Licentie

Microsoft 365-apps voor ondernemingen (voorheen: Office 365 ProPlus) (Apparaatlicentie) (GRATIS)

Met deze licentie kun je een Microsoft 365-apps voor ondernemingen-licentie aan een Windows 10-apparaat toewijzen in plaats van aan een gebruiker.

  • Beschik altijd over de nieuwste versies
  • Betreft een apparaatlicentie
  • Voorzie alle apparaten van Office

Aanmelden op een gelicentieerd apparaat

Wanneer een gebruiker zich aanmeldt op een gelicentieerd apparaat, kan deze Microsoft 365-apps voor ondernemingen licentie gebruikt worden om documenten te maken en te bewerken.

Een gebruiker met een Microsoft 365-gebruikerslicentie die zich aanmeldt bij een gelicentieerd apparaat, heeft volledige toegang tot de Microsoft 365-apps voor ondernemingen, inclusief Word, Excel en PowerPoint en daarnaast de gelicentieerde cloudservices, zoals OneDrive of Sharepoint. Een bezoeker zonder een licentie heeft toegang tot desktop-apps, maar niet tot de cloudservices.

Gebruiksregels van deze licentie

Dit betreft een gratis add-on die je mag gebruiken wanneer je beschikt over de cloudbundel. Het aantal licenties dat je maximaal mag bestellen, wordt bepaald door het aantal medewerkers dat je hebt opgegeven bij de meest recente jaaropgave in de aantallenregistratie + het aantal uitbreidingen van je basispakket. Dit is hetzelfde aantal als het aantal cloudbundels dat je instelling heeft in de tenant.

Het toewijzen van deze licentie

Dit betreft een licentie die je toewijst aan apparaten in plaats van gebruikers. Dit doet je via Azure AD groepen. Zie hier de stappen hoe je dit doet. Vooraf is het wel belangrijk dat je apparaten aan een groep hebt toegekend

Vereisten voor de apparaatlicentie

  • Het apparaat moet minstens versie 1907 of hoger van Microsoft 365-apps voor ondernemingen hebben;
  • Het apparaat moet minstens versie 1803 of hoger van Windows 10 hebben;
  • Het Windows 10-apparaat moet Azure Active Directory (Azure AD) joined of Azure AD Hybrid joined zijn (Intune).

Wil je weten hoe je bovenstaande punten nakijkt of wil je meer weten? Klik dan hier.

Kan ik de licenties jaarlijks afschalen of opzeggen?

De einddatum van deze licentie staat standaard op 31 december 2026, de einddatum van het Microsoft basispakket. Maar de licenties zijn, in tegenstelling tot het basispakket, wel jaarlijks opzegbaar. Ook kun je het aantal licenties jaarlijks afschalen. Wil je de licenties voor het komende jaar opzeggen of afschalen? Meld dat dan bij ons vóór eind november. Licenties opschalen kan op ieder moment van het jaar. Plaats hiervoor een extra bestelling in de webwinkel.

In het kort

  • Aanbieder
    Microsoft

Je hebt één van de volgende licenties ook nodig:

Basispakket Microsoft (incl. M365 A3 voor medewerkers)