Licentie

Skype Server

Skype Server biedt een volledige functieset voor geïntegreerde communicatie, zoals chatten, online vergaderingen, VoIP en video

  • Beter alternatief is Teams
  • Compleet met chat, vergaderingen, VoIP en video
  • Geintegreerde communicatiemogelijkheden

Overstappen naar Microsoft Teams  

Met de transitie naar de cloud kwam ook Skype for Business Online beschikbaar waarmee de server niet meer fysiek nodig was. Inmiddels is het Skype-platform overgegaan naar Microsoft Teams. In Teams wordt het verder ontwikkeld en Skype zal langzaam verdwijnen. 

Wat betekent dit het gebruik van Skype in mijn organisatie?
Tot 31 juli 2021 blijft Skype for Business Online werken. Er worden echter geen nieuwe functionaliteiten meer toegevoegd, deze komen enkel nog via Microsoft Teams beschikbaar. 

Het is op dit moment mogelijk om zowel Skype als Teams binnen je tenant beschikbaar te hebben. Het is wel aan te raden de overgang richting teams in te plannen. Je kunt nu je tenant ook al overzetten naar Teams-only, wat diverse voordelen biedt. 

Software Dependency

De Skype for Business server is gratis, evenals de CALS (dit is je gebruiksrecht). Dit product kan echter niet zonder de Windows Server en SQL Server besteld worden omdat Skype hierop draait. Je hebt dus minstens één van deze licenties nodig. 

Kan ik de licenties jaarlijks afschalen of opzeggen?

De einddatum van deze licentie staat standaard op 31 december 2026, de einddatum van het Microsoft basispakket. Maar de licenties zijn, in tegenstelling tot het basispakket, wel jaarlijks opzegbaar. Ook kun je het aantal licenties jaarlijks afschalen. Wil je de licenties voor het komende jaar opzeggen of afschalen? Meld dat dan bij ons vóór eind november. Licenties opschalen kan op ieder moment van het jaarPlaats hiervoor een extra bestelling in de webwinkel.

In het kort

  • Aanbieder
    Microsoft

Je hebt één van de volgende licenties ook nodig:

Basispakket Microsoft (incl. M365 A3 voor medewerkers)