende jaar opzeggen of afschalen? Meld dat dan bij ons vóór eind november. Licenties opschalen kan op ieder moment van het jaarPlaats hiervoor een extra bestelling in de webwinkel.

In het kort

  • Aanbieder
    Microsoft

Je hebt één van de volgende licenties ook nodig:

Basispakket Microsoft (incl. M365 A3 voor medewerkers)