Licentie

Project Plan 3 - Alle medewerkers

Project Plan 3 neem je af voor álle medewerkers. Hierdoor heeft deze licentie een extra hoge korting.

 • Dit kan met een desktop of webbrowser
 • Licentie voor alle medewerkers die het basispakket hebben
 • Met Project Professional beheer je projecten via de cloud

Project Plan 3

Je hebt met Project Plan 3 de volgende mogelijkheden

 • Project voor het web: Dit is de meest recente optie voor projectbeheer en deze is gebouwd op het Microsoft Power Platform*.  
  Je kan hiermee werken in een raster-, bord- of tijdlijnweergave (Gantt). Gebruikers kunnen tegelijkertijd aan hetzelfde project werken en dit beheren.   
  *Het Power Platform bestaat uit PowerApps, Power Automate, Power BI en de Microsoft Dataverse. Project voor de webgegevens wordt opgeslagen in de Microsoft Dataverse. 
  Zie alle functies van Project voor het web.  
 • Project Online: Dit is een flexibele online oplossing voor Project Portfolio Management (PPM) en alledaags werk. Project Online is gebouwd op het SharePoint-platform en slaat gegevens op in het SharePoint-gegevensarchief.  
  Je kunt hiermee werken vanaf elke locatie op elk apparaat. Project Online kan door iedereen worden gebruikt. Deze is via een tegel te benaderen via je office.com pagina. Je kan hiermee werken in een raster-, bord- of tijdlijnweergave (Gantt). Gebruikers kunnen tegelijkertijd aan hetzelfde project werken en dit beheren. Zie alle functies van Project online
 • Project Online-bureaubladclient: dit is de bureaubladclient die hoort bij Project Online, welke je vanuit de cloud kunt installeren op vijf apparaten. Je kunt dit gebruiken als zelfstandige toepassing of je maakt verbinding met Project Online. Zie alle functies van Project Online-bureaubladclient.

Project Online varianten

Project Online Essentials
Hoeven gebruikers alleen taken in te zien en af te vinken? Dan is de gratis variant Project Online Essentials voldoende. Een gebruiker zonder Essentials zal taken alleen kunnen zien als read-only. Kies dit abonnement wanneer gebruikers meer mogelijkheden nodig hebben dan alleen het aanmaken van taken. 

Project voor het web en Project Online 
Hoewel Project voor het web en Project Online afzonderlijke toepassingen zijn, kun je ze naast elkaar gebruiken. In Project Home bekijk je alle projecten vanuit beide applicaties. In de toekomst zal Microsoft zich steeds meer concentreren op de innovaties van Project voor het web.

Het onderstaande diagram laat zien hoe de applicaties naast elkaar samenwerken.

Wil je Project Plan 3 afsluiten voor enkele gebruikers?

Kies dan voor de losse gebruikersvariant van Project Plan 3.

Kan ik de licenties jaarlijks afschalen of opzeggen?

De einddatum van deze licentie staat standaard op 31 december 2026, de einddatum van het Microsoft basispakket. Maar de licenties zijn, in tegenstelling tot het basispakket, wel jaarlijks opzegbaar. Ook kun je het aantal licenties jaarlijks afschalen. Wil je de licenties voor het komende jaar opzeggen of afschalen? Meld dat dan bij ons vóór eind november. Licenties opschalen kan op ieder moment van het jaar. Plaats hiervoor een extra bestelling in de webwinkel.

In het kort

 • Aanbieder
  Microsoft

Je hebt één van de volgende licenties ook nodig:

Basispakket Microsoft (incl. M365 A3 voor medewerkers)