Licentie

SharePoint Server

SharePoint Server is een bundel van serverfunctionaliteiten waarmee je de effectiviteit van je organisatie verbetert.

  • Een bundel van serverfunctionaliteiten
  • Verbetert de effectiviteit
  • Geschikt voor SharePoint 64-bit

Sharepoint Server (on premise)

In plaats van SharePoint Server on-premises te installeren en implementeren, kan je ook kiezen voor SharePoint uit de cloudbundel. Met beiden versie maak je een SharePoint site (intranet) om documenten en informatie met gebruikers te delen. Mocht je nog niet toe zijn aan de cloud transitie, kun je er dus voor kiezen de SharePoint (on premise) server te gebruiken. 

De Enterprise-editie is geschikter voor grote organisaties, de Standard voor de kleine tot middelgrote organisatie.

Door uitgebreid inhoudbeheer en zoekacties, versnel je gedeelde bedrijfsprocessen en je maakt het delen van informatie binnen en buiten je organisatie mogelijk, zodat een beter organisatieoverzicht ontstaat.

Let op, SharePoint Server mag je alleen bestellen als je ook de Windows Server en SQL Server hebt. Dit is een verplichte gecombineerde licentie.

Server-CAL-model

Deze licenties worden verstrekt op basis van het Server-CAL-model. Je bestelt één serverlicentie per draaiende SharePoint Server. Deze server kan zowel fysiek als virtueel zijn. Heb je bijvoorbeeld één fysieke server waar SharePoint op draait en 2 virtuele machines met daarop SharePoint, dan heb je in totaal 3 SharePoint Server-licenties nodig.

De bijbehorende Standard en Enterprise CAL’s zijn onderdeel van de Enterprise CAL Suite in het Basispakket. Toegang van externen tot de SharePoint-omgeving is onderdeel van de functionaliteit van SharePoint Server.

Software Dependency

Sommige serverproducten kunnen niet zonder een ander serverproduct besteld worden, de SharePoint Server heeft de Windows Server en SQL-Server nodig. Dit is een aanvullend product, om deze licentie te mogen afsluiten, dien je ook in het bezit te zijn van het Microsoft-basispakket.

Kan ik de licenties jaarlijks afschalen of opzeggen?

De einddatum van deze licentie staat standaard op 31 december 2026, de einddatum van het Microsoft basispakket. Maar de licenties zijn, in tegenstelling tot het basispakket, wel jaarlijks opzegbaar. Ook kun je het aantal licenties jaarlijks afschalen. Wil je de licenties voor het komende jaar opzeggen of afschalen? Meld dat dan bij ons vóór eind november. Licenties opschalen kan op ieder moment van het jaarPlaats hiervoor een extra bestelling in de webwinkel.

In het kort

  • Aanbieder
    Microsoft

Je hebt één van de volgende licenties ook nodig:

Basispakket Microsoft (incl. M365 A3 voor medewerkers)